Wetsuits

Kajakwetsuits

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.5/5 Op basis van 78 Beoordelingen in de winkels en online

WETSUIT IN NEOPREEN: DE PERFECTE UITRUSTING OM TE KAJAKKEN


De kleding en wetsuits in neopreen zijn een absolute must-have voor alle bevlogen watersporters. Ongeacht of het om kajakken, kanoën, surfen, suppen of zeilen gaat: met de juiste kleding ben je steeds volledig op je gemak.


Zorg er bij je zoektocht naar de perfecte neopreen kleding vooral voor dat de kleding goed is aangepast aan je lichaamsbouw, maar ook niet te strak aanspant. Als de kleding te los zit, gaat het belangrijke isolerende aspect verloren en wordt de laag tussen de huid en het neopreen onvoldoende verwarmd. Als de neopreen kleding daarentegen te strak zit en aanspant, vermindert dat je bewegingsvrijheid aanzienlijk.


Let er ook op dat de neopreen kleding is aangepast aan het beoogde gebruik, met name wat de dikte ervan betreft. Hoe dikker de laag neopreen, hoe warmer de kleding immers is. Tegelijkertijd verliest ze echter aan elasticiteit en neemt het drijfvermogen toe.


WAAROM IS NEOPREEN KLEDING ZO BELANGRIJK?


Tijdens de zomer kan het leuk zijn om te peddelen in zwemkleding of een T-shirt. Maar in de herfst, wanneer de temperatuur daalt, volstaan een trui en een broek eenvoudigweg niet om volop te kunnen genieten van een kajakken in de koude omgeving. Het is dus hoog tijd om na te denken over goede neopreen kleding! Als je van peddelen op zee houdt, kies dan voor een zeewaterbestendig neopreen wetsuit, zelfs in de zomer. Je kunt de mate van thermische isolatie die nodig is aanpassen met neopreen kleding die optimaal is afgestemd op het seizoen.


NEOPREEN WETSUITS EN SCHOENEN VOOR EEN OPTIMALE BESCHERMING TEGEN DE KOUDE


De wetsuits en schoenen in neopreen behoren tot de basisuitrusting van ambitieuze kajakkers en kanovaarders. De neopreen kleding is niet alleen waterbestendig, maar beschermt je vooral tegen afkoeling. Of je nu gaat surfen, duiken, snorkelen, peddelen of zwemmen: met neopreen heb je geen kou, ook al is de buitentemperatuur laag. Neopreen kleding is beschikbaar in uiteenlopende diktes, zodat je steeds neopreen uitrusting vindt die bij jou en je behoeften past.


NEOPREEN KLEDING VOOR HEREN EN VOOR DAMES


Zoek je een neopreen wetsuit voor heren of voor dames: er zijn bepaalde zaken waar je absoluut aandacht aan moet schenken. Naast een goede snit en de juiste pasvorm, moet de kleding over ademend vermogen beschikken. Goede afsluiting aan de polsen voorkomt dat water kan binnendringen. Als je meer tijd in of op het water doorbrengt, zal je de bijkomende openingen op strategische plaatsen van de full wetsuits zeker waarderen. Ze zorgen ervoor dat je je minder vaak volledig moet uitkleden.


Hier volgt een overzicht van alle belangrijke details van de uitrusting:

 • •  comfortabele pasvorm
 • •  ademend materiaal
 • •  goede afsluiting ter hoogte van de polsen
 • •  bijkomende openingen

 • HOE KIES JE DE JUISTE NEOPREEN KLEDING?


  De keuze voor de ideale neopreen kleding hangt op de eerste plaats af van de sport die je wil beoefenen. Voor een kajaktocht op zee heb je andere kleding nodig dan op een rivier of een meer. De waterkolom die is aangegeven op de verschillende neopreen wetsuits geeft je de nodige informatie over de mate van waterdichtheid. De warmte van je neopreen kleding en schoenen hangt af van de dikte van het materiaal. Met de specifieke SUP- en kajakkleding voor de lente, de zomer, de herfst en de winter voel je je perfect op je gemak, ongeacht de buitentemperatuur.


  Deze SUP- en kajakkleding van topkwaliteit wordt doorgaans vervaardigd in gëexpandeerd neopreen, dat talrijke kleine gasbelletjes bevat. Dit zorgt voor een zeer goed isolerend effect. Neopreen is in feite de merknaam van een synthetische samenstelling die in de jaren 30 werd ontwikkeld. Vandaag wordt de term vaak gebruikt als synoniem voor beschermende kleding voor het hele lichaam, met verwarmende eigenschappen. Dankzij de thermische isolatie is neopreen perfect geschikt om je in koud water te beschermen.


  DE JUISTE NEOPREEN WETSUIT VINDEN BIJ DECATHLON


  Je kunt kwaliteitsvolle en voordelige neopreen kleding kopen in één van onze Decathlon-winkels of online, zoals een wetsuit, een tweedelig model, een shorty en bijpassende schoenen in neopreen.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken