Handplanes

Handplanes

Skip filters
Filters 1
Filter op prijs
4.3/5 Op basis van 10 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN HANDPLANE VOOR BODYSURF?


Een handplane voor bodysurf, ook plankje of handboard genoemd, is een plankje dat bodysurfers onder hun hand binden om vlotter door het water te glijden in de richting van de golf. Eén handplane volstaat, maar sommige meer ervaren bodysurfers hanteren twee planes voor een nóg intensere beleving. Handplanes bestaan uit zachte en lichte materialen voor extra drijfkracht en maken het de surfer makkelijker om een golf te vangen. De afgeronde vorm glijdt moeiteloos door het water, zorgt voor meer stabiliteit en een beter richtinggevoel. De verstelbare riempjes zorgen ervoor dat handplanes aan elke hand passen.


HOE EEN HANDPLANE GEBRUIKEN?


Om een golf te vangen, peddel je hevig met je voeten of je vinnen in de richting ven het strand. Je lichaam strak gespannen, je armen naar voor gestrekt en je handen op de handplane rustend. Op het moment dat je de golf inhaalt, richt je je hele lichaam in de richting van de branding. Je kan daarbij je beide handen op de handplane laten liggen óf je arm naar achter verplaatsen en zo dicht mogelijk bij je strak gespannen lichaam houden.


BESCHERM JE HANDPLANE TEGEN DE HITTE


Wanneer je je handplane niet gebruikt, stel je die maar beter niet bloot aan de zon, noch aan te hoge temperaturen. Onder invloed daarvan, zouden er op je plankje immers blaren, bubbels of onomkeerbare vervormingen kunnen ontstaan. Stop je handplane daarom in een tas, in de schaduw van een parasol of onder een handdoek in een lichte kleur om te voorkomen dat de temperatuur te hoog zou oplopen. Laat je handplane ook nooit achter in een auto die in de zon staat.


BIJ DECATHLON VIND JE ALLES VOOR BODYBOARD EN BODYSURF


Bij DECATHLON vind je een ruim gamma aan materiaal en accessoires voor bodyboard en bodysurf van ons eigen merk Radbug. Dat merk wil zo veel mogelijk sporters laten kennismaken met de onvoorstelbare sensaties tijdens bodyboard en bodysurf. Het gevoel wanneer je door een golf glijdt, is puur, opwindend en verslavend! We willen iedereen de kans geven om die ervaringen te beleven en daarin te groeien door toegankelijke en gedurfde producten voor steeds méér plezier aan te bieden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken