Skateschoenen

Skateschoenen
Filters
Terug naar paginalijst
Filteren op Geslacht
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€2000
3 kleuren
Oxelo

Skateboardschoenen voor kinderen Crush Beginner II marineblauw

(93)
Verzonden binnen 1 werkdag
BEST BEOORDEELD
€3800
2 kleuren
Oxelo

Lage skateschoenen voor volwassenen CRUSH 500 kaki

(3)
Verzonden binnen 1 werkdag
ONZE BESTSELLER
€2800
2 kleuren
Oxelo

Lage skateboardschoenen voor kinderen Crush 500 zwart en rood

(3)
Verzonden binnen 1 werkdag
6 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • Eindereeks
Geen enkele van deze producten is beschikbaar in Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.5/5 Op basis van 179 Beoordelingen in de winkels en online

  Longboards en cruisers: het verschil

  Longboards (ook gekend als longskates), zijn een speciaal soort skateboard. Ze zijn veel langer en hierdoor is dat een andere ervaring. De ervaring en het bochtenwerk wordt vaak vergeleken met surfen of snowboarden. Longboards zijn niet ontworpen om tricks mee te doen, wel om grote snelheden te halen en te sliden. Een cruiser daarentegen is een smallere versie van een skateboard. Ze zijn perfect om je comfortabel en snel te verplaatsen. Een cruiser heeft vaak zachte wielen om goed te rollen in de stad.


  Wat voor type ben jij?

  Niet iedereen skate op dezelfde manier. Sommigen zweren bij een cuiser, anderen verkiezen een longboard. Kies je board dus goed naar je wensen. Cruisers zijn ideaal om de stad te doorkruisen. Ze zijn comfortabel, wendbaar en snel. Het deck is vaak gemaakt van soepel plastiek of hout en is tussen de 55 en 75 cm lang. Deze decks zijn vaak zonder grip omdat ze niet dienen om tricks mee te doen. Longboards zijn -zoals de naam zegt- langer. Ze zijn tussen de 80 en 106 cm lang. De korte longboards zijn goed voor in de stad terwijl de langere eerder voor het beoefenen van slalom of downhill zijn. Materialen variëren van hout of koolstofvezel tot carbon.


  Stem je board af op je wensen

  De onderdelen bepalen mee de ervaring op je board. Harde wielen glijden beter en gaan sneller, zachte wielen hebben meer grip en slijten minder snel. De hardheid van wielen wordt aangegeven door een cijfer gevolgd door de letter A, hoe hoeger dit cijfer hoe harder de wielen. Cruisers zijn vaak niet altijd met een grip uitgerust. Wie toch meer grip wil op zijn cruiser kan er altijd zelf één op leggen.


  Uitrusting en bescherming

  Voorkom letsels bij een eventuele val. Een helm is een absolute minimum. Voorzie ook knie-, pols- en elleboogbeschermers. Wie bij het longboarden graag slides maakt draagt best handschoenen ontworpen die sliders met de handen op de grond beschermen. Wie graag meer grip op het board heeft kan best skateschoenen gebruiken. De rubberen zool blijft beter aan je board kleven. Dankzij de speciaal ontworpen rugzakken van Decathlon neem je je board gemakkelijk overal mee naartoe.


  Levering van al je spullen

  Bij Decathlon kun je zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Wij bieden je een volledig beveiligde betaalomgeving en een garantie van minimaal twee jaar op al je aankopen. Bij Decathlon heb je de keuze uit verschillende betaalmethoden en bestellingen vanaf € 29,- worden gratis bij je bezorgd. Daarnaast kunnen alle bestellingen gratis worden geretourneerd binnen 365 dagen (met onze sportpas).

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU