Foudralen

Karper hengeltassen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.7/5 Op basis van 287 Beoordelingen in de winkels en online

FOUDRALEN


Als je gaat karpervissen dan is een foudraal eigenlijk onmisbaar. Een foudraal (Ook wel foedraal) is een lange tas die je gebruikt om je karperhengels, molens en andere karperspullen als schepnet, paraplu en hengelsteunen in op te bergen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je alles bij elkaar hebt en gemakkelijk mee kan nemen, maar biedt ook goede bescherming aan je dure materialen!


FOUDRAAL VOOR HET KARPERVISSEN


Door het grote vak aan de onderkant van de foudraal kun je je hengels opgetuigd en met molens er nog aan vast mee nemen. Dit molen vak is bij 2 of 3-rod foudralen verdeeld in meerdere vakken waardoor de molens niet tegen elkaar komen en beschadigen. De meeste foudralen bieden ruimte voor meerdere opgetuigde hengels, losse hengels en vele accessoires.


Let bij aanschaf van een foudraal altijd op de lengte. Een 12ft foudraal is lang genoeg voor hengels van 12ft met een transportlengte van zo'n 185 centimeter. De voering, kwaliteit van het gebruikte materiaal en de ritsen bepalen voor een groot deel de prijs van een foudraal.


DE JUISTE LENGTE FOUDRAAL


Voor het kopen van de juiste karper foudraal zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kijk dan vooral naar de kwaliteit van de foudralen, maar ook vooral naar de lengte van de foudralen. Is deze geschikt voor jouw hengels? Een foudraal moet natuurlijk niet te kort zijn, maar een te lange foudraal kan ook een slechte keuze zijn. Wanneer je foudraal te lang is kan de bovenkant makkelijk dubbel vouwen, wat er voor kan zorgen dat je toppen breken. Ben je opzoek naar een karper foudraal dan moet je dus goed op de volgende punten letten:

  • Lengte foudraal: De meest gangbare foudraal formaten zijn: 10ft, 12ft en 13ft
  • Kwaliteit en materiaal van de ritsen
  • Lengte en grootte van de vakken
  • Schouder strap of handvaten


DE BESTE KARPER FOUDRAAL


De beste karper foudraal is de foedraal die je hengels de meeste bescherming bieden. En hij moet natuurlijk makkelijk mee te nemen in de auto of op op je fiets. Een specifieke foudraal aanwijzen is dus niet te doen, omdat iedereen immers andere wensen heeft. Wel is het belangrijk om goed te kijken welke lengte de foudralen hebben en of de vakken groot genoeg zijn voor jouw molens!


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken