Rodpods

Rodpods karpervissen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een rod pod?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.6/5 Op basis van 282 Beoordelingen in de winkels en online

HENGELSTEUNEN EN BEETVERKLIKKERS VOOR HET KARPERVISSEN

Mooi uitzien en functionaliteit - de eisen van de moderne karpervisser:

Rod pods, lichte banksticks, beetverklikkers met centrale, swingers, hangers en dergelijke zijn absolute must-haves voor veel karpervissers. Het uiterlijk van de uitrusting heeft vaak de hoogste prioriteit, wat begrijpelijk is gezien de soms lange vissessies. Voor sommige vissers moeten met name de hengels nauwkeurig worden afgesteld en vaak maken kleine details of functies van de rod pod of beetverklikker het verschil.Voor andere karpervissers zijn de functionaliteit en de vaak daarmee gepaard gaande stabiliteit van de uitrusting de belangrijkste factoren. Vooral bij het obstakelvissen met een dichte slip of vrijloopinstelling werken tijdens de eerste ontsnapping van een karper zeer grote krachten in op de aangelegde hengel, die dan gemakkelijk kan worden uitgetrokken door instabiele hengelsteunen.


Banksticks of Rod Pod?

De gemakkelijkste manier om de hengel in een stabiele positie te plaatsen is met behulp van twee grondstokken, ook wel banksticks genoemd. De elektronische beetverklikker is bevestigd aan de voorkant en een steuntje voor de hengel is bevestigd aan de achterkant. Deze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en zorgen voor een stevige houvast van de hengel. Voorwaarde voor het gebruik van banksticks is een redelijk zachte ondergrond.Zogenaamde rod pods zijn nodig op betonnen vloeren, hout of voor het vissen op boten. Deze kunnen op elk oppervlak worden opgesteld en garanderen altijd een veilige en stabiele hengelsteun. Daarom gebruiken veel karpervissers alleen rod pods en nemen ze genoegen met de hogere transportafmetingen die daarmee gepaard gaan. rodpods verschillen in principe in het aantal poten, de vorm en de grootte en elke visser heeft zijn eigen voorkeurstype.


Beetverklikkers, hangers en swingers - altijd een betrouwbare beetverklikker:

Er zijn ook verschillende modellen beetverklikkers met verschillende functies. Belangrijk is de instelbare instelling van volume, toonhoogte en in sommige situaties ook een instelbare gevoeligheid. Draadloze beetverklikkers zenden hun signaal naar een radiokastje(centrale) en zijn vooral in trek wanneer de hengels op afstand moeten worden opgesteld. Bijvoorbeeld bij dichte rietvelden of heggen moeten de hengels vaak in het water worden geplaatst. Hier zijn draadloze beetverklikkers vaak absoluut noodzakelijk om een beet achter de heg of het rietveld te kunnen waarnemen.Voor de elektronische beetverklikker worden zogenaamde swingers of hangers aan de lijn gehangen. Deze geven een visuele indicatie van de beet, zowel wanneer de lijn wordt uitgetrokken als wanneer de vis naar de visser toe zwemt, waardoor de lijn verslapt. In een dergelijke situatie zou een beetverklikker alleen geen indicatie van een beet geven. De swinger of hanger laat echter zakken en zorgt ervoor dat de lijn van beide kanten door de beetverklikker wordt aangetrokken, waardoor deze altijd een signaal afgeeft. Swinger en Hanger verschillen in hun constructie: Terwijl de Swinger een vaste arm heeft als verbinding tussen de lijnclip en de beetverklikker, zijn deze onderdelen op de Hanger verbonden door een ketting. Dit maakt de hanger veel gevoeliger, maar ook gevoeliger voor wind, regen, enz.


FAQ HENGELSTEUNEN EN BEETVERKLIKKERS VOOR KARPERVISSERS:

Rod Pod of Banksticks?

Een rod pod kan op elk oppervlak worden opgesteld en is altijd stabiel. Banksticks zijn echter veel gemakkelijker te vervoeren en geven de visser de vrijheid om zijn hengels exact af te stemmen op de bevestiging. De keuze is een kwestie van smaak!


Wat zijn goede beetverklikkers?

Een goede beetverklikker heeft een regelbaar volume, een regelbare toonhoogte en een variabele gevoeligheidsinstelling. Zo kan de visser zich zo goed mogelijk aanpassen aan verschillende omstandigheden.


Heb je beetverklikkers met centrale nodig voor het karpervissen?

In principe voldoen zeer eenvoudige elektronische beetverklikkers prima voor de karpervisserij en staan in combinatie met eenvoudige hangers of swingers altijd garant voor een goede beetindicatie. In sommige situaties is de karpervisser echter gedwongen zijn hengels verder weg op te stellen en heeft dan zeer luide modellen of beetmelders met centrale nodig.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken