Stad

Buitenbanden stadsfiets

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€5775 −15%
€4900
*Van ‪10/5/2023‬ tot ‪30/7/2023‬
4.3/5 Op basis van 5162 Beoordelingen in de winkels en online

DE STADSFIETSBAND IS GEËVOLUEERD


De fiets is opnieuw in ere hersteld als vervoermiddel in de stad. Dan is het maar normaal om te proberen hem zo comfortabel mogelijk te maken. Omdat de fietsbanden een essentiële rol spelen in de perceptie van dit comfort, was het heel logisch om fietsbanden te laten evolueren. Sindsdien hebben onderzoeksinspanningen op dit gebied geleid tot nieuwe soorten lichtere en sterkere rubbersamenstellingen met minder rolweerstand.


VEILIGERE EN COMFORTABELE STADSFIETSBANDEN VOOR DE URBAN JUNGLE


Vanwege het drukke autoverkeer en de kwaliteit van de wegen in stedelijke gebieden, moeten de banden van je fiets je in elke situatie veiligheid en comfort garanderen. Zelfs bij onvoorziene weersomstandigheden zoals een storm of een fikse regenbui. Wegen in de stad liggen er soms lastiger bij dan landwegen (wegwerkzaamheden, verkeersongevallen, gebroken glas waardoor je banden gekerfd of lek kunnen raken). Daarom hebben stadsfietsbanden een beschermingslaag onder het loopvlak of een dikkere rubberlaag in het midden van de band nodig om het risico op lekrijden te minimaliseren. De bredere banden van een stadsfiets zorgen ook voor een betere grip op elk type weg. De profielen van stadsfietsbanden zijn over het algemeen geribbeld om het water efficiënter af te voeren en te zorgen voor een goede grip, zelfs op natte wegen.


STADSFIETSBANDEN VERSUS RACEFIETSBANDEN


Hoewel ze voornamelijk bedoeld zijn om op de weg te rijden, zijn stadsfietsbanden breder dan racefietsbanden zodat ze je meer comfort en grip geven. De meeste stadsfietsbanden hebben een breedte van 28 tot 42 mm, maar het komt steeds vaker voor dat fietsers kiezen voor zogenaamde "ballonbanden". Deze hebben een nog bredere doorsnede (+/- 50 mm) om nog comfortabeler te rijden. Deze bredere ballonbanden geven meer veerkracht en staan bekend om hun geweldige rijcomfort en hun 'vintage' uitstraling.


STADSFIETSBANDEN MET SOEPELE OF STIJVE HIELDRADEN?


Er zijn twee soorten hieldraden voor stadsfietsbanden op de markt: soepele en stijve. Banden met soepele hieldraden geven de beste prestaties. Maar het zijn de banden met stijve hieldraden die het meest worden gebruikt, omdat ze goedkoper en gemakkelijker te monteren zijn. Een band met stijve hieldraden kan je wel niet vouwen wanneer hij gedemonteerd is, omdat hij stalen hieldraden heeft.


KOOP DE JUISTE MAAT VAN STADSFIETSBAND BIJ DECATHLON


Bij Decathlon vind je stadsfietsbanden in alle standaardmaten van 26 tot 29 inch (’’), 650 en 700 mm. Er bestaan ook stadsfietsbanden van 20 inch die op sommige cargofietsen passen. Bandenmaten onder de 20 inch zijn over het algemeen bedoeld voor kinderfietsen, vouwfietsen en BMX'en.


Hou er ook rekening mee dat het belangrijk en zelfs van levensbelang is, dat je als fietser goed zichtbaar bent voor automobilisten. Om je zichtbaarheid te vergroten, kies je best voor banden met reflecterende strips op de zijwanden.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken