Schoenen

Stand-up paddle waterschoenen

a11y.skip-filters
Filters 1
Filter op prijs
Schoentjes voor kajakken en suppen 1,5 mm
€1800
4.7/5 Op basis van 233 Beoordelingen in de winkels en online

SCHOENEN OF LAARSJES VOOR STAND-UP PADDLE?


Bij stand-up paddle bestaan er, net als bij talrijke watersporten zoals kajakken, twee grote categorieën van bescherming voor de voeten: thermische bescherming en fysieke bescherming. Doorgaans is deze beschermingsuitrusting van neopreen.


Waterschoenen voor stand-up paddle (SUP)

Het uiteindelijke doel van waterschoenen voor stand-up paddle is de voeten te beschermen tegen de koude. Hiertoe moet een kleine hoeveelheid water de schoen kunnen binnendringen. Bij contact met de huid wordt dit water warmer en creëert het op die manier een gunstige omgeving om de voeten warm te houden. Zorg er wel voor dat de watercirculatie in de schoen beperkt blijft, want als het water te snel wordt ververst kan het water niet opwarmen en gaat het thermisch vermogen van de schoen verloren. Stem de dikte van de schoen ook af op de omstandigheden. Hoe kouder het is, hoe dikker de schoenen moeten zijn (nadruk op de thermische bescherming). Hoe warmer het is, hoe minder dik de schoenen moeten zijn (nadruk op de fysieke bescherming).


Laarsjes voor stand-up paddle

Naast bescherming tegen de koude hebben laarsjes voor stand-up paddle ook als doel je voeten te beschermen tegen stoten, schaafwonden en andere ongemakken dankzij de zool die doorgaans slipvast is. Net als de schoenen bestaan de SUP-laarsjes is verschillende diktes zodat deze kunnen worden afgestemd op de weersomstandigheden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken