Drinkbussen

Kampeer drinkbussen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€1995
€2195
€9500
€1800
1L sportfles PUMA
PUMA

1L sportfles PUMA

Uitsluitend online verkocht
€2590 −11%
€2290
*De uitverkoop begint op 1/2/2023
€1800
SEASONS fles PUMA
PUMA

SEASONS fles PUMA

Uitsluitend online verkocht
€1700
€2195
4.5/5 Op basis van 3091 Beoordelingen in de winkels en online

ISOLEERFLESSEN & QUECHUA-VOEDSELCONTAINERS


Om onderweg altijd van eten en warme of koude dranken voorzien te zijn, bieden we een aantal zeer praktische voedselcontainers. Isoleerflessen en voedselcontainers maken je het leven makkelijker op kantoor of tijdens daguitstapjes en tent vakanties.

THERMISCHE ISOLATIE: HET PRINCIPE


Om ervoor te zorgen dat warm warm en koud lekker koud blijft, moet de container perfect afgesloten zijn. Maar hoe komt het dat één en dezelfde isolerende werking dranken zowel warm als koud kan houden?

In feite werkt isolatie volgens een zeer eenvoudig principe: er wordt een vacuüm gecreëerd tussen een buitenfles en een binnenfles. Dit vacuüm werkt als thermische isolatie en aangezien de gasdruk verlaagd is, vindt er geen warmtegeleiding plaats tussen de twee flessen. Het vacuüm dat in een geïsoleerde recipiënt wordt gecreëerd, heeft ook tot gevolg dat de warmte die door de warme drank wordt afgegeven, in de binnenfles gevangen blijft.

Thermosflessen zijn er in twee varianten: glas aan de binnenkant of van roestvrij staal. De eerste isoleert beter omdat er minder warmtegeleiding is met glas, maar de roestvrijstalen variant is duurzamer in de tijd.

THERMOSFLES - WAT ECHT BELANGRIJK IS


Naast het feit dat deze drinklessen steeds trendyer worden, zijn thermoslessen zeer praktische accessoires om overal mee naartoe te nemen. Of je nu op weg bent naar je werk, tijdens een fitnesstraining, op reis of tijdens een buitenactiviteit, je bent altijd perfect uitgerust om volop te genieten van warme of koude dranken. Met je nieuwe thermosfles, behoort koude koffie tot het verleden! Om ervoor te zorgen dat je thermosfles warme of koude dranken lang bewaart, 100% lekvrij is en makkelijk in gebruik, moet je bij aankoop rekening houden met de volgende punten.

MATERIAAL: BPA-VRIJ & ISOLEREND

Aangezien BPA (Bisfenol A) vaak wordt aangetroffen in microplastics, is het niet alleen schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar ook voor het milieu. Daarom moet worden gekozen voor thermosflessen van BPA-vrije materialen. Bovendien moeten de drinkflessen gemaakt zijn van robuuste, reuk- en smaakloze materialen en een laag eigen gewicht hebben. De gewenste eigenschappen worden vooral aangetroffen in glazen en roestvrijstalen thermosflessen.


• Thermosflessen van glas: glazen thermosflessen zijn BPA-vrij, sterk isolerend, reuk- en smaakloos en zeer gemakkelijk in onderhoud. Door hun relatief hoge gewicht en grote breekbaarheid zijn ze meer geschikt voor dagelijks gebruik op kantoor en minder voor lange trektochten.
• Thermosflessen van roestvrij staal: roestvrijstalen thermosflessen scoren niet alleen door hun neutraliteit qua geur en smaak, maar ook door hun grote stabiliteit. Dankzij het goede isolerende vermogen en het onderhoudsgemak is dit BPA-vrije materiaal erg populair, vooral voor langdurige buitenactiviteiten.


VOLDOENDE VOLUME

Het volume van een drinkfles moet worden bepaald door het beoogde gebruik. Terwijl een 0,5-liter drinkfles geschikt is voor koffie om mee te nemen en voor dagelijks gebruik, omdat deze compact en licht is en op elk moment van de dag kan worden bijgevuld, verdient een 1,5-liter drinkfles de voorkeur voor lange wandelingen of dagtochten - waarbij het niet altijd mogelijk is om de fles steeds bij te vullen. Voor trektochten zijn handige waterzuiveringstabletten, die bacteriën en microben doden en snel en veilig water drinkbaar maken, ideaal.


WATERDICHTE SLUITING: SCHROEF- OF DRUKDOP

Of het nu een schroef- of drukdop is, het gaat erom dat de dop 100% afsluit, zodat er geen druppels uit de fles kunnen ontsnappen wanneer de dop gesloten is. Thermosflessen zijn meestal voorzien van een deksel dat tevens dienst doet als geïsoleerde beker. Afhankelijk van de drinkfles is het deksel gemaakt van plastic of roestvrij staal. Wanneer de thermosfles voorzien is van een beker, bevindt de eigenlijke dop zich daaronder. Vaak hebben schroef- of drukdoppen een praktisch tuitsysteem. Als je van wandelen houdt, is een thermosfles met een snelsluitende drukdop geschikter dan een schroefdop.


THERMOSFLESSEN VAN BEWEZEN DECATHLON-KWALITEIT


Bij DECATHLON vind je zowel thermosflessen als isolerende voedselcontainers van hoge kwaliteit tegen voordelige prijzen. Het merk Quechua overtuigt al jaren met zijn bewezen kwaliteit.
FAQ:


HOE REINIG JE OPTIMAAL THERMOSFLESSEN?

Als je thermosfles niet vaatwasserbestendig is, kun je ze zonder veel moeite schoonmaken met heet water, een druppel afwasmiddel en een geschikte afwasborstel. In principe is het aan te bevelen een biologisch afbreekbaar afwasmiddel te gebruiken, waar je vooral in de natuur voorzichtiger mee moet zijn.


WELKE DRANKEN KUN JE IN EEN THERMOSFLES DOEN?

In principe kun je alle dranken bewaren in een thermosfles. Of ze warm of koud zijn, doet niet ter zake. Het is vooral verstandig om voor lange trektochten water te kiezen omdat dit de beste manier is om de dorst te lessen. Belangrijk bij thermosflessen: vermijd koolzuurhoudende dranken, aangezien deze de thermosfles kunnen beschadigen en, in het ergste geval, lekkage kunnen veroorzaken.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken