Duikautomaten & octopus

Duikautomaten en octopus

Met een ontspanner kun je de lucht uit de duikfles controleren om vlot te ademen. Om veiligheidsredenen is het erg belangrijk om de juiste ontspanner te kiezen! Er bestaan twee types ontspanners, gebalanceerde en ongebalanceerde. Beginnende duikers die tot 20 m diep gaan, kunnen het best kiezen voor een ongebalanceerde ontspanner. Dit type is robuuster en gemakkelijker in gebruik. Gebalanceerde ontspanners zijn geschikt voor gevorderde duikers die dieper duiken, voor meer comfort.
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op TYPE EERSTE TRAP
Filteren op MONTAGE ADEMAUTOMAAT
Filteren op Prijscategorie
28 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.5/5 Op basis van 97 Beoordelingen in de winkels en online

  Ademautomaat, reserveautomaat, drukmeter: een essentieel trio bij diepzeeduiken

  Wanneer beginnende duikers zich buigen over hun duikmateriaal zijn ze soms een beetje zenuwachtig wanneer ze hun ademautomaat en reserveautomaat moeten kiezen en bedienen. En niet zonder reden: deze twee elementen zijn van cruciaal belang om de perslucht uit een duikfles in te ademen. Concreet vermindert de ademautomaat de luchtdruk van het onder hoge druk opgeslagen ademgas in de duikfles tot een inhaleerbaar niveau voor de duiker. Een standaardademautomaat bestaat uit twee trappen: de eerste trap brengt de druk terug van de flesdruk naar de middendruk, de tweede trap brengt de middendruk omlaag tot de omgevingsdruk. Je merkt dus hoe belangrijk het is om je ademautomaat goed te kiezen aangezien je veiligheid en je ademcomfort ervan afhangen. Om je bij deze taak te helpen, biedt Decathlon een set aan met - ademautomaat, - reserveautomaat, - manometer.


  Sets met Decathlon-ademautomaten voor ieder duikprofiel

  Duikers niveau 1 of autonome duikers niveau 2 kunnen een ongebalanceerd ademautomaat gebruiken wanneer ze niet meer dan 20 m afdalen bij diepzeeduiken. Het is de meest stevige en de meest gebruiksvriendelijke ademautomaat die op de markt verkrijgbaar is. Ben je een gevorderde duiker of monitor, opteer dan voor een gebalanceerde ademautomaat die aangepast is om dieper te duiken dan 30 m. Deze technische uitrusting biedt je meer comfort, ongeacht de diepte en de resterende luchtdruk in de fles.


  Ademautomaat DIN of met beugelaansluiting (INT), met membraan of piston?

  Er zijn twee manieren om je ademautomaat aan de kraan van je duikfles te koppelen:: DIN of beugelaansluiting (INT). De ademautomaat DIN is licht en compact. deze bestaat uit één enkele o-ring die zich bevindt aan het einde van de schroefdraad, op de eerste trap van de ademautomaat: het risico op lekken is dus beperkt. De ademautomaat met beugelaansluiting biedt een minder precieze koppeling dan de DIN-systemen maar u hoeft niet te zorgen voor het onderhoud ervan aangezien de dichting zich bevindt op de kraan van de fles. De ademautomaat met membraan beschikt over een geïsoleerd mechanisme dat gebruik in alle soorten water mogelijk maakt, inclusief troebel of vervuild water. Het is bij uitstek de ademautomaat voor in koud water! Tot slot, de ademautomaat met piston die meer bestemd is voor vrijetijdsgebruik door zijn robuustheid, onderhoudsgemak en prijs. Aan jou nu om een keuze te maken!