Fietstassen

Fietstassen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€6359 −5%
€5999
*De uitverkoop begint op 22/5/2023
€4557 −5%
€4299
*De uitverkoop begint op 9/5/2023
4.4/5 Op basis van 6721 Beoordelingen in de winkels en online

TASSEN: ONMISBARE ACCESSOIRES VOOR LANGE FIETSTOCHTEN

Hoe vervoer je je spullen met de fiets en houd je tegelijkertijd je handen op je stuur? Heel wat tourfietsers worstelen met die vraag. Zelfs op weg naar het werk, de universiteit of de winkel zitten fietsers met een bagageprobleem. Wanneer je aan het fietsen bent, heb je het liefst je handen vrij voor veel bewegingsvrijheid. Daarom heeft DECATHLON een breed gamma fietstassen voor jou. Installeer ze op de bagagedrager achterop je fiets voor handige opbergruimte om je spullen overal mee te nemen met de fiets.


DE VOORDELEN VAN EEN FIETSTAS

Naast fietstassen voor op je bagagedrager bestaan er nog andere manieren om je spullen veilig en in alle comfort met de fiets te vervoeren. Een fietsrugzak is bijvoorbeeld geschikt voor koersfietsen of mountainbikes zonder bagagedrager. Je kunt ook kiezen voor een fietstas die je centraal op het frame of stuur monteert. Vooral tassen hebben echter heel wat voordelen in huis. Daarom zijn zo ook razend populair voor lange fietstochten en -reizen.


Veiligheid

Als je een fietstas gebruikt, heb je steeds je handen vrij en heb je meer controle over je fiets. Daar moet je zeker rekening mee houden, vooral als je je in de stad in de verkeersdrukte begeeft. Bovendien kan het gewicht over twee tassen aan beide kanten verdeeld worden voor meer evenwicht bij het vervoeren van zware spullen.


Opbergruimte

Met een inhoud van ongeveer 15 tot 35 liter biedt een fietstas meer dan genoeg ruimte om al je spullen op te bergen. Boodschappen, kledij, fietsgereedschap, je computer... Je hebt alle ruimte voor alles wat je nodig hebt tijdens een lange fietstocht.


Stabiliteit

Documenten kreuken al gauw in een klassieke fietstas. Kies daarom beter voor een harde en waterdichte tas. Die is ideaal om bestanden, dossiers en zelfs elektronische apparaten zoals laptops en tablets te vervoeren zonder ze te beschadigen.


Het is sowieso een goed idee om een of meerdere tassen te kopen om zware voorwerpen met de fiets mee te nemen.


HOE BEVESTIG JE DE TAS(SEN) AAN JE FIETS?

Bevestig de tassen net naast het achterwiel op de bagagedrager zodat ze stevig blijven zitten. Op die manier zullen ze tijdens je traject niet verschuiven en kan je ze makkelijk van je fiets halen. Hoewel fietstassen ook per stuk beschikbaar zijn (dat heet dan een "enkele fietstas"), zijn de meeste fietstassen dubbele tassen. Het is een soort set waarbij de ene tas links en de andere rechts wordt bevestigd. Het voordeel van die methode is dat het gewicht gelijkmatig over beide kanten verdeeld wordt. Op zoek naar maximale flexibiliteit om je spullen mee te nemen? Dan raden we je aan om een multifunctionele fietstas te kopen. Dat model kan je gebruiken als fietsrugzak of indien nodig als trolley.


WAT IS DE GOEDE TAS VOOR MIJ?

Om in het uitgebreide tassenaanbod het model te vinden dat het best bij je past, moet je rekening houden met de volgende punten.


Inhoud

Het gebruik bepaalt de grootte of het volume van de tas. Je moet ook nadenken hoeveel opbergruimte je echt nodig hebt.


Het soort tas

Pendelaars en studenten zullen waarschijnlijk wat minder ruimte nodig hebben dan mensen die een fietstocht maken. Voor die eerste groep is het fijn wanneer de tas meerdere binnenvakken en een gevoerd laptopvak heeft. Een enkele fietstas is dan ook geknipt voor dagelijks gebruik en het stadsverkeer. Wil je echter veel spullen vervoeren, dan kies je beter voor grote dubbele tassen op je bagagedrager.


De bevestiging

Een tas moet op de bagagedrager worden bevestigd zodat ze niet kan loskomen of van voren naar achteren verschuiven, zelfs bij snelle bewegingen. Kies hoogwaardige materialen als je een fietstas koopt.


Waterdicht materiaal

Fiets je elke dag naar kantoor, zelfs als het pijpenstelen regent? Doe je je boodschappen met de fiets, zelfs als het sneeuwt? Kies dan voor een waterdichte tas. Dat advies geldt ook voor fietskampeerders die vaak door wind en slecht fietsen.


Reflectoren

Als je vaak in het donker fietst, kies je best een model met reflectoren. Samen met een heel zichtbaar fietsjack houdt zo'n model je veilig als je 's nachts met de fiets onderweg bent.


STABIELE EN RUIME TASSEN BIJ DECATHLON

Onze fietstassen van het merk Elops zijn hoogwaardige en duurzame producten aan een onverslaanbare prijs. Tot slot is de "perfecte" fietstas ook steeds een kwestie van persoonlijke smaak. Daarom vind je bij DECATHLON een ruim aanbod aan verschillende modellen van meerdere merken, in uiteenlopende kleuren en ontwerpen.


☄☄☄

FAQ


Wat zijn de verschillende types fietstassen?

Tassen verschillen in materiaal, grootte en plaatsing op de fiets. Naast grote tassen bestaan er ook frametassen en kleinere tassen voor je stuur en zadel. Zogenaamde "lowriders" zijn eigenlijk ook bedoeld voor tassen. In tegenstelling tot de klassieke modellen monteer je de lowrider op het voorwiel. Je moet echter wel vermijden om een al te zwaar beladen tas hieraan te bevestigen.


Waartoe dienen tassen voor de bagagedrager achteraan de fiets?

Omdat ze groot en stevig zijn, zijn tassen voor de bagagedrager achterop de fiets handig voor lange reizen, fietstochten of stadstrajecten. Ze komen vooral goed van pas wanneer je veel spullen wilt meenemen. Een stuur- of zadeltas is op zijn beurt geschikter voor het opbergen van kleine spullen.


Rugzak of fietstas?

In veel gevallen vormen fietsrugzakken een goed alternatief voor fietstassen. Ze zijn handig als je je spullen niet op de fiets wilt achterlaten en/of als je je vaak verplaatst. Daarnaast berg je kleine spullen makkelijker en ordelijker op in de meeste fietsrugzakken. Bovendien zijn ze ideaal voor mountainbikes en koersfietsen zonder bagagedrager.


Een rugzak heeft echter ook een aantal nadelen. Omdat te veel gewicht je rug belast, neem je je spullen beter in fietstassen mee tijdens lange fietstochten. Zo heb je je handen vrij en zweet je minder bij warm weer.


Wat mag ik niet vergeten wanneer ik spullen in mijn tas opberg?

Om je fiets in evenwicht te houden en niet te wankelen moet je het gewicht gelijk over beide kanten verdelen. Als je verschillende fietstassen gebruikt (bijvoorbeeld een extra tas op je stuur), moet ongeveer 2/3 van het totale gewicht op het achterwiel rusten. De achtertassen zijn dus de beste plek voor je zware spullen.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken