Helmen

Skihelmen

Draag een helm om beter beschermd te zijn tegen schokken bij een val.

Terug naar paginalijst
Filteren op Type
Filteren op Geslacht
Filteren op VIZIER
Filteren op Maat
Filteren op Merk
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€1300
product.listing.models.
Wedze

Skihelm voor kinderen H100 blauw

(126)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
BEST BEOORDEELD
€3000
2 kleuren
Wedze

Skihelm voor pisteskiën volwassenen H PST 500 roze

(1)

Verzonden binnen 1 werkdag vanuit ons magazijn
 
ONZE BESTSELLER
€12000
Movement

Toerskihelm Movement 3 Tech Alpi


 
17 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • Eindereeks
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 1227 Beoordelingen in de winkels en online

  Een helm voor volwassenen, aangepast aan je hoofdomtrek

  Een skihelm is onmisbaar om volledig veilig te skiën. Bij een val of botsing met een andere skiër, snowboarder of een andere gebruiker van de skipiste, kan de helm niet alleen ernstige verwondingen voorkomen, maar in sommige gevallen kan hij zelfs je leven redden. Daarvoor moet je wel een helm kiezen die past bij de vorm van je hoofd, te beginnen met de juiste maat. Om vergissingen uit te sluiten, moet je je hoofdomtrek kennen. Geen nood als je thuis geen meetlint hebt. Neem gewoon een touwtje, een schoenveter of een lint en meet daarna met een liniaal. Met of zonder meetlint is het in ieder geval belangrijk om te meten boven de oren en de wenkbrauwen, ter hoogte van de achterhoofdsknobbel, dus het breedste deel van de schedel, om je hoofdmaat te krijgen.

  Verluchting en laag gewicht

  Als je je hoofdomtrek kent, kun je een helm kiezen die je goed zal beschermen. Na veiligheid is comfort het tweede belangrijke criterium bij het kiezen van een helm voor volwassenen. Bij een skihelm denkt men nog vaak aan een zware helm waarin men zich kapot zweet. Vandaag de dag bestaan er echter lichte helmen met een goede verluchting, om comfortabel te kunnen skiën. Bekijk deze criteria op de productlabels goed of win advies in bij een van onze deskundige verkopers. Een helm met meer dan acht ventilatiegaten biedt een optimale verluchting; tussen 2 en 8 gaten een goede verluchting. Ga ook na of de verluchting passief of actief is en of je de ventilatiegaten van je helm handmatig kunt sluiten. Wat het gewicht betreft, moet je rekenen op ongeveer 520 g voor een doorsnee helm voor volwassenen. Daaronder mag je dus spreken van een lichte helm.

  Met of zonder vizier

  Laatste criterium bij het kiezen van een helm: met vizier of niet? Kies je voor een vizier, dan bespaar je je de aanschaf van een skibril, wat mooi meegenomen is. Draag je een zonnebril, dan is een helm met vizier praktischer dan dat je een skibril boven je zonnebril moet dragen. Vanuit esthetisch oogpunt zal een vizier beter bij je helm passen dan een skibril die je apart koopt, aangezien het vizier samen met de helm is ontworpen. Als je de voorkeur geeft aan een helm zonder vizier, raden wij aan om voor een skibril te kiezen in plaats van een zonnebril om je ogen tegen de zon te beschermen: zo loop je minder kans om je bril al bij de geringste beweging te verliezen.

  Kinderhelmen: de veiligheid van je kind gaat voor alles

  Of ze nu beginners zijn of al regelmatig skiën, kinderen moeten net als volwassenen, en zelfs verplicht, een helm dragen bij het skiën. De helm is onmisbaar om de jonge skiër of snowboarder te beschermen als hij ten val komt. In deze rubriek helpen wij je om deze verplichting na te komen met een gevarieerd aanbod aan helmen uit de catalogi van verschillende erkende fabrikanten. Dankzij het gebruik van verschillende technologieën bieden ze je kind een betrouwbaar, maar ook zeer comfortabel accessoire. Comfort is immers bijna net zo belangrijk als veiligheid wanneer de jonge skiër zich op de skipiste begeeft. Naast de twee voorgaande aspecten, zorgt om het even welke kinderhelm in het assortiment ook voor extra warmte bij het dragen van skikleding. Als ze uitgerust zijn met een geschikt vizier, bieden ze ook UV-bescherming om de ogen van de jonge skikampioen tegen de zon te beschermen.

  Hoogwaardige helmen die voldoen aan de normen

  Aangezien helmen cruciaal zijn voor skiënde of snowboardende kinderen, is de kwaliteit van fabricage een belangrijke factor. Alle helmen in deze sectie ondergingen verschillende tests die door fabrikanten onder realistische omstandigheden werden uitgevoerd. Ze voldoen ook aan de EN 1077-norm, een Europese norm die van toepassing is op alle skihelmen die worden gebruikt als hoofdbescherming tijdens alpineskiën of snowboarden. Voor meer informatie over dit of andere aspecten van helmen en het gebruik ervan, kun je onze adviespagina's raadplegen of rechtstreeks contact opnemen met een van onze specialisten.

  laat ze kiezen en schenk sport

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU