Longboards

Longboards & Surfskate

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters 1
Filter op prijs
Materiaal & bescherming
Ontdek nu
Surfskate longboard Carve 540 blauw groen
3 models available
€11000
4.5/5 Op basis van 107 Beoordelingen in de winkels en online

Longboard & Surfskate: de heerlijke mix van skateboarden en surfenMisschien wist je dat niet, maar skateboarden komt voort uit de wereld van het surfen. In de jaren vijftig zochten surfers naar oplossingen om toch te kunnen oefenen op een dag zonder golven. Sommige surfers kregen toen het idee om wielen op een board te monteren om de ervaring van het surfen na te bootsen op het droge. Het skateboard was geboren. Sindsdien heeft het skateboard zich ontwikkeld en daarbij zijn eigen codes en cultuur gecreëerd. Vooral de street skate werd een wereldje op zich, terwijl bij het longboard en de surfskate tot vandaag de grote verbondenheid en gelijkenis met het surfen blijft opvallen. Net als bij surfen gaat het bij longboards en surfskates eigenlijk maar om één ding: het plezier van het surfen (op golven of asfalt); het spelen met de snelheid, de deiningen en het zweven.


De verschillende types longboardsEr bestaan diverse types en shapes van longboards, elk met zijn eigen kenmerken en afmetingen. Downhill longboards zijn lang, rigide en zeer stabiel, voor een perfecte wegligging. Freeride longboards zijn laag en comfortabel, voor fijne tochtjes. Dancing longboards zijn lang, breed en flexibel, om al dansend te skateboarden en tricks te doen. Ontdek ons brede gamma longboards en krijg het skateboard te pakken dat het best aansluit bij je wensen en behoeften.


Ontdek de surfskateDe surfskate is een vrij recent type skateboard: het duikt immers pas op eind jaren '90. Dankzij zijn voorste trucks, die zijn voorzien van een extra scharnier, kan je met de surfskate bewegingen uitvoeren die erg lijken op surfen: korte bochten, slalom, pompen, etc. Een surfskate is korter en veel wendbaarder dan een longboard en leent zich meer tot skateboarden op een perfect vlakke ondergrond. Je hoeft niet voorover te buigen of te pushen om vooruit te gaan met een surfskate, je hoeft alleen maar te 'pompen' om je snelheid te behouden of te verhogen.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken