Pop-up tenten

Pop-up tenten kamperen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste kampeertent?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Tweedehands
Nieuwprijs: €9000 −16%
€7500
€7500
Kampeertent voor 3 personen 2 SECONDS
QUECHUA

Kampeertent voor 3 personen 2 SECONDS

(136)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€10000
Kampeertent voor 3 personen 2 SECONDS
QUECHUA

Kampeertent voor 3 personen 2 SECONDS

(42)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.5/5 Op basis van 1223 Beoordelingen in de winkels en online

DE 2 SECONDS-TENT: DE IDEALE TENT VOOR SPONTANE KAMPEERDERS, KINDEREN EN FESTIVALGANGERS


Een tent die zichzelf opzet? Zonder dat je de verschillende componenten moet verzamelen? Het was lange tijd de droom van heel wat kampeerders en festivalgangers. Ondertussen is het tot een nieuwe kampeertrend uitgegroeid! Handige werp- op pop-up tenten winnen in ons land aan populariteit. De innoverende 2 seconds-tenten zijn gemaakt voor occasionele kampeerders en spontane uitjes met de tent.


EEN TENT IN ENKELE SECONDEN OPZETTEN? MET DE POP-UP TENT KAN HET!


In een kampeertent of een gewone gezinstent moet je eerst de verschillende haringen bij elkaar zoeken. Het opzetten van zo'n tent vergt wat tijd en is niet altijd mogelijk in je eentje. Je moet handig genoeg zijn en voldoende kampeerervaring hebben. Werptenten, daarentegen, zijn voorzien van een speciaal 'springmechanisme' dat ervoor zorgt dat de tent eigenlijk zichzelf opzet. Het frame van de meeste vouwtenten bestaat uit ringen in stevige glasvezel die strak met de buitentent worden verbonden en die, als je de tent weer dicht vouwt, in elkaar vallen. Daardoor valt de tent letterlijk open als je ze weer wil opzetten. Bij sommige tenten zijn de touwen zelfs zó vast gemaakt dat je de tent vrij snel kan afbreken. Kortom, pop-up tenten zijn de ideale oplossing voor mensen met twee linkerhanden en zonder kampeerervaring.


WAARVOOR DIENT EEN POP-UP TENT? OMSTANDIGHEDEN WAARIN JE EEN POP-UP TENT KAN GEBRUIKEN


Dankzij het innoverend vouwmechanisme, zijn moderne pop-up tenten voorbestemd voor elke kampeertrip en iedere situatie waarin je je tent snel en moeiteloos moet kunnen opzetten.
• Bijtenten en kindertenten: gezinnen met kinderen die samen gaan kamperen, waarderen het extra comfort van een vouwtent bijzonder. In een kleine bijzettent kunnen kinderen en volwassenen zich even terugtrekken. Die vormt ook de perfecte aanvulling op een caravan, een kampeerwagen of een ruime gezinstent.
• Spontane, korte uitstapjes met de tent: pop-up tenten vormen een leuk alternatief voor occasionele kampeerders, festivalgangers en 'kampeerhaters' die niet graag tijd besteden aan het opzetten van een tent.
• 'Vandaag hier, morgen daar': wanneer je rondtrekt en maar weinig tijd op dezelfde plek doorbrengt - bijvoorbeeld tijdens meerdaagse trektochten, rondritten met de fiets of de motor - is een kleine vouwtent ideaal.


ELKE KAMPEERDER IS ANDERS. HOE VIND JE DE VOUWTENT DIE BIJ JOU PAST?


Pop-up tenten bestaan in verschillende maten en versies: met of zonder vestibule, met enkel een licht buitenzeil of met een binnen- en een buitenzeil (dubbelwandige tenten). Je keuze voor de juiste pop-up tent hangt in de eerste plaats af van het moment waarop en de locatie waar je je tent wil gebruiken én van hoeveel mensen erin moeten kunnen.


MINI OF XXL: WAT ZIJN DE JUISTE AFMETINGEN VAN EEN POP-UP TENT?

Het belangrijkste criterium bij de aankoop van een pop-up tent is hoe dan ook het aantal kampeerders. In een vouwtent kan je alleen, met twee of met drie kamperen. De meeste modellen hebben een kleine vestibule waar je je bagage kwijt kan.


OPZETSYSTEMEN VOOR POP-UP TENTEN: DEZE MECHANISMEN BESTAAN

In principe onderscheiden we bij pop-up tenten drie verschillende vouwsystemen:
• Kleine tenten die in 3 vouwen, zijn makkelijk en snel op te zetten en weer af te breken. Bovendien nemen ze weinig plaats in je bagage in. Het driedelig vouwsysteem kan echter slechts voor bepaalde types tenten worden gebruikt. Ondanks hun voordelen, zijn vouwtenten met 3 slaapplaatsen dan ook vrij zeldzaam.
• seconds-tenten die in 8 vouwen, zijn altijd vrij compact en makkelijk op te zetten en af te breken, zelfs als je tent wat groter uitvalt.
• Tenten die in 9 vouwen, nemen iets meer plaats in dan tenten met een andere vouwtechniek. Het opzetten vergt iets meer oefening. Toch is het negendelig vouwsysteem goed ingeburgerd, vooral bij grotere tenten.


Ongeacht het mechanisme waarvoor je bij aankoop kiest, moet je voldoende tijd nemen om in alle rust de specifieke vouwtechniek van je tent te leren kennen. Enkel wanneer het frame correct wordt opgeplooid, kan je je tent de volgende keer probleemloos opzetten zonder ze te beschadigen!


STEVIGE EN WATER- EN WINDDICHTE OPBLAASBARE TENTEN: HET MATERIAAL IS VAN BELANG

Wil je je vouwtent meenemen op een lange kampeervakantie of een meerdaagse trektocht en moet je echt de hele tijd in je tent doorbrengen? Opteer voor een dubbelwandig model dat een betrouwbare bescherming biedt tegen regen, zon en hoge windsnelheden. Denk, bijvoorbeeld, aan de Fresh&Black vouwtent van Quechua. De meeste tenten worden gemaakt uit stabiele kunststoffen, zoals: polyamide of polyester. Een bijkomende bekleding (bijvoorbeeld in PE) waarborgt de gewenste afdichting. Een regendichte pop-up tent moet een waterkolom van zowat 2.000-3.000 mm hebben. Om te voorkomen dat er water in je tent sijpelt, moeten ook de naden zorgvuldig afgewerkt zijn. Dat geldt zeker voor de tentvloer.


PERFECTE BESCHERMING TEGEN ZON, WIND EN WATER: DE INNOVERENDE WERPTENT 'FRESH&BLACK' VAN DECATHLON

Heel wat kampeerders kennen het probleem: hoewel je tijdens de vakantie graag uitslaapt, is het in een tent al vroeg op de ochtend te licht en te warm. Dankzij de Fresh&Black tent van Quechua, hoef je niet meer vóór dag en dauw te ontwaken! Het Fresh-concept voorkomt dat het onder invloed van de zonnestralen in de tent te warm wordt, dankzij het gebruik van speciaal materiaal dat zorgt voor een goede luchtcirculatie met bijkomende luchtgaten. Zo blijft het in je tent aangenaam koel, zelfs op warme zomerdagen. Die tenten zijn bovendien ondoordringbaar en uiterst stabiel: ze kunnen windsnelheden tot 50 km/uur aan als ze correct werden verankerd. Aan de buitenkant bestaat een Fresh&Black tent uit een gebrevetteerd zeildoek dat je tent overdag verduistert. Dat wordt zalig uitslapen te midden van de natuur!


BELEEF FANTASTISCHE KAMPEERAVONTUREN, DANKZIJ DE VOUWTENTEN VAN DECATHLON


Plan je al een volgende kampeervakantie of een overnachting op de festivalweide? Ben je op zoek naar een tent met voldoende comfort die je in een handomdraai opzet en weer afbreekt? Onze handige vouwtenten voor 1, 2 of zelfs 3 personen zet je makkelijk op en breek je net zo snel weer af. Zo heb jij de handen vrij om je tochten uit te stippelen of voor andere typische vakantieactiviteiten. Als je je tent regelmatig gebruikt, is slijtage niet abnormaal. In ons assortiment vind je ook een ruime keuze aan accessoires voor tenten. Denk, bijvoorbeeld, aan haringen, tentkoepels en tentzakken.FA:Q:


SECONDS-TENTEN EN POP-UP TENTEN, WAT ZIJN DAT?

Vouwtenten (ook wel pop-up of 2 seconds-tenten genoemd) zijn tenten waar het opzetten - dat vaak als een heel karwei wordt beschouwd - als vanzelf gaat, omdat dergelijke tenten bijna zichzelf opzetten. Dat is het resultaat van een speciaal 'springmechanisme' dat wordt geactiveerd zodra je de tent uit de tentzak haalt. Vouwtenten zijn dan ook ideaal voor occasionele kampeerders fiets- en motortochten en festivals.


OVER WELKE KWALITEITEN BESCHIKKEN POP-UP TENTEN EN WELKE NADELEN HEBBEN ZE?

Het grote voordeel van pop-up tenten ontdek je vooral tijdens het snel opzetten en net zo snel weer afbreken. Ideaal, dus, voor spontane uitstapjes en kortere kampeertrips. Toch is aan het snelle opzetmechanisme ook een groot nadeel verbonden. Omwille van hun vrij ruime schijfvorm, zijn grote werptenten niet makkelijk mee te nemen op de fiets of de motor, en al helemaal niet op je rug. Kinderen (vooral de allerkleinsten) hebben het soms moeilijk om een dergelijke tent op te zetten zonder hulp van een volwassene. Plan je een langere kampeervakantie en ben je op zoek naar een (tweede) kleinere tent - bijvoorbeeld als slaaptent of als aparte ruimte voor de kinderen - en hecht je veel belang aan makkelijk vervoer van een tent die niet te veel plaats inneemt? Misschien is een klassieke tent voor 2 tot 3 personen dan een beter idee.


WAAR KAN IK EEN VOUWTENT OF EEN POP-UP TENT KOPEN?

Vouwtenten zijn tegenwoordig erg hip. Handige 2 seconds-tenten zijn te koop in alle outdoorwinkels met een ruim assortiment. Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan pop-up tenten in verschillende afmetingen en modellen. En dat zowel online als in een van onze winkels bij jou in de buurt.


HOEVEEL KOST EEN VOUWTENT?

Een pop-up tent hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. Al vanaf € 50 kan je een degelijke tent kopen. De iets grotere modellen vind je vanaf zowat € 80. Ons populair kampeer- en outdoormerk Quechua biedt kwalitatieve vouwtenten aan kleine prijzen, zowel voor op de festivalweide als voor op de camping én voor spontane uitstapjes met de tent.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken