Wetsuits

Harpoenvissen wetsuits

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€9900
BEST BEOORDEELD
€600
€20000/L
Vanaf
€8500 −35%
€5500
*Van 25/9/2022 en zolang de voorraad strekt
4.3/5 Op basis van 178 Beoordelingen in de winkels en online

EEN GOEDE WETSUIT VOOR HARPOENVISSEN GARANDEERT THERMISCHE BESCHERMING


Zoals bij bijna alle sporten is het belangrijk om het niet te koud te hebben in de winter of te warm in de zomer. En harpoenvissen is geen uitzondering op deze regel. Daarom is het belangrijk de dikte van je wetsuit te kiezen in functie van het seizoen en de watertemperatuur, zodat je in de beste omstandigheden kunt harpoenvissen.

Harpoenvissen in de Middellandse Zee

De meest gebruikelijke dikte in het Middellandse Zeegebied (van april tot november) is 5 mm. In de andere maanden van het jaar is het beter te opteren voor een wetsuit van 7 mm, of, voor wie beter kou verdraagt, een vest van 7 mm en een broek van 5 mm. Er bestaan ook wetsuits van 3 mm, voor tropische zeeën of de zomermaanden in het Middellandse Zeegebied.

Harpoenvissen in de Atlantische Oceaan

Aangezien het water in de Atlantische Oceaan het grootste deel van het jaar veel koeler is, moet het 5 mm-pak worden gebruikt voor een kortere periode (juni tot oktober). Voor de rest van het jaar is een dikte van 7 mm te verkiezen.

TIP : voor een goed thermisch comfort moet de wetsuit nauwsluitend worden gedragen en de juiste maat hebben, net als de vinnen, de duikbril en de snorkel voor harpoenvissen.


WETSUITS VOOR HARPOENVISSEN: DE VERSCHILLENDE SOORTEN NEOPREEN


Een wetsuit voor harpoenvissen kan gemaakt zijn van twee soorten neopreen:

  • Het plush neopreen maakt het mogelijk de wetsuit gemakkelijk aan en uit te trekken, zelfs als hij droog is. Het is een zeer duurzaam materiaal. Het wordt aanbevolen voor beginners en/of minder zorgzame harpoenvissers.
  • Het splitneopreen is een glad materiaal dat zich beter aan de huid hecht, maar veel delicater is. Als zodanig vereist het zeer speciale zorg bij het aantrekken en moet het nat met zeepwater worden aangetrokken, anders kan het scheuren. Doordat er geen stof aan de binnenkant van het pak zit, kan het zuivere neopreen zich letterlijk aan de huid vasthechten en daardoor het binnendringen en het circuleren van water in het kledingstuk aanzienlijk beperken en daardoor ook het verlies van lichaamswarmte voor de harpoenvisser. Bovendien heeft dit neopreen het voordeel dat het zeer snel droogt, wat niet onbelangrijk is bij lage buitentemperaturen.

  • TIP : om warmteverlies aan het hoofd te voorkomen, kies je best voor een vest met kap.


    WETSUITS VOOR HARPOENVISSEN EN VOOR DIEPZEEDUIKEN: HET VERSCHIL ZIT HEM IN DE DETAILS


    Hoewel het visueel veel lijkt op een wetsuit voor harpoenvissen en veel gemakkelijker aan en uit te trekken is, is het duikpak niet de juiste oplossing voor onderwatervissen. En dit zowel om thermische als om praktische redenen. Omdat een wetsuit voor diepzeeduiken niet gespleten is, is hij veel minder warm en minder soepel. Hij zal dus minder praktisch zijn. Omdat hij niet aan de huid kleeft, dringt er bovendien veel meer water naar binnen en zal de kou veel sneller voelbaar zijn.


    Het klassieke duikpak mist ook de elleboog- en knieverstevigingen die specifiek zijn voor het harpoenvissen, evenals het versteviging vooraan die het laden van je wapen vergemakkelijkt. Bij het herladen van je wapen met de kolf tegen je aan, stel je namelijk je borst en je vest/wetsuit op de proef. Kleding voor harpoenvissen is daarom op de borst verstevigd om het risico van scheuren in het neopreen of verwondingen te voorkomen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken