Staal

Dartborden voor stalen punten

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een dartbord?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories

DARTBORD VOOR DARTPIJLEN MET STALEN PUNT

Door zijn authentieke uitstraling, en de sfeer van een Engelse pub die hij oproept, is het dartbord voor pijltjes met stalen punt hét dartbord bij uitstek voor puristen. Deze traditionele dartborden zijn over het algemeen ontworpen in natuurlijke vezels, voor een hoge weerstand over een lange tijd. De vezels worden zeer sterk samengedrukt, waardoor de gaatjes weer dichtgaan als je de pijltjes eruit trekt. Bovendien heeft dit traditionele dartbord het voordeel dat het probleem van het stuiteren wordt verminderd. Zijn samenstelling maakt een beter indringen van de darts mogelijk, zelfs als ze eerst de boorden raken.

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN EEN TRADITIONEEL DARTBORD

  • Om je dartbord zo lang mogelijk te behouden, volg je best een paar tips voor het gebruik. Zo is het aan te raden het midden van het dartbord te bevestigen op een hoogte van 173 cm en de werplijn (afstand op de grond vanwaar je jouw pijltje lanceert) op 237 cm van het dartbord te plaatsen.
  • Omdat een ongeluk zo snel is gebeurd, raden we je aan om een catchring rond je dartbord te plaatsen om schade aan je muur te voorkomen. Slecht gerichte pijltjes zullen daarin blijven vaststeken en zo zal de muur rondom het doel beschermd zijn, tot ongeveer 12 cm.
  • Als je regelmatig darts speelt, is het ook aanbevolen om een dartmat te plaatsen tussen jezelf en het dartbord te plaatsen, om je vloer te beschermen en te voorkomen dat de punten en pijlen breken wanneer ze op de grond vallen. Bovendien is een dartmat voorzien van een afstandsmarkering van 237 cm.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken