Duikmessen

Duikmessen

Een duikmes is een belangrijk element voor de veiligheid tijdens het duiken. Hiermee kun je visnetten lossnijden of je trapboei als er iets misgaat. Het mes moet in staat zijn om ook in het water scherp en doeltreffend te blijven. Sommige messen hebben een glad lemmet, andere een getand lemmet en er is ook een lijnsnijder waarmee je zowel kunt snijden als zagen.
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€500
Subea

Twee mesbandjes voor diepzeeduiken of harpoenvissen SCD

(13)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
BEST BEOORDEELD
€4000
Beuchat

Duikmes Mundial 2 voor harpoenvissen

(1)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
ONZE BESTSELLER
€1800
Subea

Duikmes voor harpoenvissen SPF100 rvs lemmet met geïntegreerde ontwarrer

(16)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
9 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • Eindereeks
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  3.0/5 Op basis van 78 Beoordelingen in de winkels en online

  Een duikmes meenemen onder water: moet dit echt?

  Een duikmes is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting bij diepzeeduiken. Tijdens het duiken is het belangrijk om een duikmes bij de hand te hebben, ongeacht het duikniveau en ondanks dat het uiteindelijk weinig wordt gebruikt. Het belangrijkste is om het bij je te hebben "in geval van problemen". Zo kan je duikmes van het merk Beuchat, Cressi of Mares je uit de brand helpen wanneer je bijvoorbeeld snel dunne draad, koord of een decoboei moet doorsnijden waarin je verstrikt bent geraakt. Tijdens deze bange momenten, is er maar één enkele oplossing om je snel en efficiënt te bevrijden: gebruikmaken van je duikmes!


  De keuzecriteria voor een duikmes bij Decathlon

  Ongeacht het merk — Subea, Beuchat, Cressi of Mares — kan je duikmes een lemmet hebben in roestvrij staal of titanium, geschikt om je te vergezellen bij al je onderwaterontdekkingen. Je duikmes moet zeer scherp zijn, zelfs in water. Ideaal is een mes compleet met lijnsnijder, glad en gekarteld lemmet, want soms moet je snijden, soms moet je zagen. Het is een onmisbaar element onder je duikaccessoires. Kijk, tot slot, ook naar de ergonomie en zorg ervoor dat het goed en snel in de hand ligt. Kies een gripsysteem voor je koker om er zeker van te zijn dat je het duikmes niet zal verliezen tijdens je verplaatsingen!


  Het belang van de grootte van een duikmes

  Bij het kiezen van een duikmes wordt eerst naar de grootte ervan gekeken. Denk aan de plek waar je het mes gaat dragen om een aangepast model te selecteren. Een duikmes kan immers worden bevestigd aan een trimvest, een kuit en ook nog aan slangen. Voor je trimvest kies je een klein en zeer licht duikmes dat je niet zal hinderen in het water. Voor je kuit kun je opteren voor een groter duikmes: sommige duikers vinden dit een makkelijke plaats, anderen vinden die plek dan weer hinderlijk. Probeer het zelf uit! Als reizen om te duiken je ding is, kies dan een klein mes waarvan het lichte gewicht je duiktas niet zwaarder maakt en waarbij de risico's worden beperkt wanneer je naar het buitenland gaat.

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU