Plooifietsen

Vouwfietsen, plooifietsen en elektrische plooifietsen

Ontdek ons uitgebreide gamma aan vouwfietsen en elektrische vouwfietsen. De vouwfiets is praktisch, licht en compact en heeft het ideale frame voor wie zijn fiets moet vervoeren of opbergen met het openbaar vervoer of zijn auto. Profiteer ook van onze fietsreparatie- en onderhoudsservice!
Hulp bij je keuze
VIJF VOORDELEN VAN EEN VOUWFIETS
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
VERLAAGDE PRIJS
€80000
Verlaagde prijs voordien €90000
€89900 −11%
€79900
*Van ‪12/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
BEST BEOORDEELD
€1.59500 −18%
€1.29500
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪31/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€1.99900 −20%
€1.59900
*Van ‪14/9/2023‬ tot ‪29/9/2023‬
€1.89900 −20%
€1.51900
*Van ‪14/9/2023‬ tot ‪29/9/2023‬
€1.29900 −23%
€99900
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
€1.69900 −17%
€1.39900
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
€29490
Tweedehands
Nieuwprijs: €2.09900 −5%
€1.99400
€1.19995 −3%
€1.15995
*Van ‪11/9/2023‬ tot ‪30/9/2023‬
€2.09500 −14%
€1.79900
*Van ‪25/9/2023‬ tot ‪31/10/2023‬
€2.69900 −14%
€2.29900
*Van ‪12/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
€1.99900 −25%
€1.49900
*Van ‪20/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
€1.29900
€1.19900 −16%
€99900
*Van ‪12/9/2023‬ tot ‪31/1/2024‬
€33000
Vouwfiets Fold 120 grijs
BTWIN

Vouwfiets Fold 120 grijs

4.3/5 (498 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.1/5 Op basis van 1195 Beoordelingen in de winkels en online

WAAROP MOET JE LETTEN BIJ AANKOOP VAN EEN PLOOIFIETS?

Fietsen is duurzaam en gezond, zoveel is duidelijk. Je houdt er je lichaamsgewicht én je stress mee onder controle. Fietsen heeft een positieve invloed op de ademhaling, de bloedcirculatie en ons immuunsysteem. Los daarvan, is de fiets ook gewoon een leuk vervoermiddel zonder enige uitstoot. Je rijdt er misschien dagelijks mee naar je werk, maar je kan net zo goed gezellige fietstochten maken met familie of vrienden.


Hoe dan ook, er zijn veel verschillende types fietsen. Tegenwoordig bestaat er een brede waaier aan fietsen die aan uiteenlopende eisen beantwoorden en zich tot allerlei toepassingen lenen. Van multifunctionele fietsen voor elke dag tot uiterst gespecialiseerde fietsen en alles daar tussenin. Zo moet wie een goede plooifiets zoekt in de eerste plaats proberen uitmaken welk type wielen het best bij zijn of haar behoeften aansluiten.


STADSFIETSEN EN PLOOIFIETSEN: DYNAMISCHE FIETSEN VOOR MEER MOBILITEIT IN HET STADSVERKEER

Stadsfietsen zijn stevig, maar tegelijk heel flexibel. Ze lenen zich tot het jachtige leven en het drukke verkeer in de stad. Dankzij de rechte zithouding, het comfortabele zadel en het diepe frame, zijn stadsfietsen ideaal om naar het werk of naar de supermarkt te fietsen.


Je fietst niet alleen graag, maar neemt ook vaak de bus of de trein? Overweeg in dat geval een plooifiets! Dat is een vederlichte en compacte stadsfiets met kleinere banden (16-20 inch) en een kleinere tas. Indien nodig, kan je die opplooien om hem makkelijk op de bus of de trein te kunnen meenemen. Méér flexibiliteit is nauwelijks denkbaar!


Uiteraard zijn klassieke stadsfietsen en handige plooifietsen vooral bedoeld om in de stad mee rond te rijden. Precies daarom, zijn ze standaard uitgerust met alle vereiste onderdelen voor een volledige homologatie in het kader van het Duitse wegverkeersreglement (StVZO).


Mountainbikes & BMX: VOOR WIE ELKE ONDERGROND AANKAN

Een bijzonder stabiel frame, extra brede banden met een breder loopvlak voor een maximale grip én een breed, recht stuur. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van een MTB: een sportieve fiets die speciaal voor offroad parcours werd ontwikkeld.


Ben je op zoek naar een typische alle-terrein-fiets waarmee je net zo goed grindpaadjes als ruwe bospaadjes aankan? In dat geval moet je sowiesode aankoop van een mountainbike overwegen. Verlies evenwel niet uit het oog dat mountainbikes niet gemaakt zijn voor het wegverkeer.


Rijd je af en toe op veldwegen en in de stad? Misschien kan je je fiets uitrusten met de hieronder beschreven onderdelen. Omwille van de banden, rijden mountainbikes moeilijker op geasfalteerde wegen en paden.


MTB zijn wel geschikt om te sporten en voor je vrije tijd. De vrij kleine crossfietsen, ook wel gekend als BMX zijn pure sportfietsen. Je kan er vooral sprongen en stunts mee uitvoeren, maar ze zijn minder geschikt als vervoermiddel.


ALLE-TERREIN-FIETSEN EN CROSSFIETSEN: POLYVALENTE TWEEWIELERS

Met een kwalitatieve en goed uitgeruste alle-terrein-fiets rijd je vlot door de stad en maak je lange fietstochten. Je bent helemaal klaar voor geasfalteerde wegen en onverharde paden. Vooral fervente fietsers weten de voordelen van die langeafstandsfiets te waarderen. De meeste alle-terrein-fietsen hebben ook een bagagedrager. Zo staat niets een lange of zelfs meerdaagse fietstocht in de weg.


De crossfiets is het kleine broertje van de toerfiets, en is meestal lang niet zo goed uitgerust. In tegenstelling tot toerfietsen, beschikken de meeste crossfietsen niet over een weghomologatie. Om hun totaalgewicht zo laag mogelijk te houden, werden de meeste 'extra's' - verlichting, bel, spatborden en fietsklem - weggelaten. Indien je dat wenst, kan een crossfiets echter ook van de nodige accessoires worden voorzien.


Crossfietsen en alle-terrein-fietsen onderscheiden zich ook wat de banden betreft. Voor een betere grip hebben crossfietsen een breder loopvlak. Zo kunnen ze de zwaardere belasting op bepaalde ondergronden moeiteloos aan.


WEG- EN GRAVELFIETSEN: MAXIMALE SNELHEID, MINIMAAL GEWICHT

Net als de mountainbike, is de wegfietseen zeer gespecialiseerde fiets voor specifiek gebruik. Wegfietsen zijn ideaal voor al wie de sportieve kant van fietsen ontdekt en toch liever op geasfalteerde wegen rijdt. Precies daarom, hebben de meeste wegfietsen geen vering. Bovendien zijn de banden (23-28 mm) vaak smaller dan op andere fietsen.


Hier ligt de nadruk niet zo zeer op stunts en snelle afdalingen, maar op snelheid en uithouding. Precies daarom, hebben de meeste wegfietsen een licht aluminium frame. De duurste modellen zijn zelfs uitgevoerd in ultralicht carbon. Om een zo laag mogelijke windweerstand te bereiken, zit je veelal sterk voorover gebogen op een dergelijke fiets.


Uithouding en snelheid zijn voor jou belangrijk, maar je wil de mogelijkheid om in het veld te rijden niet uitsluiten? Kijk dan misschien uit naar een gravelfiets of een cyclocrossfiets. Het gaat om crossfietsenvoor offroad parcours. Hun bandenprofiel is grover en ze hebben een betere grip.


ELEKTRISCHE FIETSEN: MEER RIJCOMFORT, DANKZIJ DE MOTORONDERSTEUNING

De term 'e-bike' verwijst doorgaans naar tweewielers met een elektrische motor. Het gaat vaak om 'pedelecs', waarbij de motor een zuiver ondersteunende functie heeft en automatisch uitslaat vanaf een snelheid van 25 km per uur of meer.


Pedelecs zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Met een e-city fiets, bijvoorbeeld, kan je zelfs een langere afstand naar het werk makkelijker met de fiets overbruggen. De e-bike(een minimalistische plooifiets) kan je dan weer makkelijk meenemen op de bus of de trein: ideaal voor een optimale mobiliteit.


Ook MTB kunnen met bijkomende elektrische ondersteuning worden uitgerust. Dankzij de extra hulp van de motor, kunnen ook niet-getrainde fietsers zonder veel moeite langere en moeilijkere paden aan op een MTB of trekkingfiets.


Het fiestframe : materiaal en afmetingen

Stalen frames zijn bijna helemaal van de markt verdwenen. De meeste fietsen hebben vandaag een frame in aluminium of carbon. Beide materialen bieden uiteraard een aantal voor- en nadelen.


Aluminium is een uiterst goedkoop en stevig materiaal. Om die reden is het populair voor instappers en modellen uit de lagere prijsklasse. Aluminium is niet zo gevoelig voor krassen en beschadigingen. Het is dan ook het uitgelezen materiaal voor fietsen voor dagelijks gebruik, zoals: stads- en trekkingfietsen.


Hoewel carbon vederlicht is, is het nóg steviger en heeft het een exclusieve uitstraling. Daar staat tegenover dat het veel gevoeliger is voor krassen en allerlei beschadigingen. Frames in carbon zijn meestal bedoeld voor racefietsen en mountainbikes, aangezien het gewicht daarbij een doorslaggevende rol speelt.


Aan welk materiaal u ook de voorkeur geeft, om het juiste frame te kunnen kiezen, zijn de afmetingen belangrijk. Of misschien zelfs het allerbelangrijkst! Het is niet zo moeilijk om de juiste afmetingen te berekenen in functie van je lichaamslengte en de binnenlengte van je benen. Het is sowieso een goed idee om verschillende modellen uit te proberen vóór je een fiets aankoopt of een andere fiets als referentie gebruikt.


Banden: diameter en profiel

De meeste volwassenen voelen zich goed met een banddiameter van 26 inch (of zowat 66 cm). Voor wie kleiner is dan 1,60 m, kan het interessant zijn te kiezen voor wielen van 24 inch. Wie groter is dan 1,80 m, heeft baat bij bredere banden van 28 inch. De banden op kinderfietsen, plooifietsen en BMX hebben doorgaans een kleinere diameter.


Op MTB liggen doorgaans gemiddelde banden (27,5) Als je vaak op grillige ondergronden rijdt, zijn wielen met een breder loopvlak een absolute must. Op geasfalteerde wegen en paden kan je kiezen voor gladde banden zonder loopvlak.


Remmen: naaf-, velg- en schijfremmen

In grote lijnen onderscheiden we drie types fietsremmen:
• Bij de naafremmen onderscheiden we o.a. roller breaks en trommelremmen, maar ook de populaire terugtraprem;
• Velgremmen (o.a. de wijd verspreide V-remmen);
• Schijfremmen.


Welk remsysteem het best bij jou past, hangt opnieuw af van wat je van je fiets verwacht en op welke ondergrond je actief wil zijn. Onderstaande tabel geeft je een eerste overzicht van de verschillende remsystemen en hun toepassingsgebieden.

Terugtraprem (naafrem)

  • Voordelen: Makkelijk te gebruiken, Reageert snel in stadsverkeer
  • Nadelen: Moeilijk te doseren, Minder remeffect, De naaf kan verhitten en de lagers beschadigen, Worden als verouderd beschouwd
  • Ideaal voor (type fiets): Stadsfietsen, vouwfietsen, kinderfietsen


Velgremmen

  • Voordelen: Korte remweg, Goede prijs-kwaliteitverhouding, Weinig onderhoud nodig
  • Nadelen: Hoge slijtage, Remt iets minder goed bij regenweer en op lastig terrein, Kan knarsen en piepen
  • Ideaal voor (type fiets): Trekkingfietsen en racefietsen


Schijfremmen

  • Voordelen: Optimaal remeffect, zelfs op natte grond, De remkracht is instelbaar, Geschikt voor offroad gebruik
  • Nadelen: Technisch complexer, Zwaarder, De remblokken moeten perfect passen, Risico op oververhitting, Duurder dan andere remmen
  • Ideaal voor (type fiets): MTB's, kwalitatieve hybridefietsen, racefietsen


Om op een makkelijke ondergrond en vlak terrein te fietsen, kan je opteren voor een lichte velgrem die weinig onderhoud vraagt, eventueel in combinatie met een terugtraprem. Ook wegrenners kiezen vaak voor velgremmen die hun deugdelijkheid al bewezen. Anderen blijven zweren bij schijfremmen. Ambitieuze mountainbikers stellen zich meestal tevreden met een betrouwbare schijfrem.


Uiteindelijk kan je je ook door je persoonlijke voorkeur laten leiden om uit te maken welke rem voor jou de beste is.


Schakelen

Net als bij remmen, is er keuze te over als het om versnellingen gaat. Zo kan je kiezen voor een eenvoudig (en onderhoudsvriendelijk) systeem of voor een meer gesofistikeerde versie.


Als je vaak in de stad en op vlakke asfaltwegen fietst, kan een eenvoudige naafrem met maximaal acht versnellingen volstaan. Ben je eerder op zoek naar een fiets waarmee je zonder veel kracht zachte hellingen kan bedwingen? Kies dan voor een fiets met derailleur en meer versnellingen.


Vering: gewicht vs comfort en veiligheid

Zogenaamde 'verende' vorken (vooraan) moeten eventuele schokken en impact absorberen. Ze zorgen voor meer rijcomfort en veiligheid. Op mountainbikes lijken ze dan ook noodzakelijk. Heel wat MTB hebben ook een bijkomende vering op het achterwiel ('fully' genaamd). Hardtail MTB hebben enkel vooraan een vering.


Het gebruik van een verende vork zorgt altijd voor extra gewicht en vraagt meer onderhoud. Precies daarom, worden weinig wegfietsen met verende vorken uitgerust. De meeste stads- en trekkingfietsen hebben evenmin een vering. Bij die modellen zorgen extra brede banden voor meer rijcomfort.


Uitrusting

Om een fiets zo licht mogelijk te houden, worden sommige onderdelen vaak weggelaten. Denk o.a. aan:
● • verlichting;
● • spatbord;
● • kettingkast;
● • bagagedrager;
● • fietsklem;
● • fietsbel.


Over het algemeen zijn stads- en trekkingfietsen gebruiksklaar wanneer je ze koopt. De meeste vertonen kenmerken die voor de veiligheid in het verkeer minder belangrijk zijn, maar die in het dagelijks leven echt hun nut bewijzen. Denk vóór je aankoop na over de uitrusting die je nodig hebt. Afhankelijk van waarvoor je je fiets wil gebruiken, kan je meteen opteren voor een degelijk uitgeruste fiets, al kan je de uitrusting uiteraard ook later uitbreiden.


VIND JE IDEALE FIETS BIJ DECATHLON

Ben je een racefanaat of hou je mountainbiken? Zoek je een comfortabele toerfiets of eerder een handig vervoermiddel? DECATHLON biedt een breed gamma aan fietsen in verschillende prijsklassen. Voor de goedkopere modellen betaal je € 500 tot € 1.000, maar we verkopen ook duurdere kwaliteitsfietsen. Maak je keuze uit onze moderne modellen voor heren, dames en kinderen, van zwart tot effen blauw of in een van de talloze roodtinten.


FAQ


Waarin verschilt een herenfiets van een damesfiets?

Mannen zijn anders gebouwd dan vrouwen. Typische damesfietsen houden rekening met die anatomische verschillen. Zo heeft een damesfiets meestal smallere handgrepen. Ook de positie op de fiets werd expliciet aan de afmetingen van het vrouwenlichaam aangepast. De vorm en de hoogte van het frame zijn kleiner dan bij een herenfiets. Tegenwoordig wordt er nog altijd onderscheid gemaakt tussen heren- en damesfietsen, maar mensen hechten er steeds minder belang aan. Sommige vrouwen rijden liever op een herenfiets, in functie van hun lichaamsbouw en hun persoonlijke voorkeur.


Hoe oud mijn kind zijn om er een fiets voor te kopen?

Heeft het kind al enige ervaring met een loopfiets, dan kan het vanaf de leeftijd van 3 tot 4 jaar op een echte fiets. Sommigen beginnen er echter vroeger aan! Het juiste moment om voor je kind een eerste fiets te kopen? Wanneer het er zich klaar voor voelt. Wanneer het zich al veilig met een loopfiets kan verplaatsen.


Waarmee moet ik rekening houden bij de aankoop van een kinderfiets?

Net als bij fietsen voor volwassenen, moet je bij een kinderfiets in de eerste plaats van het geplande gebruik uitgaan. In die context kies je voor een fiets die het best aansluit bij de behoeften van het kind en het gezin.

Laat ze kiezen