Schoenen

Fietsschoenen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€3500
€7500
€4500
BEST BEOORDEELD
€1400
€700/unit
€8500
€7500
BEST BEOORDEELD
€5500
BEST BEOORDEELD
€8500
BEST BEOORDEELD
€1500
Teenstukken Van Rysel
Teenstukken Van Rysel
VAN RYSEL

Teenstukken Van Rysel

(10)
Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
€11000
4.1/5 Op basis van 2505 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is een fietsschoen?


Een paar fietsschoenen kan eigenlijk elk paar schoenen zijn dat door fietsers wordt gebruikt om te fietsen. Maar zoals bij elke sport, vereist fietsen aangepaste uitrusting. En als we het over fietsschoenen hebben, bedoelen we meestal 'schoenen met schoenplaatjes'. Ze stellen de fietser in staat om zijn schoenen op de pedalen van zijn fiets vast te klikken en één te worden met het frame. We onderscheiden twee hoofdcategorieën van fietsschoenen: racefietsschoenen en MTB-schoenen.

- Racefietsschoenen
Racefietsschoenen hebben stijvere zolen en bredere schoenplaatjes. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de beste krachtoverbrenging naar de pedalen te garanderen.

- MTB-schoenen
MTB-schoenen hebben ook schoenplaatjes, maar bovendien stevige en uitgesproken noppen om veel grip te bieden. Dit specifieke profiel is nodig wanneer de mountainbiker van zijn MTB moet stappen om deze te dragen en een moeilijk obstakel te overwinnen.

Waarom kiezen voor fietsschoenen?


Als de meeste ervaren wielrenners zich uitrusten met fietsschoenen, is dat natuurlijk omdat deze veel voordelen bieden. Allereerst zorgen ze voor een veel betere krachtoverbrenging dankzij hun hoge stijfheid. En een betere krachtoverbrenging betekent minder energieverspilling voor de fietser. Fietsen met fietsschoenen verbetert dus de prestaties. Omdat fietsschoenen speciaal ontwikkeld zijn om te fietsen, bieden ze een perfect comfort tijdens lange ritten. Ten slotte zorgen ze voor een betere eenwording met de pedalen van je fiets en helpen ze je om je voeten er correct op te plaatsen.


Overschoenen om comfort en functionaliteit te combineren.


Overschoenen zijn de finishing touch van je uitrusting. Overschoenen beschermen je fietsschoenen tegen vuil, slijtage, scheuren en ook tegen slechte weersomstandigheden. Deze extra beschermende laag kies je naargelang het gebruik (racefiets of MTB), het seizoen, enz. en zal snel een onmisbaar accessoire worden! Overschoenen zijn ook enorm nuttig bij koud weer, door de voeten extra te isoleren en de wind tegen te houden.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken