Jassen

Ski-jassen Heren

Terug naar paginalijst
Filteren op Geslacht
Filteren op Maat
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
29 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • nieuwe collectie
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  ONTDEK NU DE PERFECTE LOOK!
  Ontdek nu !
  4.5/5 Op basis van 500 Beoordelingen in de winkels en online

  Ski-jas of hardshell?

  De hardshell is ontworpen voor intensieve sportbeoefening: als je hele dagen op de piste doorbrengt, is het duidelijk de geknipte jas, vooral als je graag off-piste gaat skiën en de poedersneeuw graag achter je laat opstuiven. De hardshell is vaak gemaakt van materialen met de nieuwste technologische innovaties, zoals gore-tex. De naden zijn meestal gelijmd en de ritssluitingen garanderen de waterdichtheid. De voordelen van een hardshell staan in verhouding tot het gebruik ervan: doordat ze in de eerste plaats ontworpen zijn voor downhill, zijn ze niet voorzien van meerdere praktische zakken, zoals traditionele jassen. Traditionele jassen hebben een voering van natuurdons of synthetische materialen.

  De 3-in-1 jas

  Voor extra veelzijdigheid is er ook de 3-in-1 jas, zo genoemd omdat hij een ondoordringbare laag combineert met een isolerende laag en een binnenvoering die de warmte vasthoudt, hetzij dankzij natuurdons, hetzij dankzij innovatief synthetisch materiaal. De drie lagen hebben verschillende functies: de onderlaag reguleert de warmte, de tussenlaag verwarmt het lichaam en de buitenste laag beschermt tegen kou en vocht en laat het geheel ademen. 3-in-1 jassen zijn vaak twee jassen met elkaar verbonden door een rits, dus als je wilt, kun je bij regenweer alleen de buitenjas dragen.

  Hoe kies je het juiste model van ski-jas?

  Er zijn minstens drie verschillende soorten ski-jassen (traditioneel, hardshell of 3-in-1) en tal van verschillende modellen voor elk type. Om een goede keuze te maken, weet je dus best waarop je moet letten bij het vergelijken van producten. Enkele belangrijke criteria. Zoals bij langlaufbroeken is waterdichtheid uiteraard het eerste criterium. Je hebt een jas nodig die warm houdt, effectief beschermt tegen wind en regen, maar niet in een oven verandert. Hij moet dus niet alleen warm houden, maar ook de zweetafvoer regelen. Kijk hiervoor onder de oksels of op borsthoogte om te zien of er al dan niet ventilatieritsen zijn. Bij een val kan er onderaan de jas sneeuw binnenkomen. Tenzij je jas van een goede sneeuwvanger is voorzien. Dat is dus iets om op te letten bij een jas. Andere zaken die je moet nagaan bij het kiezen, zijn de zakken en de kap. En als je jas uitgerust is met RECCO-markeringen, zullen de hulpdiensten je sneller vinden indien nodig. Bekijk ook onze speciale catalogus voor langlaufshirts om je uitrusting te vervolledigen.

  Schenk een sportieve verrassing!

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU