Duikflessen

Duikflessen

Je duikfles bevat de lucht die zo belangrijk is tijdens je duiksessies. Er bestaan drie types duikflessen: die van 6 liter, geschikt voor kinderen, die van 12 liter, perfect voor plezierduiken, en tot slot die van 15 liter voor duikers die dieper gaan. Opgelet, je ontspanner moet geschikt zijn voor je duikfles, met een DIN- of INT-aansluiting!
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Merk
Filteren op Prijscategorie
8 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 16 Beoordelingen in de winkels en online

  Duikfles: wat is dat?

  De duikfles, een belangrijk element bij diepzeeduiken, wordt vastgezet op een trimvest of op een backpack. Deze fles bevat de luchtreserve waarvan de diepzeeduiker gebruikmaakt om in het water te ademen. Deze lucht wordt onder druk opgeslagen. Meer in detail is een duikfles van 6/12/15 liter opgebouwd uit verschillende elementen: - een stalen of aluminium fles; - een kraan met dubbele uitgang en beugel om de ademautomaat aan de kraan van de fles te koppelen. Let op: DIN of INT, de koppeling moet identiek zijn tussen kraan en ademautomaat; - een houder in pvc die de fles beschermt en ervoor zorgt dat ze verticaal kan blijven staan; - een handgreep ; - een beschermnet.


  Er zijn verschillende soorten duikflessen van het merk Roth: 6/12/15 liter

  Roth-duikflessen behoren tot de bekendste exemplaren binnen de wereld van het diepzeeduiken. De flessen zijn identiek en alle kranen zijn 230 bar-gecertificeerd. Enkel het volume verandert: zo zijn er duikflessen van 6 liter, 12 liter en 15 liter. Belangrijk: in verband met je veiligheid moet de fles om de twee jaar door de regionale milieudienst worden gekeurd. Het doel hiervan is te waarborgen dat je duikfles, je belangrijke bondgenoot in het water, nog altijd goed werkt.


  Een duikfles waarvan de inhoud aangepast is aan je niveau

  Een duikfles vormt een aanvullend uitrustingsstuk bij de ademautomaat: ze moet afgestemd zijn op je duikniveau en lichaamsbouw. Een duikfles van 6 liter is ideaal voor kinderen of voor korte duiken op geringe diepte. Sommige duikers gebruikers deze duikfles ook om in te zetten bij interventies op een boot. Een duikfles van 12 liter is perfect geschikt voor vrijetijdsduiken. Deze biedt veiligheid en comfort voor regelmatige duikers, dankzij een mooi evenwicht tussen gewicht en luchtvolume. De duikfles van 15 liter is bestemd voor duikers die maximale autonomie willen of dieper duiken. Je begrijpt het wel: de keuze van een duikfles komt niet zomaar uit de lucht vallen. Aarzel niet om advies te vragen aan de Decathlon-experts zodat je de juiste keuze kunt maken.

  Schenk een sportieve verrassing!

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU