MTB

MTB Helmen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€7000 −15%
€5894
*De uitverkoop begint op 25/3/2023
€9071
€6678
Helm - Grijs
GIRO

Helm - Grijs

Uitsluitend online verkocht
€20480
SMART HELM SENA R1
SENA

SMART HELM SENA R1

Uitsluitend online verkocht
€21584
Vanaf
€23670
€6995 −21%
€5498
*De uitverkoop begint op 20/3/2023
€10113
€10175
Vanaf
€10236
Radix Helm - Zwart
GIRO

Radix Helm - Zwart

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€10297
€9995 −15%
€8460
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
€20480
SMART HELM SENA R1
SENA

SMART HELM SENA R1

Uitsluitend online verkocht
€9995 −15%
€8460
*De uitverkoop begint op 30/3/2023
€7046
Headset Bell Racket
BELL

Headset Bell Racket

Uitsluitend online verkocht
4.3/5 Op basis van 12252 Beoordelingen in de winkels en online

DE BESTE MTB-HELMEN OM VEILIG TE MOUNTAINBIKEN


Om vol vertrouwen aan hogere snelheden te kunnen mountainbiken, zijn de veiligheidseisen strenger. Om bij het mountainbiken dit gevoel van veiligheid te geven, is een helm die specifiek is ontwikkeld voor MTB een belangrijk accessoire. Mountainbikehelmen hebben een andere vorm dan gewone fietshelmen, voor meer bescherming achteraan het hoofd en aan de nek. Ze bieden ook talrijke andere voordelen, zoals bescherming tegen modderspatten, zonbescherming, een verluchtingssysteem, en ze zijn bovendien ook aerodynamisch.


EEN MTB-HELM OM VEILIG ELK TYPE ONDERGROND TE VERKENNEN


De gevaren van steeds gewaagdere afdalingen, steeds hogere sprongen en extreme snelheden maken een helm tijdens het mountainbiken onmisbaar. Vroeger zagen veel MTB'er af van dit type helm omdat het te warm werd binnenin. Dat is vandaag geen probleem meer! Moderne MTB-helmen hebben voldoende verluchtingsgaten om het hoofd koel te houden, letterlijk en figuurlijk. Bovendien zijn ze bijzonder licht en aerodynamisch. Naargelang het model vind je bij DECATHLON al MTB-helmen die minder dan 300 gram wegen.


Het verluchtingssysteem van een MTB-helm werkt ook beter dankzij de positie van de helm op het hoofd. Hij rust namelijk niet volledig op het hoofd. Binnenin de helm bevindt zich een frame dat ervoor zorgt dat de verluchtingsopeningen vrij blijven. Dankzij de afstand tussen je hoofd en de verluchtingsopeningen kan verse lucht je hele hoofdoppervlak bereiken en je voldoende afkoelen.


MTB-HELMEN IN VERSCHILLENDE VORMEN


Mountainbikes wordt steeds veelzijdiger. Daarom zijn ook de behoeften qua veiligheid steeds gerichter en veeleisender. Het gevolg is dat er verschillende modellen zijn onder de MTB-helmen:


Helm voor all mountain MTB

Zoals de naam al aangeeft, is de all-mountainhelm geschikt voor alle MTB-parcours en alle afdalingen. Het grootste verschil tussen de alledaagse fietshelmen en de all-mountainhelmen is het deel achteraan de helm dat verder naar beneden loopt. Zulke bescherming vind je ook op BMX-helmen terug – ze moeten dan ook een gelijkaardige bescherming bieden. De all-mountainhelmen zijn het basismodel onder de MTB-helmen en beschikken over voldoende verluchtingsopeningen rondom het hoofd. Bovendien versterkt het aerodynamische ontwerp de luchtverversing en zorgt het voor meer snelheid.


Integraalhelm voor MTB

Ga je dynamische afdalingen doen en zonder stoppen je grenzen verleggen op je mountainbike? Dan is een integraalhelm onmisbaar. Zoals de naam al aangeeft, beschermt deze helm je volledige hoofd en heeft hij een kinbeschermer om je tanden en kin te beschermen bij een val.


DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN OM REKENING MEE TE HOUDEN BIJ JE AANKOOP VAN EEN MTB-HELM


• 
De nekband : kijk goed naar het sluitingssysteem zodat je de fietshelm precies kunt afstellen aan de vorm en omtrek van je hoofd.• 
De verluchtingskanalen: als je intens gaat fietsen, let er dan op dat je fietshelm voldoende verluchtingskanalen heeft. Hoe meer verluchtingskanalen, hoe beter de luchtaanvoer naar je hoofd.• 
Het sluitingssysteem: let op gebruikseenvoud. Sommige systemen kan je moeiteloos met één hand openen en afstellen. In het beste geval is je fietshelm uitgerust met het Roc-Loc-5-systeem. Dan ben je zeker dat je helm gemakkelijk met één hand af te stellen is!• 
Het vizier: het vizier dient als bescherming tegen de zon en kan je idealiter afstellen naar wens. Het is ook erg handig in de regen en zorgt voor de nodige bescherming.


EEN MTB-HELM KOPEN BIJ DECATHLON


Alle MTB-helmen beschikbaar bij DECATHLON bieden de beste bescherming en voldoen aan de functie die je verwacht van je nieuwe metgezel onderweg. Dankzij ons uitgebreide assortiment fietshelmen vind je bij DECATHLON de ideale hoofdbescherming op het vlak van vorm, kleur en prijs. Of je nu zoekt naar een hippe helm of liever voor een klassieke, tijdloze stijl gaat, bij DECATHLON vind je steeds het juiste model in uniseks uitvoering.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken