Brillen

Snowboardbrillen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een skibril?
Skip categories Skip categories
NIEUWE COLLECTIE
€10000
4.3/5 Op basis van 1124 Beoordelingen in de winkels en online

SNOWBOARDBRIL: ONMISBAAR IN DE BERGEN


In de bergen is een goede zichtbaarheid voor skiërs of snowboarders een absolute noodzaak om veilig te pistes af te dalen en obstakels te vermijden. Een goed passende snowboardbril is dan ook even belangrijk als een goede ski- of snowboarduitrusting.


In tegenstelling tot een gewone zonnebril of zelfs een fietsbril is een snowboardbril voorzien van een aansluitende schuimvulling. Hij blijft dan ook perfect rond je gezicht zitten. Een ski- of snowboardbril is veel meer dan een eyecatcher. Hij beschermt je gezicht en ogen tegen externe invloeden zoals: sterke (en dus gevaarlijke) uv-stralen in de bergen, de wind, de sneeuw en letsels veroorzaakt door uitstekende takken.


Snowboardbrillen zorgen daarnaast voor een optimaal zicht en beschermen je ogen tegen: de weerkaatsing van het zonlicht, het licht bij mistig weer of aan het begin van de zonsondergang en kunstlicht dat je zicht belemmert.


HET BELANG VAN EEN COMFORTABELE SNOWBOARDBRIL


Voor een optimaal draagcomfort en de beste resultaten kies je een ski- of snowboardbril zodat je bril:

  • niet knelt of van je gezicht glijdt tijdens het dragen;
  • aangepast is aan je snowboardhelm skihelm zodat er geen ruimte is tussen de helm en de bril;
  • perfect aangepast is aan de lichtomstandigheden;
  • niet beslaat en je zicht onnodig beperkt;
  • zonder probleem over je gewone bril gedragen kan worden.

De meeste snowboardbrillen hebben bovendien een speciale condenswerende laag zodat je bril niet beslaat. Als je een bril draagt, moet je er ook op letten dat je snowboardbril voldoende groot is om over je bril te dragen. Sommige modellen hebben zelfs speciale openingen om de poten van je bril door te steken.


SNOWBOARDBRILLEN: VERSCHILLENDE LENZEN VOOR VERSCHILLENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN


Voor wintersporters is de kleur van de lens van je skibril niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak. De keuze wordt hoofdzakelijk bepaald door het weer of, anders gezegd, de lichtomstandigheden in het skistation. Er zijn brillen die je bij bepaalde weersomstandigheden of op bepaalde momenten van de dag beter niet draagt. Een van de belangrijkste factoren om de beste snowboardbril te vinden is de lichttransmissie (VLT) van de lens. Die waarde geeft aan hoeveel lichtstralen de lens kan filteren. Gebruik de volgende vuistregel: hoe zonniger het weer, hoe donkerder de lens.

De volgende tabel geeft een overzicht van de verschillende lenzen en de weersomstandigheden waarin je ze het best gebruikt.

CategorieAbsorptie van het lichtHoeveelheid lichtWeerEigenschappen
S4Meer dan 92%Zeer veelZeer zonnig weer (zonlicht op een gletsjer)Reflecterende en donkere lens
S3Tussen 82 en 92%HoogZonnig, eventueel licht bewolkt
S2Tussen 57 en 82%MatigBewolkt, veranderlijkDe veelzijdige alleskunner
S1Tussen 20 en 57%WeinigRegen, sneeuw, mistGeen of weinig weerkaatsing
S0Minder dan 20%Zeer weinigHevige sneeuwval, dichte mist

Bij fel zonlicht of sneeuw kun je kiezen voor een bril met een verwisselbare of fotochromatische lens. Die meekleurende lens past zich automatisch aan de hoeveelheid licht aan. Ze zorgt ook voor maximale flexibiliteit.


SNOWBOARDBRILLEN: SFERISCHE OF CILINDRISCHE LENS?


Ski- en snowboardbrillen verschillen niet alleen door de kleur van de gebruikte lens maar ook door hun vorm. Brillen met een sferische lens zijn zowel horizontaal als verticaal gebogen, terwijl ski- en snowboardbrillen met een cilindrische lens vlak en horizontaal gebogen zijn.


Sferische lensCilindrische lens
Horizontaal en verticaal gebogenHorizontaal gebogen
De lens weerspiegelt de natuurlijke vorm van het oog → zeer nauwkeurig zicht, geen vertekeningZeer dicht bij het gezicht → goed zicht rondom
DuurderBetaalbare prijs

DE JUISTE SNOWBOARDBRIL VIND JE BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een uitgebreid assortiment ski- en snowboardbrillen in verschillende kleuren, maten en ontwerpen. We hebben modellen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Onze multifunctionele skibrillen zijn geschikt voor elk weer, zowel volle zon, sneeuw, mist als veranderende weersomstandigheden. Verder kun je kiezen uit ski- en snowboardhelmen van hoge kwaliteit die je perfect met onze skibrillen kunt gebruiken.☄☄☄

FAQ


Wat is belangrijk als ik een snowboardbril koop? Waar moet ik op letten?

Onze ski- en snowboardbrillen beschermen je gezicht en ogen tegen invloeden van buitenaf en mogelijke blessures. Ze geven je bovendien een perfect zicht, zowel in de volle zon, de mist als in het donker. Hiervoor moet een skibril perfect op je gezicht passen. Hij mag niet knellen of van je gezicht glijden en moet perfect met je skihelm gedragen kunnen worden. Je bril moet daarnaast perfect aan het weer en de hoeveelheid licht zijn aangepast.


Wat is de VLT-waarde van ski- en snowboardbrillen?

De VLT-waarde ('visible light transmission' in het Engels) verwijst naar de kleur van de lens (licht of donker). Het percentage geeft de lichtdoorlatendheid aan. Hoe lager het percentage, hoe donkerder de lens.


Welke snowboardbril voor welke weersomstandigheden?

Een donkere lens gebruik je als overdag de zon schijnt. Modellen met een hoge lichtdoorlatendheid zijn dan weer nuttig in de schemering, bij mist, in de regen of bij kunstlicht.


Welke ski- of snowboardbril is geschikt voor mijn wintersport?

Moderne snowboardbrillen zijn meestal erg veelzijdig en kunnen in principe door skiërs en snowboarders gedragen worden Zorg er wel voor dat je gezichtsveld zo groot mogelijk is als je veel tijd buiten de piste (freerider) doorbrengt. De sport en de specifieke snowboard- of skidiscipline is dus van ondergeschikt belang. Het is vooral belangrijk dat je de juiste lens kiest. Naargelang de weersomstandigheden kun je kiezen voor een fel- of lichtgekleurde of zelfs fotochromatische lens.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken