Duikgordels & duiklood

Duikgordels en duiklood

Met een duikgordel of -lood als ballast kun je het drijfvermogen van je uitrusting en wetsuite compenseren. Zo kun je moeiteloos duiken en onder water stabiliseren. Je ballast zal afhangen van het water waarin je duikt, je lichaamsgewicht en de dikte van je neopreen wetsuit.
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€400
Subea

Onbekleed duiklood van 500 g

(19)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
BEST BEOORDEELD
€500
Omer

Gordelring voor harpoenvissen D-Ring zwart

(1)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
ONZE BESTSELLER
€2000
Subea

Loodgordel met zakken voor duiklood

(12)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
11 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.5/5 Op basis van 166 Beoordelingen in de winkels en online

  Decathlon-ballastmateriaal: de bondgenoot die zorgt voor het juiste gewicht bij diepzeeduiken

  Tijdens diepzeeduiken maken duikers gebruik van duiklood om het drijfvermogen van hun materiaal te compenseren maar ook om naar de gewenste diepte af te dalen en jezelf zonder enige moeite te stabiliseren. Verschillende ballastopties zijn mogelijk: gordels, soepel lood, onbekleed lood, bekleed lood enzovoort. De keuze wordt gemaakt afhankelijk van je BMI maar ook op basis van de eigenschappen van het water waarin je wilt gaan duiken. In zeewater ga je immers meer drijven en zal je bijgevolg je ballast moeten aanpassen! Andere elementen die een invloed kunnen hebben op keuze van je duiklood: de dikte van je wetsuit, het gewicht van je fles en de resterende lucht binnenin.


  Soepel lood, bekleed lood en onbekleed lood: jezelf goed verzwaren bij diepzeeduiken

  Binnen de duikaccessoires vormt onbekleed lood de meest economische oplossing om jezelf te verzwaren maar ook de meest kwetsbare ten aanzien van het water. Vanwege zijn lage kostprijs is het echter perfect geschikt voor een beginnende duiker. Lood bekleed met kunststof is daarom steviger en zal je langer vergezellen tijdens je herhaalde duiken. Soepel lood wordt bevestigd in de loodgordel met zakken en in je trimvest. Er bestaat, tot slot, ook soepel enkellood, een variant van het soepele lood om aan de enkel te bevestigen. Het voordeel? Je ballast is over je hele lichaam verdeeld!


  Het juweeltje onder het duiklood: de loodgordel

  Er zijn twee manieren om soepel lood, bekleed lood of onbekleed lood in het water te dragen: bevestigen aan een loodgordel of in de zakken stoppen van je trimvest. Via de gordel kun je, in noodgevallen, snel al het lood afwerpen. Maar kies je dan een gordel in nylon of rubber? Rubber biedt een betere ondersteuning voor bekleed lood en onbekleed lood terwijl nylon stevigheid en duurzaamheid combineert. Daarnaast zal een gordel met metalen gesp van pas komen als je van plan bent om regelmatig te gaan duiken. Denk er ook aan om zorgvuldig een stevige en aangepaste duiktas te kiezen voor het transport van je ballast. Vergelijk en maak je keuze bij Decathlon!

  Schenk een sportieve verrassing!

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU