Verrekijkers

Verrekijkers

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.4/5 Op basis van 1525 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN VERREKIJKER?


Verrekijkers maken je gezichtsveld meteen heel wat groter. De lenzen aan de binnenkant van de verrekijker breken het licht en stellen het scherp voordat het je netvlies bereikt. Hierdoor lijken verre voorwerpen veel groter. De twee buizen zijn met een verstelbaar tussenstuk met elkaar verbonden zodat je de afstand tussen je ogen kunt instellen. Verrekijkers hebben twee buizen waardoor ze soms ook binoculaire verrekijkers worden genoemd.

De vergrotingsfactor speelt overigens ook een belangrijke rol. Je nieuwe verrekijker moet een vergrotingsfactor van minstens 10x hebben. De schemeringsfactor en de lichtsterkte vertellen je of je ook bij slechte lichtomstandigheden een helder beeld krijgt.

Er bestaan overigens ook speciale verrekijkers voor brildragers. Die verrekijkers kunnen bij slecht zicht aan de vereiste dioptrische waarde aangepast worden. Met een nachtkijker van hoge kwaliteit heb je uitstekend zicht, zelfs in het donker.


ZOOM IN OP DE ACTIE MET EEN VERREKIJKER TIJDENS JE UITSTAPPEN IN DE BUITENLUCHT


Een verrekijker is een van die accessoires die je in je rugzak moet hebben als je van de bergen en de natuur houdt.

Kies voor een verrekijker van Decathlon om een dag naar vogels of andere wilde dieren op het platteland of tijdens de vakantie te kijken. Alle verrekijkers hebben twee getallen, gescheiden door een kruisje, zoals 9x63. In dit geval geeft de 9 het vergrotingsniveau aan (x9) en is 63 de breedte van de grootste lens in millimeters.

Hoe groter de lens, hoe zwaarder de verrekijker, maar hoe beter het zicht als je hem gebruikt. Grotere lenzen vangen ook meer licht op, waardoor je beter in het donker kunt zien. Wat de vergroting betreft, is een vergroting van x7 of x8 ideaal voor dagelijks gebruik. Je kunt wel een ander vergrotingsniveau nodig hebben als je bepaalde sporten beoefent. Houd er ook rekening mee dat een hoger vergrotingsniveau je gezichtsveld kan verkleinen, waardoor het moeilijker wordt om alles wat beweegt te volgen.


VERREKIJKERS VOOR MILITAIRE DOELEINDEN EN ALS METGEZEL TIJDENS DE JACHT


Verrekijkers behoren tot de basisuitrusting van militaire om mogelijke bedreigingen op het veld op te sporen. Hetzelfde geldt voor jagers, die een grote verantwoordelijkheid hebben. Ze mogen niet lukraak op een dier schieten. Ze mogen de trekker niet overhalen zonder na te gaan hoe oud het dier ongeveer is, of het bijvoorbeeld hoorns heeft en of het zelfs al nakomelingen heeft. Onze speciale jachtverrekijkers geven boswachters en andere jagers de perfecte uitrusting.


VERREKIJKERS VOOR WATERSPORTEN


Ook hier kunnen verrekijkers zeer nuttig zijn. Als je van zeilen of varen houdt, is een waterdichte verrekijker haast een plicht.


VERREKIJKERS OM TE TREKKEN EN DE NATUUUR TE OBSERVEREN


Wandel je graag in de natuur? Je weet dan ongetwijfeld hoe leuk het is om dieren te kunnen observeren in velden, bossen en weiden. Misschien kijk je wel graag naar vogels en krijg je er niet genoeg van om nieuwe vogelsoorten te ontdekken. Met een verrekijker kun je alles van dichtbij bekijken, of je nu van flora, fauna of allebei houdt. Er is in de natuur genoeg te bewonderen dat je zonder verrekijker niet zou kunnen zien, of het nu een met sneeuw bedekte piek aan de horizon is of een schuwe eekhoorn die langs een boomstam trippelt.

Tijdens een lange wandeling of een reis kies je best voor een lichte verrekijker. Als je dat niet doet, kan zelfs de beste verrekijker al snel een onaangename last worden.


FAQ


WELKE VERREKIJKER IS GESCHIKT OM VOGELS TE OBSERVEREN?


Vogels zijn zeer beweeglijk en vliegen snel weg. Je moet je verrekijker dus zeer snel scherp kunnen stellen. Een handig formaat en een goede beeldkwaliteit zijn ook leuk meegenomen.


HOE STEL JE EEN VERREKIJKER AF?

Een verrekijker is uitgerust met een zogenaamd focuswieltje. De vrij draaiende lenzen zorgen voor de perfecte afstand tussen de ogen en de verrekijker. Brildragers dienen de dioptrie van de verrekijker aan te passen. Zorg er daarnaast steeds voor dat de afstand tussen de ogen perfect is.


HOE VER KUN JE KIJKEN MET EEN VERREKIJKER?

In theorie is er geen limiet. Toch bepalen het weer, het licht en de vergrotingsfactor in grote mate hoe ver je precies kunt kijken. Als je op een heldere dag op het hoogste punt van een toren staat kun je zelfs bergketens op 100 km afstand zien.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken