Pijlen

Pijlen
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
SPORTIEF NIVEAU
Maat
Prijs
Ingedeeld naar
Merk
kies volgens
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€249
Geologic

Pijl Discovery 100 voor boogschieten grijs

(20)
BEST BEOORDEELD
€299
2 kleuren
Geologic

Pijl Easy Soft voor boogschieten

(22)
11 Producten
4.0/5 Op basis van 167 Beoordelingen in de winkels en online

De goede pijlen om elke keer in de roos te schieten

Sporten als boogschieten, petanque en darten vragen een goede lichamelijke voorbereiding, maar ook het juiste materiaal. Om je te helpen een weloverwogen keuze voor de juiste pijl te maken, stelt Decathlon de verschillende beschikbare modellen aan je voor.


Pijlen volgens je discipline en de plaats waar je gaat boogschieten

Als je pijlen gaat kopen bij Decathlon zal je andere eisen hebben als je in je vrije tijd aan boogschieten doet dan wanneer je in een boogschuttersclub regelmatig traint. Daarbij geldt voor pijlen, zoals voor elk materiaal boogschieten , dat de keuze afhankelijk is van of je binnen of in de open lucht gaat schieten. Kies voor aluminium pijlen als je van plan bent eerst verschillende disciplines uit te proberen voor je je definitieve keuze maakt. De keuze voor een aluminium of een houten pijl heeft altijd een directe invloed op hoe nauwkeurig en hoe krachtig je kunt schieten.


Pijlen voor een absolute precisie

Voor precisieschieten op een schietschijf kies je best voor een pijl van carbon als je buiten schiet en gebruik je aluminium pijlen voor de training binnen. De diameter van je pijl mag niet te klein en niet te groot zijn, en het gewicht ervan is ook bepalend voor hoe ver je kunt schieten.


Je pijl kiezen

Er bestaat altijd een aangepaste pijl voor de boog die jij hebt gekozen. Het is belangrijk om een pijl te kiezen die lang genoeg is om naar achteren te trekken. Een kinderpijl zal dus niet volstaan voor een volwassene. Sommige pijlen zijn hierom verkrijgbaar in verschillende maten. Om de juiste maat te kiezen plaats je de nok tegen je borstbeen en strek je je armen met de pijl tussen je handen. Als de punt ongeveer 5 cm voorbij je handen uitsteekt, heeft de pijl de juiste maat.


Boog Discovery

Voor de Discovery bogen of sets zijn de GEO 110 pijlen de beste keuze, geschikt voor het hele gezin. Voor de bogen uit het assortiment vrije tijd heb je de keuze tussen de pijlen GEO 300, pijlen GEO 400 en de GEO 500 voor de Longbow boog en de compoundbogen.


Assortiment club

Voor het assortiment club spreken we niet langer over de lengte, maar over de spine. De spine komt overeen met een bepaald trekgewicht en een bepaalde treklengte. Als je een pijl uit dit assortiment kiest, zijn dit persoonlijke pijlen. In dit assortiment hebben we drie verschillende kwaliteit pijlen, de Club 500, de Club 700 en de Club 900.