Regulier

Regulier
Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op FREQUENTIE
Filteren op WEERSOMSTANDIGHEDEN
Filteren op Maat
Filteren op Price
Filteren op Merk
Filteren op Kleur
Kleur
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€3000
Verlaagde prijs
voordien: €39,99
3 kleuren
Newfeel

Damessneakers Nordic Walking 500 voor nordic walking

(42)
BEST BEOORDEELD
€2000
Kalenji

Korte naadloze loopbroek voor heren Kiprun zwart

(1)
56 Producten
4.5/5 Op basis van 4302 Beoordelingen in de winkels en online

Een goede uitrusting voor powerwalken en nordic walking, een toegankelijke en complete sport

Powerwalking en nordic walking zijn sportieve wandeltechnieken die alle lichaamsspieren evenwichtig laten samenwerken. Het grote voordeel is dat iedereen eraan kan beginnen, ongeacht je leeftijd of fysieke paraatheid. Het zijn sporten die de gewrichten weinig belasten als je geschikte uitrusting hebt (goede schoenen voor en nordic walking zijn noodzakelijk), de voordelen ervan zijn al vaak aangetoond.


Geschikte damesschoenen kiezen voor powerwalken en nordic walking

Wat damesschoenen voor powerwalken en nordic walking betreft, is het belangrijk om een aangepast model te hebben omwille van de stevigheid en het comfort, maar ook om je lichaam en je gezondheid te beschermen. Daarom is het cruciaal om bij het kiezen van damesschoenen voor nordic walking te letten op de schokdemping van de zool. De zool vangt immers de belasting op die ontstaat wanneer je voet de grond raakt. Tweede criterium bij het kiezen: de buigzaamheid van het geraamte, voor een optimale voetafrol. Ten slotte kunnen ook andere kenmerken het verschil maken: de grip, afzet, duurzaamheid en ook de look van het model.


Moet je stokken aanschaffen voor powerwalken en nordic walking?

Wandelstokken zijn een must bij het nordic walken maar zijn een stuk van je sportieve wandeluitrusting dat niet absoluut noodzakelijk is voor powerwalken. Toch kunnen wandelaars er veel aan hebben. De stokken stabiliseren immers het bovenlichaam, waardoor dat gemakkelijker kan werken. Ze zorgen voor extra evenwicht en worden daarom aangeraden aan mensen die niet gewend zijn aan deze sport, of die vaak op oneffen terrein wandelen of op een grillige ondergrond.


Powerwalken en nordic walking, twee sporten die voor iedereen toegankelijk zijn

Powerwalken is een sport die steeds populairder is bij het grote publiek. Er zijn immers heel wat voordelen aan verbonden: verbetering van de hartprestaties, aansterking van het lichaam en hulp bij afvallen, ontstressend effect... Nordic walking heeft dezelfde voordelen, maar het grote verschil ligt in het gebruik van stokken.


Waarom heb je speciale schoenen nodig bij powerwalken en nordic walking?

Powerwalken en nordic walking zijn sporten waarbij je meer inspanningen levert dan bij een klassieke dagelijkse wandeling. Bij het powerwalken wandel je aan een tempo tussen 5 en 10 km/u, wat een actieve inspanning van het hele lichaam vraagt. Daarom heb je schoenen nodig die specifiek ontworpen zijn om de beweging van je voet gemakkelijker te maken en om de belasting die ontstaat wanneer je voet de grond raakt zoveel mogelijk te beperken.


De belangrijkste eigenschappen van goede schoenen voor nordic walking en powerwalken

De twee voornaamste elementen om rekening mee te houden bij het kiezen van herenschoenen voor nordic walking en powerwalken zijn de schokdemping en de voetafrol. De schokdemping is cruciaal, want bij elke stap die je zet bij een sportieve wandeling krijgt je voet door het contact met de grond een schok te verwerken die overeenkomt met anderhalve keer je lichaamsgewicht. Een sportieve wandelschoen moet dus zoveel mogelijk die schok opvangen om nadelige effecten op je gewrichten en je rug te vermijden. Anderzijds zorgen schoenen die ontworpen zijn om de voetafrol te verbeteren voor een goede dynamiek bij het stappen: ze maken je beweging soepeler en dragen bij tot een goede afzet.


Je schoenen voor nordic walking en powerwalken kiezen in functie van je praktijk

Als je maar af en toe aan powerwalken doet, kies dan voor soepele schoenen met een goede schokdemping. Voor een meer intensieve beoefening is het belangrijk om powerwalkingschoenen te hebben die vinnig en duurzaam zijn. Voor nordic walking ten slotte zijn buigzaamheid, duurzaamheid maar ook grip de 3 belangrijkste elementen om rekening mee te houden.