Decathlon Corporate

Duurzame ontwikkeling

Ons milieu-engagement

De ligging van de winkels, hun opzet, hun werking... bij decathlon is alles bedacht om eenvoudig en duurzaam te zijn, en dat heeft ook een impact op de prijzen!

Sinds meerdere jaren bedenkt, test en gebruikt DECATHLON tal van manieren om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Voorbeelden zijn het verzamelen van afgeschreven producten, het gebruik van spaarlampen, het terugschroeven van productverpakkingen, het optimaliseren van het transport, het verbeteren van de energieprestaties van onze gebouwen...Maar het wil ook alle medewerkers die ecologische reflex bijbrengen, zodat ze in hun dagtaak het milieu nooit uit het oog verliezen.

Onze winkels

Al onze winkels zijn ontworpen op dezelfde manier. Op die manier trachten we een eenvoudig winkelconcept te ontwikkelen dat beantwoordt aan onze eisen, zonder bijkomende kosten. Allereerst kiezen we de onze winkellocaties heel zorgvuldig uit. We geven daarbij de voorkeur aan goedkopere gronden en huurprijzen, buiten de stadscentra.

Ten tweede lijken al onze winkels op elkaar, met hoge plafonds, eenvoudige verlichting, gietvloeren… Dat doet geen afbreuk aan de winkelervaring, maar drukt de inrichtings- en onderhoudskosten wel aanzienlijk. De gepolijste betonvloeren weerkaatsen het licht, zo verbruiken we minder energie. Al onze winkels worden ook op dezelfde manier ingericht. Zo kunnen we apparatuur (rekken en andere) aankopen in zeer grote hoeveelheden en zo de laagste prijs bedingen.

We zetten ook in op een hele waaier aan groene maatregelen, niet alleen in de nieuwe winkels, maar ook in de oudere, die regelmatig worden vernieuwd. Enkele voorbeelden? Ledverlichting met dimmer, extra dakisolatie, regenwateropvang, zonnepanelen... Het gebruik van bewegings- en CO2-melders valt hier ook onder. Op die manier denken we aan onze prijzen, aan uw portefeuille én aan onze planeet!

Meer over duurzame ontwikkeling bij Decathlon