Trekking slaapzakken

Trekking slaapzakken

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.3/5 Op basis van 1105 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN TREKKINGSLAAPZAK?


Trekkingslaapzakken zijn ontwikkeld voor gebruik bij trektochten en kampeerreizen. Ze zijn doorgaans lichter en compacter dan klassieke slaapzakken, waardoor je ze gemakkelijker mee kunt nemen.


KEUZE VAN EEN TREKKINGSLAAPZAK: HIER MOET JE REKENING MEE HOUDEN


Je moet met verschillende zaken rekening houden bij de aankoop van een trekkingslaapzak. We geven je enkele belangrijke punten mee.


De comforttemperatuur

Het is belangrijk om een slaapzak te kiezen die past bij de temperatuur van de plaats waar je gaat kamperen. Ga je naar een gebied waar het koud is, dan heb je een slaapzak nodig die is gemaakt voor lagere temperaturen. Ga je naar een gebied waar het eerder warm is, dan heb je juist een slaapzak nodig die is gemaakt voor hogere temperaturen.


Het gewicht en het volume:

Trekkingslaapzakken zijn doorgaans lichter en compacter dan klassieke slaapzakken, maar er bestaat wel wat variatie in het gewicht en het volume. Als je lange trektochten maakt en je slaapzak op je rug moet dragen, dan kies je best voor een slaapzak die zo licht mogelijk is.


De vulling

Trekkingslaapzakken zijn doorgaans gevuld met dons of synthetische vezels. Dons is lichter en compacter, maar ook wat duurder en verliest warmte als het nat wordt. Synthetische vezels zijn goedkoper en beter bestand tegen vocht, maar ze kunnen wat zwaarder en wat minder compact zijn.


Het model

Trekkingslaapzakken zijn doorgaans verkrijgbaar in rechthoekig of mummiemodel. Rechthoekige slaapzakken zijn ruimer en je kan er vrijer in bewegen, maar ze kunnen wat zwaarder zijn en houden de warmte minder goed vast. Slaapzakken in mummiemodel zijn aansluitender en lichter, maar kunnen wat minder comfortabel zijn als je veel beweegt in je slaap.


DE JUISTE TREKKINGSLAAPZAK VINDEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een breed assortiment trekkingslaapzakken van verschillende merken, kleuren en modellen, zodat je er zeker een naar je gading vindt. Je kunt bij ons ook trekkingmatjes en trekkingtenten (voor 1 tot 4 personen) krijgen, zodat je comfortabel kunt slapen en sneller kunt recupereren van je lange wandeldagen in de vrije natuur.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken