Boilies

Boilies karpervissen

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
4.5/5 Op basis van 4941 Beoordelingen in de winkels en online

BOILIES - SMAKEN, DIAMETER, WATEROPLOSBAARHEID - WAT IS ER VAN TEL?


De boilie heeft tijdens de voorbije decennia een revolutie teweeggebracht in het karpervissen. Een lange levensduur, verschillende voedingsstoffen, afmetingen, kleuren en smaken maken van de boilie vaak het beste aas voor karpervissen.

De keuze aan boilies is schier oneindig. De kleine boilies op basis van vismeel werken in bijna alle wateren, omdat ze sterk lijken op het natuurlijke voedsel van karpers.

Maar vaak zal alleen groter aas de bijvangst verminderen en ongewenste dieren zoals rivierkreeften, witvissen of watervogels weghouden van het voer. Regelmatig worden karpers gevangen met abnormaal grote boilies en schrikken ze niet terug voor grote aanbeten.

Wat betreft de kleur: opvallende kleuren zoals wit en geel zijn erg goed om snel beet te hebben, omdat de vissen die heel vlug opmerken. Discrete bruine of zwarte boilies worden gebruikt voor voorzichtige vissen of op aasplaatsen die langdurig worden gebruikt, zodat watervogels ze niet te snel vinden.

De oplosbaarheid van de boilies in water is eveneens erg belangrijk wanneer je het type boilie kiest. Goede boilies lossen na zekere tijd op in water. Op die manier blijven ze niet op de bodem liggen als er geen enkele vis hapt.


HOE HET JUISTE TYPE BOILIES VINDEN?


Je moet eerst overwegen in wat voor situatie je de boilie wil gebruiken en wat het doel is van het voer. Voor korte vistrips is een snel oplosbare boilie met een uitgesproken smaak en een opvallende kleur een verstandige keuze. Rijke boilies met een discrete smaak bevatten daarentegen kwaliteitsingrediënten die gemakkelijk te verteren zijn. Karpers eten deze graag en vaak. Dit maakt ze ideaal voor regelmatig gebruik als lokaas over een lange periode.

We raden je aan onze zakken van 1 kg en 2 kg te kopen om te testen op welke soorten de vissen positief reageren in het water. Zodra je de juiste soort hebt gevonden, kan je geld besparen door grotere verpakkingseenheden te kopen voor regelmatig gebruik.
FAQ


Wat zijn de beste boilies?

De "beste boilie" bestaat niet, omdat iedere waterplek verschillende omstandigheden kent en andere vereisten oplegt aan het gebruikte lokaas. Maar in principe werken de kleine boilies op basis van vismeel bijna overal.


Wat is een goede boilie?

Goede boilies zijn boilies waarvan de ingrediënten en de lokstof ervoor zorgen dat karpers ze graag en regelmatig eten.


Is het beter om opvallende boilies aan te schaffen, of eerder discrete?

Boilies die sterk opvallen door hun kleur en smaak worden sneller opgemerkt door karpers en zijn daarom de eerste keuze, vooral bij korte sessies. Donkere, discrete boilies lijken echter meer op natuurlijk voedsel en worden daarom minder snel opgemerkt door ongewenste dieren.


Wat is de juiste diameter voor boilies?

Als er veel witvissen in het water zitten, is het verstandig om grotere boilies te gebruiken die alleen kunnen worden gegeten door vissen van overeenkomstige grootte. Anders lijken kleinere boilies meer op natuurlijk voedsel en is de keuze vaak een kwestie van smaak.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken