Hangmatten

Hangmatten voor kamperen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€4795 −41%
€2795
*De uitverkoop begint op 26/1/2023
€6193
4.7/5 Op basis van 445 Beoordelingen in de winkels en online

VOOR OP DE CAMPING OF IN JE VRIJE TIJD: GEEN ZOMER ZONDER HANGMAT!

Wat is er leuker dan onder een stralende zon te luieren in een kampeerhangmat? Even genieten van me-time, weg van de drukte en de dagelijkse sleur. Wanneer je zachtjes wiegt, kom je tot rust en kan je heerlijk wegdromen.


Ontspan je en stap eindelijk uit de ratrace als je al je taken hebt afgewerkt. Een beetje zon en een degelijke hangmat: meer heb je niet nodig! Je kan ze ophangen tussen twee bomen of twee muren. Er bestaan ook aangepaste staanders. Wil je dat genot delen met je partner? Een hangmat voor twee is ideaal! Bij DECATHLON vind je hangmatten met een maximale draagkracht.


PURE RELAXATIE BINNEN- EN BUITENSHUIS

Wiegen in een hangmat wordt al lange tijd als de ultieme relaxatie gezien. Waar komt de hangmat eigenlijk vandaan? De geschiedenis van de hangmat gaat terug tot Midden-Amerika, waar de Maya's er oorspronkelijk in sliepen. Het iconische doek dankt zijn naam aan het Haïtiaanse woord 'hamaca', eigenlijk een visnet. De beroemde Christoffel Columbus bracht de hangmat mee naar Europa. Hij vond ze handig om in te slapen, zowel voor zijn bemanning als voor zichzelf.


Hangmatten worden zowel binnen als buiten gebruikt. Twee paaltjes of een hoekje in huis volstaan om het doek op te hangen. Een staander voor hangmatten geeft een extra veilig gevoel. Je kan je hangmat installeren waar je maar wil. Aan twee haken of aan een staander, in de tuin of in huis: hangmatten zijn in een handomdraai opgeruimd om plaats te besparen wanneer je ze niet gebruikt.


Waar wacht je nog op? Je kampeerhangmat ophangen, voetjes in de lucht en zalig wegdromen ... Echte kenners gaan het liefst languit in het doek liggen. Naar verluidt, zou een diagonale positie je nóg fijner heen en weer laten wiegen.


HANGMATTEN VOOR JE VRIJE TIJD EN JE KAMPEERTRIP

Hangmatten horen thuis in de tuin, op het balkon of in een comfortabel hoekje in huis. Uiteraard kan je ze ook makkelijk meenemen en aan de rand van het meer of het openluchtzwembad ophangen. Ze zijn immers ideaal om tijdens je vakantie te ontspannen. Vertrek je op reis of ga je kamperen? Kies bij voorkeur voor een reishangmat of een speciale buitenhangmat.


De klassieke hangmatten die je thuis gebruikt, bestaan meestal uit een katoenen doek dat aan de uiteinden werd geknoopt en een houten paaltje waaraan je het doek kan vastmaken. Tijdens het kamperen of op reis neem je beter geen model met een houten paaltje mee: dat neemt te veel plaats in en maakt je bagage te zwaar.


Reis- en buitenhangmatten zijn doorgaans bijzonder licht. Idealiter maak je ze moeiteloos tussen een twee bomen vast met behulp van karabijnhaken. Pak je koffer, vertrek richting het zuiden en wieg tussen twee palmbomen tot de zon ondergaat. Een hangmat doet je helemaal zin krijgen.


HANGMATTEN VOOR EEN OF MEERDERE PERSONEN

Op reis en tijdens het kamperen wil je het liefst zo weinig mogelijk gewicht meezeulen. Precies daarom zijn de meeste reis- en openluchthangmatten vrij smal. Toch is dat geen noodzaak. Ook dankzij de materiaalkeuze, kan je gewicht uitsparen.


In de meeste gevallen is een hangmat voor twee een goed idee. Tenzij je natuurlijk écht alleen reist of in het gezelschap verkeert van iemand die waarmee je het bed niet wil delen. En toch, zelfs in dat geval - en op voorwaarde dat je een avontuurlijke reis maakt - kan een hangmat voor twee heel wat voordelen en vooral meer comfort bieden. De meeste tweepersoonsmodellen zijn een pak minder zwaar dan een hangmat voor één persoon.


Het iets bredere ligvlak is hier van minder belang. Hangmatten voor meerdere personen zijn meestal iets breder (zowat 150 cm) en bereiken een lengte van 210 cm. Uiteraard moet je de breedte van je hangmat kiezen in functie van je persoonlijke behoeften.


Ga je voor het eerst in je kampeerhangmat liggen, dan lig je wellicht languit. Probeer echter ook eens een diagonale positie. Die is wel alleen haalbaar als je doek breed genoeg is! In plaats van het doek in je gebruikelijke gebogen positie te volgen, creëer je met die lichaamshouding meer ruimte. Je zal versteld staan van hoe de wereld om je heen er vanuit je hangmat uitziet. Je kan ze eindeloos observeren.


EEN HANGMAT IN STOF

Hangmatten worden uit heel wat verschillende materialen vervaardigd. Er bestaan hangmatten uit gevlochten touw. Ze zien er mooi uit, maar bieden weinig comfort, tenzij je daarin op een handdoek gaat liggen. Stoffen hangmatten zijn veel comfortabeler. Ze zijn stabiel en passen zich perfect aan je lichaam aan.
•  Katoenen hangmatten : katoen is licht en scheurt niet makkelijk. Het absorbeert vocht en is zacht voor de huid.
•  Hangmatten in parachutestof : Dat materiaal is heel licht en wordt vaak in reishangmatten verwerkt.
•  Hangmatten in polyester : die hangmatten zijn lekker zacht en tegelijk heel stevig.


Bij de aankoop van een hangmat moet je erop letten dat die werd gemaakt uit een materiaal dat niet snel scheurt en dat een zwaar gewicht kan dragen. Uiteraard is een aangenaam gevoel ook heel belangrijk. Bij DECATHLON kan je kwalitatieve en betrouwbare hangmatten aan lage prijzen komen.


☄☄☄

FAQ


Waar kan ik een hangmat gebruiken?

Twee bomen of twee muurtjes die niet te ver van elkaar afstaan, kunnen je zowel binnen als buiten in Caraïbische sferen brengen.


In welke houding ga ik best in een hangmat liggen?

Dankzij een handig weetje, kan je comfortabel in je hangmat slapen zonder last te krijgen van je rug. In de meeste gevallen slaap je daarin beter dan op je matras thuis. Ga diagonaal in het doek liggen. Zorg er gewoon voor dat je hoofd en je voeten een lichte hoek (zowat 30 °) ten opzichte van je hangmat vormen. Zo creëer je de optimale spanning op het ligvlak en wordt de druk optimaal verdeeld. Die positie is zelfs zó comfortabel dat heel wat mensen met ernstige rugklachten al in een hangmat slapen om wat minder pijn te voelen.


Hoeveel ruimte heb ik voor een hangmat nodig?

Algemene regel: twee meter vrijde ruimte plus de lengte van het opgehangen doek. Installeer de hangmat op een hoogte tussen 180 cm en 210 cm, zodat er ongeveer 30 cm vrije ruimte is tussen de vloer en het laagste punt van de hangmat.


Kan een hangmat gewassen worden?

Er bestaan wasbare modellen. Toch wordt dat niet echt aanbevolen, aangezien de hangmat bij elke wasbeurt kleur kan verliezen. Alle touwen kunnen tijdens het wassen trouwens in de knoop raken. We raden u aan een wasbeurt zolang mogelijk uit te stellen en te kiezen voor een makkelijke onderhoudstechniek.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken