Halters voor fitness

Halters voor fitness

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Vanaf
€1295
€8720
€3690 −10%
€3290
Vanaf
€2295
4.5/5 Op basis van 2761 Beoordelingen in de winkels en online

KORTE, LANGE EN BOLVORMIGE HALTERS VOOR EEN OPTIMALE FITNESSTRAINING


Is de sportschool niet echt je ding en wil je liever binnen je eigen vier muren trainen? Dan zijn losse halters echt iets voor jou. Er zijn namelijk maar weinig sportmiddelen die zoveel voordelen bieden als halters. Of je nu net begint met sporten, al even bezig bent of zelfs professioneel sport, je kunt een losse halter op jouw manier en afgestemd op jouw noden en wensen gebruiken en dat met doeltreffende resultaten.


TRAINEN MET HALTERS: HET GAAT NIET ALTIJD OM DE GROOTTE


Je hebt halters in verschillende formaten, types en vormen. Of je nu thuis, in de open lucht of in de sportschool wilt trainen, met losse halters staat er niets meer tussen jou en een doeltreffende training. DECATHLON biedt een breed assortiment aan halters voor fitness (kort, lang of bolvormig) en alle bijbehorende accessoires, verkrijgbaar in de winkel en online.


KORTE HALTERS: EEN KLEIN ACCESSOIRE VOOR GROTE RESULTATEN


Korte halters hebben het voordeel dat ze compact zijn en dat je ze overal kunt gebruiken. Ideaal dus voor wie thuis wil trainen, voor beginnende én gevorderde fitnessers die op zoek zijn naar meer definitie in verschillende spiergroepen. Met gerichte trainingen bereik je een maximaal effect. Jij bepaalt met welke spieren in welke oefening je aan de slag wilt gaan. Door te trainen met losse halters werk je aan je stabiliteit en verstevig je naast de spieren waar je je op richt ook andere spiergroepen.


LANGE HALTERS VOOR DOELTREFFENDE TRAINING


Lange halters hebben een halterstang (doorgaans van verchroomd staal) en zijn vooral geliefd bij fitnessers die op een gestructureerde manier aan hun kracht en uithoudingsvermogen willen werken. In tegenstelling tot korte halters, spreken lange halters het hele lichaam aan in plaats van individuele spiergroepen.


HALTERSCHIJVEN: WAT IS HET IDEALE GEWICHT?


Of je nu aan je uithoudingsvermogen of spierkracht werkt, je bereikt de beste resultaten als je de juiste gewichten gebruikt. Daarom moet je goed nadenken over de keuze van je gewichten, want 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd', gaat hier niet op! Het belangrijkste is de correcte uitvoering. Gebruik de volgende stelregel bij het kiezen van je gewichten: als je de laatste herhaling nog net juist kunt uitvoeren, maar je daarvoor wel het uiterste in jezelf naar boven moet halen, dan heb je het goede gewicht gevonden.


HALTERS VAN GIETIJZER OF RUBBER?


Vraag je je af welke halterschijven beter bij je passen? Die van rubber of van gietijzer? Vergelijk de twee en ontdek wat voor jou het beste is.


RUBBER OF GIETIJZER?
Halterschijven van rubberHalterschijven van gietijzer
Roest nietFijne poriën en gepolijst
Ligt goed in de handLigt goed in de hand
Ontziet de vloerKan de vloer beschadigen bij een val
GeruisloosLawaaierig
Gaat lang meeGaat lang mee


DIAMETER EN GEWICHT VAN HALTERSCHIJVEN


Bij de keuze van de juiste halterschijven moet je rekening houden met de diameter, het materiaal en het gewicht. Voor een totaalgewicht tot ca. 160 kg zijn schijven met een gat van 28 mm voldoende. Voor ambitieuzere sporters is een diameter van 50 mm (olympische specificaties) aanbevolen. Het olympische systeem schrijft een halterstang van 220 cm lang voor met een gewenste diameter van 50 mm. Die zijn geschikt voor explosieve trainingen met halters met een totaalgewicht tot 450 kg.


6 ADVIEZEN VOOR EEN EFFICIËNTE KRACHTTRAINING MET HALTERS


Hoe makkelijk het trainen met halters ook mag lijken, je kunt er toch wat fouten in maken. Met de volgende adviezen kun je fouten en blessures vermijden.


  • Kies een optimaal startgewicht waarmee je zonder al te veel moeite reeksen van 3 x 15 herhalingen kunt doen;
  • Verhoog het gewicht beetje bij beetje;
  • Zorg dat je de schijven goed bevestigt, om blessures te vermijden;
  • Gebruik je spierkracht en houd de rest van je lichaam stil;
  • Volg een trainingsplan zodat je niet steeds dezelfde spiergroepen traint;
  • Las ook recuperatiedagen in.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken