Rugzakken

Drinkrugzakken fiets

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€14721
€19927
€19995 −17%
€16550
€21995 −18%
€17900
€13995 −21%
€11053
rugtas BA2 Zwart
rugtas BA2 Zwart
ERGON

rugtas BA2 Zwart

Uitsluitend online verkocht
€17995 −16%
€15100
€13150
€12500
Sport rugzak Evoc
Sport rugzak Evoc
EVOC

Sport rugzak Evoc

Uitsluitend online verkocht
€15450
4.6/5 Op basis van 1211 Beoordelingen in de winkels en online

DE DRINKRUGZAK: HANDIG OM ONDERWEG WATER MEE TE NEMEN


Drinken is van levensbelang om te kunnen overleven, vooral bij warm weer en tijdens sportactiviteiten. Het menselijk lichaam bestaat trouwens voor 50 tot 65 % uit water. Daarom is het aanvullen van die vloeistofvoorraad ook zo belangrijk om alle lichaamsfuncties te vrijwaren.


Sporten die je intens doen bewegen - we denken dan in de eerste plaats aan wielrennen en joggen - maken het vaak moeilijker om ondertussen voldoende te drinken. Je kan natuurlijk altijd een pauze inlassen, maar de ideale oplossing schuilt in een fietswaterzak. Die houdt het midden tussen een waterfles en een fietsrugzak. De drinkrugzak werd speciaal ontwikkeld om je tijdens langere tochten gehydrateerd te houden.


EEN SLIMME RUGZAK MET GEÏNTEGREERD HYDRATATIESYSTEEM


Drinkrugzakken zijn speciale rugzakken met een geïntegreerd waterreservoir dat meestal 1 tot 3,5 liter kan bevatten. Die fietswaterzak vormt in feite de 'kern' van de drinkrugzak. In vergelijking met klassieke waterflessen en andere drinksystemen lijken de voordelen van een drinkrugzak voor joggers, fietsers en lopers voor de hand te liggen:


• Voordeel 1 — Het gewicht : de meeste fietswaterzakken wegen ongeveer 1 kg en zijn dus makkelijk mee te nemen.
• Voordeel 2 — Bediening : een drinkzak is makkelijk te gebruiken en altijd binnen handbereik, zelfs tijdens het lopen of fietsen.
• Voordeel 3 — Indeling van de zakken : fietswaterzakken werden specifiek voor sporters ontwikkeld. Ze hebben dan ook een doordachte indeling, zodat je drankjes en ander materiaal makkelijk kan schikken.
• Voordeel 4 — De vorm : een degelijke drinkrugzak is langwerpig en wordt dicht op het lichaam gedragen om te voorkomen dat hij gaat glijden of wrijving veroorzaakt, zelfs tijdens intense bewegingen.


DRINKRUGZAKKEN VOOR FIETSERS, LOPERS EN ANDERE SPORTIEVELINGEN


Een fietswaterzak wordt vooral door fietsers gewaardeerd tijdens lange mountainbikeroutes en grootschalige trektochten. Het gaat om handig materiaal dat tegenwoordig overal opduikt wanneer er voor langere tijd lange afstanden worden afgelegd.
• Denk, bijvoorbeeld aan: langeafstands- en marathonlopers;
• alpinisten;
• nordic walkers;
• trekkers.


CRITERIA OP BASIS WAARVAN JE DE JUISTE FIETSWATERZAK KIEST


Er bestaan zoveel verschillende hydratatiesystemen en fietswaterzakken kan je in de eest uiteenlopende omstandigheden gebruiken. Om het beste hydratatiesysteem voor jou te vinden, hou je bij de aankoop maar beter rekening met volgende aandachtspunten:
• gewicht en afmetingen;
• vorm en materialen;
• mogelijkheden.


Een kleine of een grote drinkrugzak: aan jou de keuze!

De afmetingen van de rugzak zijn waarschijnlijk het belangrijkste criterium als je op zoek gaat naar het juiste systeem. Voor de meeste hobbysporters volstaan modellen met een volume tussen 1,5 en 3 liter. Die grootte is ideaal voor dagelijkse fietstrainingen, kortere trips en zelfs wedstrijden. Sta ook stil bij de vraag of je je waterreservoir onderweg (bijvoorbeeld aan een tankstation) kan vullen. Is dat het geval, dan haal je wellicht voordeel uit een kleinere, maar lichtere rugzak.


Gemiddelde of kleinere modellen met een extra opbergvak zijn perfect voor daguitstappen en fietstochten van enkele uren. Je kan er ook belangrijk materiaal in opbergen (fietsvest, pomp, EHBO-kit, tussendoortjes, ...).


Grote drinkrugzakken van meer dan 20 liter worden enkel gebruikt tijdens meerdaagse tochten. De waterzakken voor die modellen moet je doorgaans apart kopen.


Het materiaal waaruit je hydratatiesysteem bestaat

Kwalitatieve fietswaterzakken worden meestal gemaakt uit een mix van nylon en polyurethaan. Daardoor voelt de rugzak bijzonder comfortabel aan. Heel wat systemen zijn al waterdicht, wat het gebruik van een regenhoes overbodig maakt. Controleer wel of het materiaal van je drinkrugzak geen schadelijke kunststoffen bevat, zoals we die in heel wat PET-flessen aantreffen.


Stel je rugzak nauwkeurig af

Idealiter zit de drinkrugzak van je keuze comfortabel zonder dat de schouderbanden knellen of in je huid snijden. Die schouderbanden moeten een degelijke vulling hebben om je rug en je nek te ontzien én het algemeen draaggevoel aangenaam te houden. Hou in je achterhoofd dat je je waterzak heel wat uren zal moeten dragen. Precies daarom zijn de kwaliteit en de afstelling zo belangrijk..


De mogelijkheden: minimalistisch maar efficiënt

Een drinkrugzak is in de eerste plaats uiteraard bedoeld om drinkwater mee te nemen. De opbergruimte is dan ook kleiner dan in andere rugzakken. Toch kan je in de meeste modellen je smartphone, je portefeuille mondvoorraad en reservekledij kwijt. Sommige hydratatiesystemen zijn ook voorzien van een drager voor een fietshelm en/of een extra toegang tot het compartiment met de waterzak. Denk dus vooraf na over de opbergruimte en de andere extraatjes die je onderweg écht nodig hebt.


FIETSWATERZAKKEN BIJ DECATHLON: VIND HET PERFECTE HYDRATATIESYSTEEM


Loop je een marathon? Vertrek je met je MTB op trektocht? Met de handige hydratatiesystemen van DECATHLON ben je altijd perfect op de volgende stap voorbereid. We hebben zowel klassieke drinkrugzakken als handige modellen om aan je broeksriem vast te maken. Vertrouw op de kwalitatieve eigen merken van DECATHLON of kies voor een rugzak van het merk Camelbak.


☄☄☄

FAQ


Hoe werkt een drinkrugzak?

Een drinkrugzak ziet eruit als een lichte rugzak. Er zit een waterreservoir (een waterzak) in, die via een slangetje toegankelijk is. Net als via een rietje kan je via dat slangetje drinken terwijl je loopt of fietst zonder dat je de rugzak hoeft uit te trekken.


Zijn er speciale waterzakken voor dames?

Dankzij de vrij eenvoudige vorm en de heupgordel verschillend drinkzakken voor dames nauwelijks van die voor heren. Hoewel er modellen voor dames en heren bestaan, zijn heel wat systemen uniseks en dus geschikt voor universeel gebruik.


Hoe een drinkrugzak schoonmaken?

In principe maak je een drinkrugzak op dezelfde manier schoon als een gewone fles. Haal er eerst de waterzak, het drankbuisje en het mondstuk uit. Je kan die aparte onderdelen spoelen met kokend water (60 graden). Indien nodig, kan je een beetje afwasmiddel gebruiken. We raden je aan om de waterzak en het drankbuisje dan eerst te laten drogen.


Kan ik een drinkrugzak vullen met iets anders dan water?

Ja, in principe kan je het systeem vullen met thee of verdund vruchtensap in plaats van met kraantjeswater. Sommige rugzakken zijn daarin beperkt. Zo mogen sommige modellen niet met melk, alcohol of koolzuurhoudende dranken worden gevuld.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken