Boots

Snowboardboots

Hulp bij je keuze
HOE KIES IK SNOWBOARDBOOTS?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
€8000 −12%
€7000
*Van 19/9/2022 en zolang de voorraad strekt
€15140 −4%
€14438
*De uitverkoop begint op 17/3/2023
Tweedehands
€5300
€38792 −21%
€30500
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€29072 −21%
€22918
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€48511 −30%
€33813
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€35547 −4%
€33824
*De uitverkoop begint op 11/3/2023
€35547 −4%
€33824
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€30260 −4%
€28802
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€42027 −4%
€39980
*De uitverkoop begint op 23/2/2023
€37711 −30%
€26361
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
€30151 −24%
€22888
*De uitverkoop begint op 14/3/2023
4.1/5 Op basis van 98 Beoordelingen in de winkels en online

SNOWBOARDBOOTS: COMFORT EN FUNCTIONALITEIT

Goed aangepast snowboardmateriaal is essentieel om zoveel mogelijk plezier te hebben bij het snowboarden, en dat bovendien in alle veiligheid te kunnen doen. Naast een goed snowboard, is ook de kwaliteit van je ander snowboardmateriaal, zoals je bindingen en snowboardboots, van het allergrootste belang. Want zelfs aan het allerbeste snowboard heb je niet veel als je boots niet goed zitten, je beperken in je bewegingen of je onstabiel laten voelen. Goed passende snowboardboots bieden je een optimale steun en helpen je om blessures te voorkomen. Bovendien houden ze je voeten gegarandeerd warm zonder dat die gaan zweten tijdens je inspanningen op of naast de pistes.


SNOWBOARDBOOTS: HOE VIND JE HET IDEALE MODEL?

Er bestaat een enorme waaier aan snowboardboots, in alle maten, kleuren en stijlen. Maar niet elke boot is geschikt voor elke snowboarder. Om het paar te vinden dat bij je past, moet je absoluut rekening houden met de volgende criteria.


Je competentieniveau

Eerst en vooral moet je je afvragen of je je snowboard al goed kunt besturen. Wees hierin realistisch. De verwachtingen en eisen die ervaren snowboarders stellen aan hun snowboardboots, zijn compleet anders dan die van beginnende snowboarders.


Waar ga je snowboarden?

Hou je van freestyle? Verkies je eerder lange afdalingen in maagdelijk witte poedersneeuw, of trainingen in de halfpipe of het snowpark? Of wissel je graag eens af en ben je wel te vinden voor alle snowboardstijlen (All-mountain)? Afhankelijk van hoe je wil snowboarden moet je ook je boots kiezen.


De stijfheid (flex)

Afhankelijk van hun hardheid bestaan er twee soorten snowboots: stijve boots en softboots.

Stijve snowboardboots lijken heel erg op conventionele skischoenen. Deze boots bieden een goede grip, veel stabiliteit en een maximale controle (zelfs op hoge snelheid). Ze zitten daarentegen wat minder comfortabel.

Softboots anderzijds hebben een soepel materiaal en zijn flexibel. Ze zijn vooral geliefd bij 'vrijetijdssnowboarders'. Deze boots doen eerder aan klassieke trekkingschoenen denken. Ze zijn heel comfortabel om dragen, zelfs zonder snowboard. Zin om je plank los te maken en gewoon te voet door de sneeuw te wandelen? Geen enkel probleem met deze soepele, goed aansluitende boots! Softboots zijn heel flexibel en comfortabel, en ideaal voor lange freeride tochten of coole afdalingen in het snowpark. Stijve schoenen zijn dan weer uitermate geschikt voor atleten op hoog niveau.

Net zoals snowboards en bindingen verschillen snowboardboots in termen van flexibiliteit (flex). Hoe lager de flexiewaarde, hoe soepeler de boot.

De volgende tabel geeft je een overzicht van de verschillende hardheidsgraden van snowboardboots:

FlexVoor- en nadelenIdeaal voor...
Laag+ soepele boots, groot draagcomfort
+ meer mobiliteit/flexibiliteit
– weinig steun/stabiliteit
– Minder geschikt voor snelle afdalingen
– Freestyle
– Beginner
Gemiddeld+ goed compromis tussen stabiliteit en flexibiliteit– All-Mountain
Hoog+ goede grip en stabiliteit
+ ideale krachtoverbrenging
– minder comfort
– minder mobiliteit
– Freeride
– Geschikt voor hoge snelheden

De juiste maat voor je snowboardboots

Nadat je een of twee modellen geselecteerd hebt, is het tijd om de juiste maat van boot te kiezen. Je kunt enkel genieten van de voordelen van een goede snowboardboot als je die ook in de juiste maat koopt. Je 'normale' schoenmaat kan je hierbij helpen. Als je voor de eerste keer een paar snowboardboots koopt, doe je er wel goed aan om toch verschillende maten te passen. Alleen zo kun je weten welke boots echt het beste zitten. Let op de volgende zaken:


Je tenen moeten lichtjes tegen de neus van je boot zitten als je op je knieën zit (als je gewoon rechtstaat, mag er geen contact zijn);
Je hiel mag niet naar boven glijden, noch naar voren of naar achteren.

Onthou goed dat een slecht passende snowboardboot echt heel oncomfortabel kan zitten. Je zult ook merken dat die dan niet zo goed zal reageren en dat je energie minder goed wordt doorgegeven.


Het vetersysteem

Moderne snowboardboots hebben ofwel klassieke veters, ofwel hebben ze een zogenaamd 'snel' vetersysteem. Met dit mechanisme kun je ze snel en optimaal aanpassen. Boots met traditionele veters zijn dan weer gemakkelijk te hanteren. Bovendien kun je daar de veters snel veranderen of vervangen.

De keuze voor een bepaald vetersysteem is dus eigenlijk gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeuren.


HET PERFECTE TRIO: BOARDS, BOOTS EN BINDINGEN VAN DECATHLON

In ons gamma vind je een grote keuze aan snowboardboots voor dames, heren en kinderen. Maak je keuze tussen verschillende stijlen, maten en kleuren. Je vindt sowieso een paar boots dat het beste past bij jouw stijl en competentieniveau. De boots van het merk Salomon en die van ons eigen merk DECATHLON Dreamscape zijn van hoge kwaliteit en de perfecte match met onze boards en bindingen. Onze snowboardkledij biedt je bovendien de ideale bescherming tegen slecht weer in de bergen, zoals sneeuw, wind en koude.


☄☄☄

FAQ


WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN ALS IK SNOWBOARDBOOTS KOOP?

De ideale snowboardboot is niet te klein en niet te groot. Als je te kleine boots koopt, kun je zere of koude voeten krijgen. Als ze te groot zijn, zullen ze niet genoeg steun bieden en loop je meer risico op valpartijen en ongevallen. Zorg er dus zeker voor dat je skischoenen en snowboardboots goed passen. Zorg er ook voor dat je snowboardboots compatibel zijn met je board en je bindingen. Het stijfheidsniveau (flex) van je boots moet ook overeenkomen met wat je precies wil doen op je board, en hoe goed je daarin bent.


SNOWBOARDBOOTS: WAT IS DE JUISTE MAAT?

De maat van snowboardboots wordt vaak weergegeven in cm (Mondo Point). Het is dus handig om je maat te kennen in Mondo Point. Om je beslissing te vergemakkelijken geven we bij DECATHLON ook de maat weer in de gekende maten (EU).


WELKE BOOTS MOET IK KOPEN ALS BEGINNER?

De vorm en het thermisch comfort van je boots zijn bijzonder belangrijk. Koude voeten of onaangename drukplekken kunnen je snowboardplezier aardig vergallen, vooral als je pas begint met wintersport. Kies voor een zo soepel mogelijk model (low flex) en een eenvoudig vetersysteem. Of je nu gaat voor gewone veters of voor een snelbindsysteem, je moet je op je gemak voelen bij je keuze.


WELK MODEL SNOWBOARDBOOTS KIES IK VOOR MIJN KINDEREN?

Net zoals voor volwassenen moeten ook snowboardboots voor kinderen heel comfortabel zitten. Boots met de juiste maat, die goed zitten, bieden een optimale steun aan hun kleine voeten. Dat is een heel belangrijk element om hen jaren plezier te laten beleven aan het snowboarden. Te kleine boots zorgen voor drukpunten en koude voeten, te grote boots verhogen het risico op ongelukken. Voor een optimale veiligheid moet je kind de boots zelf kunnen passen. En dat is mogelijk in een DECATHLON winkel in je buurt.

Is het een geschenk?

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken