Verlichting

Loopverlichting

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€6000
BEST BEOORDEELD
€500
NIEUWE COLLECTIE
€2000
BEST BEOORDEELD
€8000
€2545
€12769
€4870
€3704
€15788
€4020
€4870
€5970
€3947
€3410
4.6/5 Op basis van 1221 Beoordelingen in de winkels en online

HOE JE LOOPVERLICHTING KIEZEN IN FUNCTIE VAN JE ACTIVITEITEN?


Hoofdlampen zijn onmisbaar als je in het donker buiten wil komen. Ze verlichten je pad en maken jou zichtbaar onderweg. Ze verlichten je wegenkaart en maken weinig of niet verlichte locaties toegankelijk. Het gaat vaak om lichte, waterbestendige en comfortabele modellen die van elkaar verschillen in bereik, lichtsterkte en autonomie.


MEER LICHT VOOR MEER BEWEGINGSVRIJHEID


De lichtsterkte van de lichtbundel van een hoofdlamp wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe sterker de lichtbundel. Welke lichtintensiteit je nodig hebt, hangt vooral af van de aard van je activiteiten.
Voor een brede lichtcirkel rondom jou en je activiteiten waarbij je weinig beweegt of discreet wil zijn (bijvoorbeeld: tijdens het vissen of kamperen) volstaat een hoofdlamp van 1 tot 40 lumen ruimschoots.
Activiteiten die veel energie verbruiken, vragen dan weer een verlichting van meer dan 80 lumen. Daarmee zie je tot minsten 10 meter ver met een brede lichtbundel en tot 50 meter ver met een smalle lichtbundel. Dergelijke hoofdlampen worden vooral gebruikt tijdens het lopen, het wandelen en het mountainbiken (MTB).


WELKE VERLICHTING KIEZEN?


Hoofdlampen kan je verticaal richten zodat ze hoger of lager schijnen terwijl je naar boven of naar beneden loopt. Geef de voorkeur aan een brede lichtbundel als je op onbekend terrein loopt. Het licht valt minder ver, maar maakt obstakels in je buurt goed zichtbaar.


Wil je snel lopen en goed kunnen anticiperen, geef dan de voorkeur aan een smalle lichtbundel. Bij sommige modellen kan je de breedte van de lichtbundel manueel instellen. Bovendien bestaan er hoofdlampen met nachtzicht of infraroodlicht. Handig op de camping of tijdens een tentenkamp als je je reisgezellen niet wil verblinden terwijl je de kaart bestudeert. Dergelijke lampen zijn ook ideaal voor vissers die de vissen niet willen afschrikken.


WELK TYPE BATTERIJEN KIEZEN?


Ben je lange tijd of regelmatig in het donker actief? Geef de voorkeur aan hoofdlampen met een ingebouwde batterij. Die kan je via USB herladen, en ze geven zelfs tijdens het gebruik standvastig licht. Gaat je voorkeur naar een zaklamp of een lamp op batterijen? Bij DECATHLON vind je alles om ze van stroom te voorzien, zelfs draagbare laders om stroompannes tijdens het lopen te vermijden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken