Race

Koershelmen & racefiets helm

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€6500 −23%
€5000
*Van 1/2/2023 en zolang de voorraad strekt
€6500 −23%
€5000
*Van ‪11/1/2023‬ tot ‪9/2/2023‬
€13995
€16995
Vanaf
€13995 −11%
€12400
*De uitverkoop begint op 3/2/2023
€8050
€29994 −21%
€23600
*De uitverkoop begint op 3/2/2023
€29994 −21%
€23600
*De uitverkoop begint op 3/2/2023
€15995
€13995
€13995
Vanaf
€11800
€8000
4/5 Op basis van 1483 Beoordelingen in de winkels en online

EEN KOERSHELM OM IN ALLE VEILIGHEID TE FIETSEN


Een fietshelm dragen is misschien niet verplicht, het is wel sterk aanbevolen! Als je kijkt naar de ongevalstatistieken, zie je al snel dat talrijke ongevallen minder ernstig waren geweest als de fietsen een beschermende fietshelm had gedragen.


Voor wielrenners is een helm echt onmisbaar want hoe sneller je gaat, hoe groter het letsel kan zijn bij een ongeval! DECATHLON biedt je hoogwaardige en veilige fietshelmen op maat, voor tijdens de koers of voor dagelijks gebruik.


VEILIGHEID VOOROP: KOERSHELMEN VOOR DYNAMISCH FIETSEN


Als wielrenner bereik je vlotjes hoge snelheden, waardoor de wereld letterlijk langs je voorbijvliegt. Dat maakt het des te belangrijker om een geschikte fietshelm te dragen, die niet enkel voldoet aan de veiligheidsnormen maar ook prestatiegericht is.


Er bestaan speciale helmen voor wielrennen, MTB en triatlon, want aan hoge snelheid moet je zo goed mogelijk beschermd zijn. Deze helmen hebben een aerodynamische vorm en werken een lage luchtweerstandscoëfficient in de hand dankzij de 21 ventilatieopeningen. Bovendien is je hoofd goed verlucht, wat transpiratie onder je helm voorkomt. De hoogwaardige opvulling en InMold-structuur garanderen bovendien een optimaal comfort.


De koershelmen voor competitieve wielrenners beschikken ook over een MIPS-systeem om de risico's te verminderen als gevolg van de rotatiekrachten bij een val.


MIPS-SYSTEEM VOOR DE VEILIGSTE HELMEN


De voornaamste overweging bij de aankoop van een fietshelm is uiteraard de veiligheid. Het MIPS-systeem maakt dat je helm licht kan meedraaien waardoor je hoofd in sommige botsingscenario's beter beschermd is. Het biedt dus extra veiligheid om zorgeloos te fietsen. Voor nog meer veiligheid kan je het MIPS-systeem combineren met een ledlamp op de fietshelm. De ledlamp van 20 lumen achteraan de helm laad je op met een USB-kabel. Zo ben je zelfs in het donker steeds goed zichtbaar.


EEN COMFORTABELE EN VOORDELIGE KOERSHELM KOPEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je koershelmen in verschillende maten, vormen en kleuren. Of je nu zoekt naar een kleurrijke of een klassieke zwarte helm, voor heren of dames, bij DECATHLON vind je het allemaal.


☄☄☄

FAQ


Hoelang gaat een fietshelm mee?

Om te weten of je fietshelm nog in goede staat is, moet hem van nabij onderzoeken. Als het deel bovenaan beschadigd is, moet je hem vervangen. Een oppervlakkige kras houdt daarentegen geen enkel gevaar in en je kan de helm dan gerust blijven gebruiken.


Als je ziet dat je helm een deukje heeft, langs de binnen- of buitenkant, is de veiligheid nog steeds behouden. Het comfort kan weliswaar verminderen als de kussentjes beschadigd zijn.


Kan ik een tweedehands fietshelm kopen?

In theorie is een nauwkeurige inspectie van de fietshelm hier ook van toepassing. Voor de veiligheid raden we je wel aan om een nieuwe te kopen, want het is vaak moeilijk te zien of een helm beschadigd is of niet. Het oppervlak kan gebarsten zijn als gevolg van schokken. Daarom koop je best ook geen tweedehands fietshelm als je de gebruiksgeschiedenis niet precies kent.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken