De PowerBreathe Special Edition Black ademhalingstrainer hoge weerstand van het merk POWERbreathe stelt je in staat je sportieve prestaties te verbeteren of je kortademigheid te verminderen bij dagelijkse inspanningen door het gericht trainen van je ademhalingsspieren.
De PowerBreathe Special Edition Black ademhalingstrainer hoge weerstand in het kort
- Ergonomisch ontworpen en gepatenteerde ademweerstandstrainer.
- Uit duurzame en hoog slagvaste kunststof vervaardigd.
- Afneembaar mondstuk uit zachte kunststof met antimicrobacteriele eigenschappen.
- Gecalibreerde en traploos instelbare weerstand.
- De trainer wordt geleverd compleet met neusclip, zwarte stoffen hoes, boekje met gebruiksaanwijzing en 4 reinigingstabletten.
Waarom ademhalingsspiertraining?
- Het trainen van de ademhalingsspieren is een van de meest tijd- en kosten effectieve methode om tot betere prestaties te komen.
- Een veelvoud aan onderzoeken laat zien dat het gericht trainen en sterker maken van de ademhalingsspieren het lichaam in staat stelt beter of langer te presteren en gevoelens van benauwdheid of kortademigheid (dyspneu) te verminderen.
Waarom POWERbreathe?
- Bij POWERbreathe wordt het principe van 'threshold loading' gebruikt; hierbij wordt de weerstand opgebracht door een 'klep en veer' systeem.
- Er zijn ook andere methodes maar threshold loading is het meest betrouwbaar gebleken. In wetenschappelijk onderzoek naar ademspiertraining wordt eigenlijk alleen nog maar op basis van threshold loading gewerkt.
Voor wie is de Powerbreathe bedoeld?
- Geschikt voor iedereen die zoekt naar verbetering van de maximale sportprestaties.
- Voor diegenen die actief betrokken zijn bij wedstrijdsporten zoals triathlon, wielrennen, hardlopen, roeien, zwemmen, waterpolo, rugby, voetbal of hockey, of andere sporten op hoog niveau.
- Ideaal om in korte tijd de conditie en prestaties op een hoger niveau te brengen.
- De 'hoge weerstand uitvoering' is met name geschikt voor mensen met bovengemiddelde ademspierkracht zoals triatlon atleten en zwemmers.
- Topsporters kiezen voor dit model met hoge weerstand.
Hoe dient men de Powerbreathe te gebruiken?
De PowerBreathe Special Edition Black ademhalingstrainer hoge weerstand is te gebruiken als cool-down voor bevorderen van snel herstel of als warm-up bij wedstrijden.
- Opbouwtraining: 2 keer per dag 30 intensieve ademteugen - na 4 tot 6 weken duidelijk merkbare resultaten.
- Onderhoudstraining: 2 keer per dag 30 intensieve ademteugen - 3 keer per week.
- Instelling weerstand: Wordt aangegeven in de meegeleverde instructies; tijdens de opbouwtraining de weerstand iedere 2 weken aanpassen (verhogen) aan de toegenomen sterkte.
Onderhoud en shoonmaken
Tijdens de training komt er speeksel in het mondstuk. Aanbevolen is het apparaat regelmatig (liefst na elk gebruik) voor ongeveer 10 minuten in warm water te weken en goed te spoelen. Er wordt aanbevolen dit minimaal een keer per week te doen met gebruik van een POWERbreathe Schoonmaak Tablet of met wat milde zeep of afwasmiddel.
De trainer wordt geleverd compleet met
- Neusclip.
- Stoffen hoes.
- Boekje met gebruiksaanwijzing ES.
Contra-indicaties
- Als u twijfelt over het gebruik van de POWERbreathe, of als u een luchtwegaandoening hebt, kunt u uw huisarts om advies vragen.
- Ademhalingsspiertraining, zoals uitgevoerd met de POWERbreathe, is niet aanbevolen voor patiënten met spontane pneumothorax (klaplong niet als gevolg van een trauma), omdat er een mogelijkheid bestaat dat zich een herhaling van de pneumothorax voor kan doen. In geval van een traumatische pneumothorax en/of gebroken rib(ben) dient de POWERbreathe niet gebruikt te worden voordat volledig herstel is opgetreden.
- Ademhalingsspiertraining, zoals uitgevoerd met de POWERbreathe, is niet aanbevolen voor astma patienten die regelmatige zware en onverwachte exacerbaties ondervinden.
- Ademhalingsspiertraining, zoals uitgevoerd met de POWERbreathe, is niet aanbevolen voor mensen die recent een trommelvlies perforatie gehad hebben.
- Ademhalingsspiertraining, zoals uitgevoerd met de POWERbreathe, door personen onder de 16 jaar moet gebeuren onder supervisie van een volwassene.