Handschoenen en wanten

Handschoenen en wanten
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
Geslacht
Maat
Prijs
kies volgens
Ingedeeld naar
Merk
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€499
Wed'ze

Skihandschoenen First Heat voor volwassenen zwart

(65)
BEST BEOORDEELD
€1999
2 kleuren
Wed'ze

Skihandschoenen Slide 500 voor kinderen

(44)
17 Producten
4.0/5 Op basis van 1302 Beoordelingen in de winkels en online

Skiwanten en -handschoenen, voor warme handjes

Als je op wintersport gaat, investeer je best in goede uitrusting. Om te vermijden dat je koude handen krijgt, maar ook om ze te beschermen, is een paar wanten of handschoenen onmisbaar. Je kan niet zonder handschoenen of wanten op de skipistes, enkel zo blijven je handen lekker warm. Aarzel je tussen wanten en handschoenen? Laat ons je dan wat advies geven, zodat je zeker de juiste keuze maakt!

Wanten bij barre koude

Op dagen dat het kwik ver onder nul gaat, draag je best wanten. Die houden de warmte beter vast. Ze zijn trouwens de perfecte oplossing voor kinderen, wiens vingertjes te sterk gespreid worden in gewone handschoenen. Wanten kunnen ze veel gemakkelijker aantrekken! Bij Decathlon vind je zowel kinder- als babywanten.

Handschoenen voor meer gemak

Veel skiërs zweren bij gewone handschoenen, omdat je dan beter dingen kunt vastnemen. In dat geval kies je best voor waterdichte en stevige Gore-Tex® materialen. Let ook op dat de handschoenen de frisse lucht goed buitenhouden aan de pols. Freestylers zullen eerder kiezen voor snowboardhandschoenen. Die zijn verstevigd aan de palmen, zodat ze gemakkelijker 'grabs' kunnen doen bij een jump.

Ademende coating

Een ademende coating is eigenlijk een oppervlaktebehandeling met een pasta of vloeistof. Wanneer ze wordt aangebracht op textiel, vormt ze een beschermde film die vaak fungeert als waterdichte barrière die de waterdamp doorlaat.

Winddicht

Alle handschoenen van Wed’ze stoppen de wind. Wist je dat de wind het koudegevoel verhoogt? Bij een temperatuur van 0° en een windsnelheid van 20 km bedraagt de gevoelstemperatuur -10°. Zogeheten 'winddichte' materialen stoppen dat afkoeleffect door te voorkomen dat de lucht niet kan circuleren omwille van de wind of je eigen snelheid.

Polslus

Een elastisch bandje zorgt ervoor dat je je handschoenen niet kwijtspeelt op de lift op momenten dat je ze even moet uitdoen.

Een tip

Trek ook onderhandschoenen aan. Die geven extra warmte, zonder dat het gebruiksgemak van je skihandschoenen verloren gaat. Er bestaan ook onderhandschoenen waarmee je een aanraakscherm kunt bedienen. Zo blijven je handen warm wanneer je je telefoon opneemt of een foto neemt met je smartphone.

Levering

Bij Decathlon geniet je van een efficiënte levering. Je betaalt ook veilig online en krijgt een uitstekende dienstverlening na verkoop."