Warmers

Ski warmers

Hulp bij je keuze
Handverwarmers en voetverwarmers om de winterkou te bestrijden
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
VERLAAGDE PRIJS
€700
Verlaagde prijs voordien €800 €070/unit
€16995
€16995 −11%
€14995
*De uitverkoop begint op 1/6/2023
4.1/5 Op basis van 6337 Beoordelingen in de winkels en online

EEN DRAAGBARE WARMER OM JE HANDEN TE VERWARMEN


Wie in de winter lange tijd sleet of skiet, kent het probleem. Ondanks de warme en kwalitatieve skikleding kan het gebeuren dat je handen en voeten bevriezen. Dan is een warmer ideaal om je warmte en comfort te geven tijdens je wintersportactiviteit.


EEN POCKET WARMER: EEN HANDIG ACCESSOIRE TEGEN DE KOU


Handwarmers en voetwarmers passen gemakkelijk in je jaszak, je handschoenen of zelfs in je winterlaarzen. Ze geven meerdere uren een aangename warmte af. Omdat ze eenvoudig in gebruik zijn, zijn pocket warmers ook heel praktisch voor oudere personen die last hebben van koude handen en voeten.


HOE WERKT EEN HAND-/VOETWARMER?


De exacte werking van hand- en voetwarmers hangt vooral af van de manier waarop de warmte wordt geproduceerd. We onderscheiden:
zakkacheltjes en warmteballetjes;herbruikbare handenwarmers;pocket warmers voor eenmalig gebruik.


Pocket warmers: de allereerste warmers

Vroeger gebruikte men zakkacheltjes en warmteballetjes om zich te verwarmen. Ze bestonden uit een metalen behuizing waarin benzine of steenkool werd verbrand om zo warmte te genereren en af te geven. Deze voorlopers van de huidige warmers zijn nu echter verouderd. Tegenwoordig gebruiken we warmers met actieve koolstof of herbruikbare heatpacks.


Hand-/voetwarmer met geïntegreerde metalen plaatjes

Herbruikbare warmers, die ook veel worden gebruikt, zijn "apparaten voor het opslaan van regenereerbare latente warmte". De warmte wordt hier gegenereerd door de toestandsverandering van de verschillende aggregaten (meestal van vast naar vloeibaar). Dit gebeurt meestal door de heatpack in kokend water te leggen. De thermische energie wordt dan opgeslagen en blijft verborgen ('latent') totdat het geïntegreerde metalen plaatje wordt gebogen. Hoewel deze handwarmer duurzaam is, is hij enkel geschikt voor een skivakantie van enkele dagen. En dan nog op voorwaarde dat je hem ter plaatse kan herladen. Dat is de reden waarom wegwerpwarmers met actieve koolstof terrein winnen in de wintersport.


Handwarmers voor eenmalig gebruik of handwarmers met actieve koolstof

Een handwarmer voor eenmalig gebruik verschilt van een klassieke warmer door de afwezigheid van verbranding in het warmteproductieproces. Dit type warmer werkt met een chemische reactie tussen actieve koolstof en de volgende elementen:
ijzerpoeder; keukenzout;water;vermiculiet (een relatief zeldzaam mineraal).


Door de luchtdichte verpakking te openen wordt het heatpack geactiveerd en begint het ijzerpoeder te reageren met de zuurstof in de lucht. Er treedt oxidatie op en de daardoor geproduceerde warmte wordt geleidelijk aan de omgeving afgegeven.


NOOIT MEER KOU MET DE WARMERS VAN WEDZE!


De handige warmers van Wedze, het populaire Decathlon-merk, werken volledig zonder elektriciteit. Ze zijn per 10 of 30 verpakt en op elk moment gebruiksklaar. Je hoeft enkel het zakje te openen en het pack te schudden. De handwarmer wordt geactiveerd na ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur (20 °C). Onze kleine warmers passen in je jaszak, in je hand of in je skischoenen. En ze houden je gedurende 5 tot 6 uur lekker warm. Zo kan je lange skitochten maken, bij temperaturen onder het vriespunt, zonder koude handen en voeten te krijgen.


☄☄☄

FAQ


Wat is een handwarmer?

Algemeen gesproken is een warmer een kleine warmteaccumulator in zakformaat. Je kan hem in je hand dragen, of in je jaszak of schoenen, waar hij langzaam warmte afgeeft. Afhankelijk van de werking, onderscheiden we:
zakkacheltjes (eerder verouderd);
wegwerpwarmers op basis van chemische producten;
en herbruikbare warmers.


Hoe worden hand- en voetwarmers warm?

Moderne hand- en voetwarmers worden verwarmd met kokend water of door contact met de zuurstof in de lucht (oxidatie). De warmte komt dan vrij bij het openen van het zakje, of nadat het geïntegreerde metalen plaatje geplooid wordt.


Welke warmers zijn de beste?

Een herlaadbare warmer heeft het voordeel herbruikbaar te zijn. Op voorwaarde dat je kokend water hebt om hem opnieuw te laden. Toch is een wegwerpwarmer praktischer als je de hele dag op de skipiste bent.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken