Waterdichte tassen

Waterdichte tassen voor kajak

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.3/5 Op basis van 839 Beoordelingen in de winkels en online

Waterdichte tassen voor kajak en kano - De perfecte metgezellen voor watersporten en andere extreme sporten


Dry bags en waterdichte vaatjes zijn ideaal om je uitrusting veilig op te bergen en te beschermen tegen nattigheid. Van je handdoek tot je mobiele telefoon, je kan er alles netjes in kwijt. Ben je in de bergen in hevig vriesweer, in een stoffige zandwoestijn bij een verzengende hitte of rij je op de fiets in de stromende regen? Dan komen deze waterdichte kajak-/kanotassen en de waterdichte vaatjes heel goed van pas. Uiteraard is een waterdichte rugzak ook erg praktisch, want zo heb je altijd je handen vrij.

Dankzij het waterdichte materiaal en de strak getapete naden blijven je spullen netjes droog en schoon. Er kan geen druppel water of korrel zand in deze waterdichte tas komen. Dit maakt hem een onmisbaar accessoire voor heel wat sporten. Je kunt waterdichte tassen en vaatjes heel goed gebruiken voor de volgende activiteiten:
• zwemmen;
• zeilen;
• kanoën;
• wildwaterraften;
• skiën en snowboarden;
• trekking;
• fietsen;
• motortochten;
• kamperen;
• en nog bij veel andere gelegenheden.


Wat kenmerkt de waterdichte en waterbestendige tassen, vaatjes en rugzakken?

Vooral waardevolle spullen hebben speciale bescherming nodig wanneer je op reis gaat of een watersport beoefent. Daarom moeten waterdichte tassen en vaatjes gemaakt zijn van een zeer robuust materiaal, zoals pvc.

Een waterdichte rugzak moet ook je camera, smartphone en andere belangrijke spullen 100% beschermen. En dit zowel tegen vocht en stof als tegen kou en hitte. Dankzij slim ontwikkelde sluitsystemen is dit meestal geen probleem. Zorg er ook voor dat je nieuwe tas comfortabel in gebruik is. Je zult dat vooral op prijs stellen als je de tas enkele uren moet dragen.

De verschillende modellen met casual designs maken een waterdichte kajak- of kanotas tot een geweldige metgezel voor elke dag. Je kunt hem ook dragen om te shoppen.


Het materiaal

Een waterdicht en robuust materiaal is essentieel voor functionele, waterdichte tassen en vaatjes. Zo zijn pvc en tarpaulin, vaak gebruikt voor vrachtwagenzeilen, erg populair. Polyester, dat dienovereenkomstig is behandeld, is een soepeler materiaal. Nylon wordt ook vaak gebruikt om waterdichte tassen, vaatjes en rugzakken te maken.

In feite moet een waterdichte rugzak, tas of vaatje gemaakt zijn van een absoluut waterdicht en robuust materiaal. Dit materiaal zou je echter niet mogen storen door een gebrek aan soepelheid, zelfs niet tijdens lange trekkings.

Met de denier meeteenheid kun je weten of een waterdichte kajak- en kanotas stevig is. Hij geeft het gewicht van een garenlengte aan. Deze laatste komt overeen met 1 g voor een garenlengte van 9.000 m. Dus hoe zwaarder de stof, hoe robuuster deze is.


PvcDekzeil (vrachtwagenzeil)PolyesterNylon
Bestand tegen zout water en zonnestralenAbsoluut waterdichtZeer goed waterafstotend, gedeeltelijk waterdichtRedelijk waterdicht. En heel licht en sneldrogend.
Vrij stevigRedelijk robuustGemiddeld robuustGemiddeld robuust
Redelijk soepelRedelijk soepelHeel soepelHeel soepel

De maat

Waterdichte tassen, vaatjes en rugzakken zijn er in verschillende maten. Hun volume varieert van 5 tot 120 liter. Zo is voor dagelijks gebruik en bepaalde sporten een rugzak of een waterdichte tas van 5 tot 20 l voldoende. Voor de meeste activiteiten is een volume van 20 tot 40 l het meest geschikt. Als je nog meer opbergruimte nodig hebt, kun je kiezen voor een plunjezak met een inhoud tot 120 liter.


Het sluitsysteem

Om je waardevolle spullen goed op te bergen en ook onder extreme omstandigheden droog te houden, moet een waterdichte rugzak een sluitsysteem hebben dat dit kan garanderen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor waterdichte tassen en vaatjes. In de regel zijn ze voorzien van een ritssluiting, een magneetsluiting of een klittenbandsluiting. Bij een zogenaamde ‘roll-top’-sluiting rol je de bovenrand van de tas zo vaak mogelijk op. En hoe vaker je de bovenrand oprolt, hoe waterdichter de tas is. Met een 'clip-on'-sluiting voorkom je anderzijds dat de tas weer afrolt.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken