Buitenbanden

Buitenbanden fiets

Skip categories Skip categories
€4890 −32%
€3297
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€3290 −32%
€2237
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€4890 −32%
€3305
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€4890 −31%
€3333
*De uitverkoop begint op 30/9/2022
€3890 −41%
€2280
*De uitverkoop begint op 30/9/2022
€7099 −29%
€4990
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€3290 −38%
€2016
*De uitverkoop begint op 28/9/2022
€2890 −42%
€1648
*De uitverkoop begint op 30/9/2022
€3190 −42%
€1822
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€4390 −25%
€3255
*De uitverkoop begint op 28/9/2022
€6890 −24%
€5173
*De uitverkoop begint op 22/9/2022
€3990 −18%
€3257
*De uitverkoop begint op 29/9/2022
€2499 −38%
€1549
*De uitverkoop begint op 28/9/2022
€4290 −20%
€3404
*De uitverkoop begint op 27/9/2022
4.4/5 Op basis van 4870 Beoordelingen in de winkels en online

BUITENBANDEN OM IN ALLE VEILIGHEID TE FIETSEN


Afhankelijk van het model en de grootte van het wiel, zijn er verschillende soorten buitenbanden die geschikt zijn voor je fiets. Het type fiets en de verschillende rubbersamenstellingen maken het verschil. Let bij het kopen van een buitenband in de eerste plaats op de wieldiameter, het frame, de vork en de breedte van de band. Bij Decathlon vind je verschillende buitenbanden van de grote merken, zowel voor je racefiets of toerfiets als voor je MTB of stadsfiets.

EEN GESCHIKTE BUITENBAND VOOR ELK TYPE FIETS


De zoektocht naar de perfecte buitenband begint met de juiste wielmaat en eindigt met de juiste materiaalsamenstelling.


Wat betreft het materiaal moet je vooral letten op de samenstelling van de rubberen laag. Die varieert tussen rubber, siliconen en een mengsel van rubber. De rubberlagen en hun samenstelling zijn bepalend voor een optimaal rijgevoel en grip. Alles draait rond het vinden van een goede balans tussen een lage wrijvingsweerstand en een zo effectief mogelijke grip.


De samenstelling van de rubberlaag wordt meestal uitgedrukt door de Shore A-eenheid en een bijbehorende numerieke waarde. De algemene regel is: hoe hoger de numerieke waarde, hoe harder de rubbersamenstelling van je buitenband. Kies je voor een hardere rubbersamenstelling, dan heb je minder rolweerstand, maar ook minder grip. Het tegenovergestelde doet zich voor bij een zachtere rubbersamenstelling, omdat de grip dan erg hoog is en de rolweerstand vrij laag.


Buitenbanden voor racefietsen

In het algemeen zijn buitenbanden voor racefietsen vrij dun en licht om maximale snelheid te behalen. Maar wat racefietsbanden verder onderscheidt van gewone fietsbanden, is hun beperkt profiel. De tractie is dus minimaal. Dit heeft een duidelijk voordeel, want bij hoge snelheden rijd je comfortabeler omdat de trillingen van de fiets beperkt worden. Het beperkte contactoppervlak versterkt dit effect nog en moedigt aan om met hoge snelheden te rijden terwijl je toch comfortabel blijft fietsen.


Voor een optimale lekbescherming zijn racefietsbanden ook verkrijgbaar met een bekleding in geweven nylon. Dankzij deze coating wordt de binnenband van de fiets extra beschermd voor meer duurzaamheid.


Kenmerken van buitenbanden voor racefietsen:

  • Dunne, lichte en smalle banden
  • Beperkt profiel
  • Minimaal contactoppervlak
  • Lekbestendig


Buitenbanden voor stadsfietsen

Buitenbanden voor stadsfietsen zijn ontwikkeld om op gladde ondergronden, zoals asfalt, te rijden. Omdat een band met veel profiel weerstand zou betekenen, hebben stadsfietsbanden weinig profiel. Comfort is het belangrijkste criterium voor fietsen voor dagelijks gebruik, want dat maakt het rijden aangenaam gedurende langere tijd.


Kenmerken van buitenbanden voor stadsfietsen:

  • Weinig profiel
  • Veel mogelijke varianten


Buitenbanden voor MTB

In vergelijking met racefietsbanden hebben MTB-banden een profiel met grote noppen om veel tractie te geven buiten vlakke asfaltwegen. De bijzonder brede MTB-band is speciaal ontwikkeld om op ruw terrein de nodige grip te bieden. Bovendien zorgt het diepe profiel van mountainbike-banden voor een optimale grip op zachte ondergrond. Maar op gladde oppervlakken zoals asfalt is het moeilijker om met deze banden te rijden, want dan voel je hun zwaarte.


Kenmerken van buitenbanden voor MTB's:

  • Veel grip dankzij de optimale plaatsing van de noppen
  • Lage rolweerstand
  • Optimaal remmen dankzij het diepe profiel
  • Perforatiebestendig dankzij het harde rubber


KINDERFIETSEN


Er zijn fietsen voor elke sportdiscipline en voor elk terrein. Hetzelfde geldt voor kinderfietsen! Of je kind nu met een racefiets of een toerfiets rijdt, er bestaan aangepaste buitenbanden met een kleinere diameter die maximale stabiliteit geven. Waar bij kinderen vooral rekening mee moet worden gehouden, is de mate van slijtage van de banden. Inderdaad, een verminderd bandenprofiel biedt kinderen niet de nodige bescherming zodat ze op de weg kunnen rijden! Het is daarom belangrijk om voor elke rit te controleren of de banden het juiste profiel hebben en op de gewenste spanning zijn opgepompt.


KOOP BUITENBANDEN VOOR JE FIETS TEGEN EEN VOORDELIGE PRIJS BIJ DECATHLON


Er is een grote diversiteit aan buitenbanden voor fietsen: van kleine diameters tot de meest robuuste profielen. Decathlon biedt je een ruim assortiment buitenbanden voor fietsen voor volwassenen of kinderen, van de beste kwaliteit en tegen lage prijzen. Rust je fiets nu uit met kwalitatieve buitenbanden en zorg niet alleen voor jouw veiligheid, maar ook die van je kind.


☄☄☄

FAQ


Welke bandenmaat is geschikt voor mijn fiets?

Op de zijwanden van je buitenband staat een getal dat de maat van de band aangeeft. De nummers verwijzen naar de breedte en de diameter van de buitenband. Om de cijfers beter te begrijpen, volgt hier een concreet voorbeeld: als er 40-622 staat, betekent dit dat je fietsband een breedte heeft van 40 mm en een diameter van 622 mm. Soms, afhankelijk van de plaats van productie en het merk, worden de cijfers aangegeven in inches (''), bijvoorbeeld 26x1.6. In dit geval is de maat van je band 26 inch en heeft hij een breedte van 1.6 inch.


Wanneer is een buitenband van een fiets versleten?

De buitenbanden van je fiets zijn versleten als ze minder profiel en minder noppen hebben. Als dat het geval is, moet je ze vervangen. Niet alleen neemt anders de remafstand toe, maar afdalingen of ritten in de regen worden moeilijker en maken het fietsen oncomfortabel en onveilig.


Hoe vervang ik de buitenband van mijn fiets?

Om de buitenband van je fiets in de beste omstandigheden te vervangen, kan je het beste stap voor stap te werk gaan:
•  Stap 1: laat de binnenband helemaal leeglopen, zodat je de buitenband van je wiel kan halen. Vervolgens kan je de buitenband van de velg lichten met een speciale bandenlichter.
•  Stap 2: let erop dat de pijl op de zijwand van de buitenband in de rijrichting wijst. Leg de hieldraad op de velg. Pomp de binnenband nu voor ongeveer 30% op zodat je de buitenband makkelijker in de velg kunt plaatsen. Leg nu de andere hieldraad op de velg.
•  Stap 3: pomp de band op. Voor je eigen veiligheid controleer je best voor elke rit de bandenspanning.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken