Kinderen

Fietshelmen kinderen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een fietshelm voor mijn kind?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
PRODUCTEN DIE JE LATEN BEWEGEN
€2000
Fietshelm Teen 500 zwart
Fietshelm Teen 500 zwart
BTWIN

Fietshelm Teen 500 zwart

(414)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€2500
Fietshelm Teen 520 rood
Fietshelm Teen 520 rood
BTWIN

Fietshelm Teen 520 rood

(151)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€3000
€2500
€2500
PRODUCTEN DIE JE LATEN BEWEGEN
€1000
€3000
€2000
BEST BEOORDEELD
€3500 −8%
€3200
*Van 4/5/2022 en zolang de voorraad strekt
€4000
KINDERFIETSHELM TEEN 900
KINDERFIETSHELM TEEN 900
BTWIN

KINDERFIETSHELM TEEN 900

(16)
Morgen geleverd, indien besteld voor 15u
€14995 −26%
€10999
*De uitverkoop begint op 24/9/2022
€3500
€12995 −15%
€10999
*De uitverkoop begint op 12/9/2022
€5750
4.5/5 Op basis van 5060 Beoordelingen in de winkels en online

EEN FIETSHELM VOOR KINDEREN OM IN ALLE VEILIGHEID TE FIETSEN


De fietshelm is de belangrijkste bescherming voor elke fietser nu er steeds meer verkeer is. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen, die door hun kleine omvang een groter risico lopen. Daarom moet je je kind absoluut beschermen tegen de mogelijke gevaren met een geschikte fietshelm. En om de kans te vergroten dat je kind de helm effectief draagt, zijn er ook modellen in trendy kleuren of patronen. Als iets mooi is, draag je het immers met plezier! DECATHLON biedt je een uitgebreid gamma aan fietshelmen geschikt voor wielersport of de dagelijkse rit naar school.


DE GEPASTE KINDERHELM VOOR ELK GEBRUIK


Als je de ideale fietshelm voor je kind uitzoekt, hou dan eerst rekening met de aard van het gebruik waarbij de helm gedragen wordt. Niet elke fietshelm is immers dezelfde. Zo is een MTB-helm niet op dezelfde manier ontwikkeld als een helm voor gebruik met een stadsfiets.


Een tweede factor om rekening mee te houden is de maat van de helm. Hieronder vind je een overzicht dat je een idee geeft welke helm het meest geschikt zal zijn voor je kind:

LeeftijdHoofdomtrek (in cm)Maat van de helm
Vanaf 12 maanden44-49 cmXS
2 jaar46-51 cmS
3 jaar49-53 cmS/M
4 jaar52-58 cmM

DE KLASSIEKE FIETSHELM VOOR KINDEREN


Kinderen zitten boordevol energie en zijn vaak grotere waaghalzen dan volwassenen. Er is dus veel risico dat je kind valt terwijl het zich aan een riskante afdaling waagt. Daarom is een fietshelm dragen niet enkel aanbevolen maar is hij in sommige landen ook gewoon verplicht.


Om in de stad te fietsen, op de BMX of voor comfortabele fietstochten voldoet een klassieke fietshelm perfect. Dit type overtuigt vooral door eigenschappen als een goede positionering op het hoofd en een goed positiebehoud. Dankzij de afstelknop achteraan en de verstelbare riempjes kan je de helm perfect afstellen aan de vorm van het hoofd van je kind.


Dit type fietshelm voor kinderen heeft zijn lichte gewicht te danken aan de gebruikte materialen. Het polystyreenschuim en de helmschaal zorgen immers voor een uiterst stabiele en robuuste veiligheidshelm, maar zijn ook licht en eenvoudig te dragen door kinderen.


De klassieke fietshelm is beschikbaar in opvallende patronen en kleuren, maar net zo goed in klassiekere uitvoeringen. Er zijn ook helmen met ingebouwde zonbescherming en een insectenwerend net.


DE FIETSHELM VOOR KINDEREN VOOR HOGERE SNELHEDEN


Mountainbiken is een uiterst dynamische sport. Beginners en kinderen raken vaak geblesseerd. Om de letsels te beperken is een fietshelm ontwikkeld speciaal voor gebruik op MTB's. Hij onderscheidt zich vooral door zijn vorm, want de helm moet bestand zijn tegen schokken aan hogere snelheid, en moet daarnaast ook goede verluchting bieden. De aerodynamiek speelt een beslissende rol.


De positie op het hoofd is ook bepalend voor het draagcomfort. Door te draaien aan de afstelknop is de helm eenvoudig af te stellen. Zo wordt veilig fietsen een echt plezier!

WAAROP LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN FIETSHELM VOOR JE KIND


Wanneer je de ideale fietshelm uitzoekt voor je kind, moet je rekening houden met de kenmerken die de helm moet hebben. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de checklist hieronder opgesteld als inspiratie:
•  een doordacht verluchtingssysteem en voldoende verluchtingsopeningen in functie van het gebruik; •  een afstelknop achteraan de helm voor een perfecte pasvorm; •  een verstelbare sluiting zodat de helm zich aanpast naargelang je kind groeit;•  reflectoren op de helm voor meer zichtbaarheid in het verkeer.


FIETSHELMEN VOOR KINDEREN AAN LAGE PRIJZEN BIJ DECATHLON


De zoektocht voor een fietshelm voor je kind verloopt steeds via DECATHLON! We brengen immers de beste merken en de beste prijzen samen onder één dak. In de winter is het aanbevolen om een fietsmuts of een hoofdband toe te voegen onder de helm van je kind als bescherming tegen de kou. De fietshelmen voor kinderen van B'TWIN zijn ontwikkeld voor kinderen 12 maanden tot 12 jaar. Met deze kinderhelmen kunnen de allerjongsten concentreren op leren fietsen en kunnen iets oudere kinderen de verschillende fietsdisciplines ontdekken in clubverband, met familie of onder vrienden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken