Loopbrillen

Loopbrillen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.6/5 Op basis van 217 Beoordelingen in de winkels en online

ALGEMENE INFORMATIE OVER LOOPBRILLEN


Iedereen zou een zonnebril moeten dragen wanneer zijn of haar ogen aan zon worden blootgesteld. Getinte glazen zorgen ervoor dat er minder licht in het menselijk oog binnenvalt. Een zonnebril beschermt onze ogen tegen de schadelijke gevolgen van zonlicht. Toch zijn niet alle zonnebrillen geschikt om mee te sporten. Sommige zou je als sporter dus niet mogen dragen.
Lopers dragen het best een lichte bril die goed beschermt, goed past en stevig is. Om je bescherming te optimaliseren, moet je ook je gezicht tegen rechtstreekse zonnestralen beschermen met een joggingpet of -vizier. Vergeet ook niet om zonnecrème te smeren die tegen transpiratie bestand is.


WAAROM JE OGEN BESCHERMEN MET EEN LOOPBRIL?


Als de zon schijnt, moet je net zo goed je huid als je ogen tegen zonnestralen beschermen. Het licht van de zon bevat immers schadelijke UV-stralen die in het slechtste geval je netvlies kunnen verbranden. Precies daarom, moet je je ogen achter getinte glazen verstoppen, zodat de zonnestralen niet rechtstreeks tot je ogen kunnen doordringen. Een bril beschermt je ogen tegen het licht en tegen verblinding door de omgeving donkerder te maken. In getinte glazen onderscheiden we 4 categorieën. Voor een normale bescherming tegen verblinding in Centraal-Europa volstaat categorie 2 met een verduistering tussen 57 en 82 %. Onze loopbrillen van Kalenji behoren tot categorie 3 en bieden 100 % bescherming tegen UV-stralen.


SPECIFIEKE KENMERKEN VAN LOOPBRILLEN


De meeste loopbrillen hebben onderaan geen kader, wat zorgt voor een betere verluchting en de loper een luchtiger gevoel geeft. Om er voor te zorgen dat je tijdens het lopen alles goed kan zien, zijn de glazen lichtjes gebogen en getint. Bovendien bestaan de glazen uit één stuk, voor een beter perifeer zicht. Zo bescherm je je ogen ook tegen tocht. De neusvleugels van een loopbril zijn vervaardigd uit rubber dat zich aan de vorm van je neus aanpast, zodat je bril niet spant en niet gaat glijden terwijl je loopt.


WAT IS FOTOCHROMIE?


Fotochrome glazen zijn brilglazen die onder invloed van de zon automatisch van kleur veranderen. Waar je precies staat en welk weer het is, maakt weinig uit. Van schaduw naar licht of omgekeerd: fotochrome glazen verbeteren je zicht doordat ze zich aan alle omstandigheden aanpassen. Die eigenschap, om van kleur te veranderen in functie van de lichtinval, geeft je ogen optimaal comfort en zorgt ervoor dat ze niet aan ultraviolette stralen (UV) worden blootgesteld.


HOE EEN LOOPBRIL SCHOONMAKEN?


Loopbrillen bestaan uit stevig materiaal en zijn voorzien van glazen in krasbestendig kunststof. Ze schoonmaken is niet zo moeilijk. Met een zachte doek in microvezels (speciaal voor brillen) kan je makkelijk vlekken en stof verwijderen. Meer hardnekkige vlekken verwijder je met lauw water en een beetje afwasmiddel. Om krassen op je bril te voorkomen, bewaar je die in een brillendoos;


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken