Plastic shuttles

Plastic Shuttles

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€500
€083/KG
BEST BEOORDEELD
€1000
€167/unit
€1350
€225/unit
Badmintonshuttles Mavis 2000 x6 stuks wit
Badmintonshuttles Mavis 2000 x6 stuks wit
YONEX

Badmintonshuttles Mavis 2000 x6 stuks wit

(10)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.4/5 Op basis van 465 Beoordelingen in de winkels en online

PLASTIC BADMINTONSHUTTLES VOOR MEER DUURZAAMHEID


Ideaal om te trainen of voor een spelletje badminton met vrienden of familie. Plastic shuttles zijn op termijn goedkoper dan shuttles met veren. Het plastic zorgt namelijk voor een langere levensduur, voor een ongeëvenaard spelplezier.


Shuttles in plastic zijn op precies dezelfde manier gemaakt als shuttles met veertjes. Ze bestaan uit een halfbolvormig stuk kurk met een kelk erop. Het enige zichtbare verschil is het materiaal waaruit de kelk gemaakt is. Het plastic vervangt hierbij de veertjes, waardoor de shuttle veel langer meegaat.


SHUTTLES MET VEREN VS. SHUTTLES IN PLASTIC: ZELFDE UITZICHT, EEN ANDER GEVOEL


Een shuttle in plastic lijkt qua uitzicht dan wel heel erg op zijn broertje met veren, hij heeft wél een ander vliegtraject en gevoel. Plastic shuttles hebben namelijk een paraboolvormig traject, wat wil zeggen dat hij niet erg hoog maar wel ver vliegt, terwijl shuttles met veren heel hoog, maar veel minder ver vliegen. Dat noemen we het parachutetraject.


De verschillen houden daarmee echter niet op. Ook het gewicht en de snelheid verschillen tussen de twee types, waardoor je een andere slag- en speelstijl gaat hanteren en een ander spelgevoel krijgt. Om die redenen kiezen veel hobbyspelers voor plastic shuttles, terwijl wedstrijdspelers liever met gevederde exemplaren spelen omdat die een beter spelgevoel geven. Ze worden dan ook vaker gebruikt op wedstrijd.


YONEX MAVIS 2000: EEN PLASTIC SHUTTLE MET ALLE VOORDELEN VAN VEREN


De Mavis 2000 van Yonex werd ontwikkeld om, als plastic shuttle, zoveel mogelijk te lijken op een shuttle met veren inzake traject en gevoel. Zijn vliegtraject werd speciaal uitgekiend om zoveel mogelijk op het parachutetraject van een shuttle met veren te lijken, voor een beter spelgevoel.


De haarfijn uitgewerkte plastic kelk van deze shuttle loopt breder uit, waardoor hij steviger is dan een shuttle van veren. Hij geeft daardoor ook een veel beter slaggevoel dan een klassieke plastic shuttle. Kortom: het beste van twee werelden, in één shuttle!


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken