Intensief

Intensief
Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op FREQUENTIE
Filteren op WEERSOMSTANDIGHEDEN
Filteren op Maat
Filteren op Prijscategorie
Filteren op Merk
Filteren op Kleur
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€5000
Newfeel

Schoenen voor Nordic Walking dames NW 900 zwart/roze

(89)
BEST BEOORDEELD
€1500
Kalenji

T-shirt met korte mouwen trail dames

(2)
43 Producten
Prijs stijgend
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
refinementByStore.notAvailableIn product.stock.store.defaultStoreName (refinementByStore.changeStore)

  storeselection.LocationInvitationText

  4.5/5 Op basis van 4436 Beoordelingen in de winkels en online

  De voordelen van nordic walking

  Nordic walking is een wandeltechniek die gebaseerd is op langlaufen. In de praktijk gaat het om een sportieve wandeling, dat wil zeggen aan een hoger tempo, met stokken die speciaal voor deze sport ontworpen zijn. Nordic walking biedt heel wat voordelen: vermindering van stress, training van het hart- en vaatsysteem en heropbouw van je lichamelijke conditie.


  Waarom zijn de stokken zo belangrijk bij nordic walking?

  De stokken zijn het belangrijkste element dat deze sport onderscheidt van het klassieke sportieve wandelen. Ze zorgen voor een nog completere training door het bovenlichaam te laten werken, vooral dan de schouders, armen en rug. Dankzij de stokken behoud je ook een betere houding tijdens het stappen en blijven je gewrichten beter in balans, vooral op heuvelachtig terrein. Meer dan gewone accessoires spelen ze dus een heel belangrijke rol om op een evenwichtige manier de spieren van je hele lichaam op te bouwen.


  De lengte van je nordic walking-stokken is de belangrijkste eigenschap bij het kiezen

  Samen met nordic walking-schoenen dames of walking-schoenen heren zijn de stokken onmisbare elementen om deze sport te beoefenen. Om een goede keuze te maken, moet je eerst en vooral de juiste lengte kiezen. Ga daarom rechtop staan en zet de punt van de stok op de grond: de handgreep moet ter hoogte van je handpalm komen als je met je elleboog een rechte hoek maakt. Je kan ook de ideale lengte van je stok berekenen met de volgende formule: je lengte (cm) x 0,68. Als je bijvoorbeeld 1,65 m bent, kies dan stokken van 110 cm (165 x 0,68 = 112,2).


  Een keuze maken in functie van de intensiteit waarmee je aan nordic walking doet

  Als je maar af en toe aan nordic walking doet, dan kan je kiezen voor stokken aan een zacht prijsje en de voorkeur geven aan stevigheid en stokken die goed in de hand liggen. Voor een meer intensieve beoefening investeer je best in een model dat zowel licht als stevig is en dat gemaakt is om de trillingen goed op te vangen. Kies dan eerder voor een handgreep uit kurk voor comfort en zweetafvoer.

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU