Broeken

Snowboardbroeken Dames

Terug naar paginalijst
Filteren op Maat
Filteren op Kleur
Filteren op Prijscategorie
4 Producten
Onze selectie
 • Onze selectie
 • Prijs stijgend
 • Prijs dalend
 • Kortingspercentage (dalend)
 • Populariteit
 • nieuwe collectie
Functionaliteit niet beschikbaar voor Mijn winkel (Winkel veranderen)
  4.0/5 Op basis van 30 Beoordelingen in de winkels en online

  Hoe kies je de juiste snowboardbroek?

  Voor zowel beginners als gevorderden is het belangrijk dat je de juiste snowboardbroek kiest. Snowboarden is een veeleisende sport. Een sport waarbij de fysiek en de wilskracht op de proef worden gesteld. Daarom moet de kleding van snowboarders stevig, licht, waterdicht en ademend zijn. Eigenschappen die misschien tegenstrijdig lijken, maar perfect te combineren zijn. Dankzij deze eigenschappen is de kleding comfortabel en duurzaam. Enkele tips om de geschikte snowboardbroek te kiezen.

  Materialen en technische kenmerken van de snowboardbroek

  Om je hobby optimaal te kunnen uitoefenen, moet je kleding kiezen die voor deze activiteit is ontworpen. Om voor de hand liggende redenen wordt snowboarden vaak geassocieerd met koude en sneeuw. Je hebt dus een snowboardbroek nodig met goede isolerende eigenschappen. Een broek die je lichaamswarmte goed vasthoudt. En wanneer je in contact komt met sneeuw, wil je liever niet dat vocht en water door de stof binnendringen. Je broek moet dus ook waterdicht zijn. Net zoals bij de jassen ende pullies hebben de nieuwe kledingmaterialen tal van innovatieve eigenschappen. Zo zijn ze waterafstotend, waardoor waterdruppels van het oppervlak van de broek glijden zonder binnen te dringen. Waterafstotendheid wordt verkregen door een specifieke behandeling van de stof. Door de broek te dragen en regelmatig te reinigen, met de hand of in de wasmachine, verminderen de waterafstotende eigenschappen. Het is dus nodig de behandeling van tijd tot tijd te herhalen. Daarvoor vind je geschikte onderhoudsproducten in onze winkel. Behalve isolerend, waterdicht en waterafstotend moet je snowboardbroek ook ademend zijn, zodat overtollige warmte, met name zweet, kan ontsnappen.

  Onze criteria om de juiste snowboardbroek te kiezen

  Wat het praktische aspect betreft, is het aantal zakken belangrijk. We moeten een onderscheid maken tussen zakken met een overslag en zakken met een ritssluiting. Dan zijn er de verschillende sluitingssystemen van de broek: elastische taille, aantrekkoord, aantrekgesp of riem. De onderkant van de broek is alleszins voorzien van een elastiek om hem winddicht te maken en te voorkomen dat sneeuw en vocht binnendringen. Daarnaast zijn de verstevigde zones van belang. Deze bevinden zich ter hoogte van de knieën, het zitvlak en de dijen, om de schok op te vangen bij een valpartij. Al deze eigenschappen bepalen mee de prijs van de verschillende snowboardbroeken voor heren. Heb je weinig tijd om je bezig te houden met het kiezen van je ski- of snowboardbroek, dan kun je voortgaan op onze tips. We signaleren ook de goedkoopste artikelen en deze met de beste beoordelingen van gebruikers.

  Schenk een sportieve verrassing!

  GEEF EEN E-GIFT CARD CADEAU