Bats

Baseballbats en accessoires

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
VERLAAGDE PRIJS
€600
Verlaagde prijs voordien €850
€3060
€5605
€4455
SKLZ 360 Tee V2
SKLZ

SKLZ 360 Tee V2

Uitsluitend online verkocht
4.7/5 Op basis van 129 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BASEBALL EN SOFTBALL ?


Voordat we ingaan op de verschillen tussen baseballknuppels en softbalknuppels, is het belangrijk om het verschil te kennen tussen baseball (of honkbal) en softball, die beide behoorlijk op elkaar lijken (zowel qua regels als strategie) maar toch van elkaar verschillen. We beginnen met het speelterrein. Een softbalveld is kleiner dan een honkbalveld, met een kortere afstand tussen de honken of ‘bases’, wat over het algemeen het spel versnelt en de totale duur van een spel ongeveer halveert.

< br>

Ook het aantal spelers op het veld is anders: 10 spelers per team voor softball versus 9 voor honkbal. Het werpen gebeurt in beweging en onderhands voor softbal, terwijl de honkbalwerper stilstaand en bovenhands een worp maakt. En tot slot de bal. De softbal is groter en lichter dan een baseball.


IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN EEN BASEBALL BAT EN EEN SOFTBALL BAT?


De belangrijkste verschillen tussen een de honkbalknuppel en softbalknuppel zijn er omdat een softbal groter is dan een honkbal. Zo is de softbalknuppel over het algemeen korter en lichter dan een baseball bat en heeft hij een grotere diameter en slagoppervlak, waardoor spelers de bal gemakkelijker kunnen raken. Ten slotte is het handvat van de softbalknuppel vaak dunner dan dat van de honkbalknuppel, waardoor ook spelers met kleinere handen de softbalknuppel goed kunnen vasthouden. Een softball bat is dus toegankelijker voor kinderen of beginners.


HOE KIES JE EEN BASEBALL BAT OF EEN SOTBALL BAT?


Zoals bij vele sporten kan het kiezen van het juiste materiaal het verschil maken in de prestaties van een speler. Hetzelfde geldt bij de keuze van een honkbal- of softbalknuppel. Daarom is het essentieel om een bat te kiezen in de juiste maat en met het correcte gewicht, afhankelijk van de leeftijd, grootte en kracht van de speler. Bij de keuze van de knuppel moet je ook rekening houden met de stijl en het speelniveau van de speler. Spelers die hun slagkracht willen maximaliseren, kunnen een zwaardere knuppel gebruiken. Terwijl honkballers of softballers die hun controle en balgevoel willen verbeteren, de voorkeur zullen geven aan een lichtere knuppel. Het materiaal waaruit de bat is gemaakt, is ook een aandachtspunt. Houten knuppels geven vaak een beter slaggevoel, maar zijn zwaarder, terwijl knuppels van composiet of aluminium een ​​groter slagoppervlak hebben, lichter zijn en over het algemeen een langere levensduur hebben.


EEN HONKBALKNUPPEL OF SOFTBALL BAT BIJ DECATHLON KOPEN


Wil je een baseball bat of een softbalknuppel kopen? Wat je niveau ook is, bij Decathlon vind je zeker de bat, ballen en accessoires die je nodig hebt. En dat zowel online als in onze fysieke winkels.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken