Helmen

Helmen voor baseball

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
5/5 Op basis van 2 Beoordelingen in de winkels en online

BASEBALL HELM: HET ESSENTIËLE ELEMENT OM JE HOOFD TE BESCHERMEN BIJ HET SPELEN VAN HONKBAL


Een honkbalhelm is een ​​essentieel accessoire om het hoofd en gezicht van spelers te beschermen tegen mogelijke verwondingen veroorzaakt door de honkbal wanneer deze wordt gegooid of geslagen. Eenmaal geraakt met de baseball bat, kunnen honkballen zeer hoge snelheden bereiken (soms meer dan 150 km/u), en kunnen daarom zeer ernstige verwondingen veroorzaken, zoals hoofdtrauma’s als ze het hoofd of het gezicht van een speler raken. De baseball helm is ontworpen om een ​​deel van deze impact op te vangen en het risico op ernstig letsel te verminderen. Naast het beschermen van het hoofd en het gezicht, is het ook uitgerust met een vizier dat de ogen van de speler beschermt tegen zonlicht en verblinding.


EIGENSCHAPPEN VAN EEN BASEBALLHELM


Een honkbalhelm heeft een buitenschaal die gemaakt is uit hard kunststof om het hoofd te beschermen tegen stoten, en een binnenschaal uit schuim om schokken op te vangen en de impact te verminderen bij contact. Het vizier, eveneens uit kunststof, beschermt het gezicht en de ogen van de speler. Het vizier is ook voorzien van ventilatiegaten waardoor lucht kan circuleren om oververhitting te voorkomen in de helm. Er zijn ook riemen aanwezig om de helm optimaal vast te houden op het hoofd van de baseballspeler en hem in staat te stellen zijn maat aan te passen. Honkbalhelmen bestaan in verschillende kleuren en ontwerpen, zodat spelers hun helm kunnen matchen met hun baseballoutfit.


WAAROM HEBBEN SOMMIGE BASEBALLHELMEN EXTRA GEZICHTSBESCHERMING EN ANDERE NIET?


Sommige honkbalhelmen zijn vooraan voorzien van een face guard of gezichtsbescherming uit staal of titanium om het gezicht van spelers te beschermen tegen ballen die zeer hoge snelheden kunnen halen. Dit type helm wordt over het algemeen gedragen door spelers die dicht bij de slagman spelen, zoals werpers, ontvangers (catchers) of infielders. Outfielders geven misschien de voorkeur aan niet-afgeschermde helmen voor een beter zicht op de bal. Deze spelers staan verder op het veld en hebben vaak ook meer tijd om te reageren op inkomende ballen en zich te positioneren zonder hun gezicht in gevaar te brengen. Het al dan niet kiezen van een honkbalhelm met extra gezichtsbescherming hangt af van de voorkeur van de speler en het beleid van de honkbalclub. Sommige baseball teams kunnen om veiligheidsredenen alle spelers verplichten om helmen met gezichtsbescherming te dragen.


EEN BASEBALLHELM KOPEN BIJ DECATHLON


Welke positie je ook hebt op het baseballveld, de maat van je hoofd of het type honkbalhelm dat je zoekt, kom zeker een kijkje nemen bij Decathlon! Ons assortiment honkbal- en softbalartikelen is vrij uitgebreid: je kan op de webshop van Decathlon een baseball bat, baseball handschoenen, honkballen, batting-accessoires en kleding voor baseball kopen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken