Kindersteps

Kindersteps

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik een kinderstep?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€7999
Step Street zwart
JD BUG

Step Street zwart

Uitsluitend online verkocht
€5499
€6999 −7%
€6499
*De uitverkoop begint op 11/5/2023
€9495 −10%
€8495
*De uitverkoop begint op 7/5/2023
€8499
Kidz Swayer blauw
JD BUG

Kidz Swayer blauw

Uitsluitend online verkocht
€8499
Kidz Swayer roze
JD BUG

Kidz Swayer roze

Uitsluitend online verkocht
4.3/5 Op basis van 9624 Beoordelingen in de winkels en online

Een ruime keuze aan steps voor kinderen

In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn er voor kindersteps een groot aantal modellen met een grote verscheidenheid aan kenmerken. Zo zijn er bijvoorbeeld steps met drie wielen die dankzij hun goede stabiliteit bijzonder geschikt zijn voor zeer jonge beginners. Voor oudere kinderen zijn steps op twee wielen ideaal om hun evenwichtsgevoel te ontwikkelen en snel het echte gevoel van steppen te ontdekken. Andere modellen hebben ook remgrepen om de veiligheid van je kind tijdens het rijden te garanderen. Bovendien biedt Decathlon een ruime keuze aan kleuren en thema's voor elk model. Of je nu een step zoekt voor een jongen of een meisje, in onze catalogus vind je altijd iets wat bij hen past.


Freestyle steps om je eigen stijl te creëren

Zoals je wellicht hebt gemerkt, zijn steps niet alleen een vervoermiddel, maar ook een volwaardige freestyle discipline geworden met eigen codes. Veel kinderen worden verleid door freestyle om hun creativiteit te ontwikkelen en plezier te maken op skateparken. Ontdek onze kindercatalogus van freestyle steps voor de allerkleinsten.

KINDERSTEPS: EERST DE VEILIGHEID, DAN HET PLEZIER


Een step is niet alleen ideaal om de natuurlijke behoefte aan beweging te vervullen, maar helpt kinderen ook bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en evenwicht. Toch komt de veiligheid altijd op de eerste plaats. Vallen hoort er nu eenmaal bij, dus zorg ervoor dat je kind over het juiste beschermingsmateriaal beschikt voor zijn leeftijd.


Welke step voor welke leeftijd?

Een klassieke kinderstep heeft een stabiel frame, een antislip stuur en twee of drie wielen. Steppen is niet hetzelfde als fietsen. Houd daarom rekening met onderstaande aspecten en onderschat het niet. Op een step moet de veiligheid van de kinderen altijd op de eerste plaats komen.


De maat van de step moet aangepast zijn aan de lengte en het gewicht van het kind

Volg gerust de leeftijds- en lengteaanwijzingen van de verschillende fabrikanten, maar vertrouw er niet blindelings op. Laat je kind de step eens proberen in een winkel naar keuze.


Als je kind nog niet over de nodige basismotoriek beschikt, mag je het zeker niet zonder toezicht op een step laten rijden. Kies in dat geval ook voor de veilige optie, namelijk een step met drie wieltjes.


Veiligheid

Naast de nodige uitrusting om je kind van kop tot teen te beschermen, zijn ook de remmen belangrijk. Steps hebben doorgaans een voetrem op het achterwiel en een extra handrem aan het stuur.


Check bij de keuze van je step of het stuur in de hoogte verstelbaar is. Op die manier maak je je kind niet alleen nu blij met zijn step. Dankzij het verstelbare stuur zal het er bovendien langer van kunnen genieten.


Wil je er zeker van zijn dat je kind tevreden is en dat het zich vooral veilig kan verplaatsen op zijn step, kies dan een model dat is aangepast aan de leeftijd en aan de lengte van je kind.


Leeftijd: 2-4 jaarLeeftijd: 4-6 jaarLeeftijd: 6-12 jaar
Zo goed als geen evenwichtsgevoelEvenwichtsgevoel nog niet volledig ontwikkeld Evenwichtsgevoel volledig ontwikkeld
Eerste pogingen op de stepOm de motoriek te stimulerenLangere afstanden (tot 2 km)
Een step met 3 wielen (of driewieler) is aanbevolenEen kinderstep met twee wielen is aanbevolenEen middelgrote step met grote wielen is aanbevolen

Kindersteps: de juiste uitrusting van de step

Zodra je een step gevonden hebt die er leuk uitziet, gaan we naar de belangrijke zaken kijken, zoals het materiaal, de wielen en nog veel meer.


Licht materiaal

Hout, plastic of aluminium? Een kinderstep moet niet alleen stabiel en duurzaam zijn, maar moet vooral licht zijn. Houten steps zijn erg sterk en gaan lang mee, maar zijn meestal te zwaar. Plastic steps zijn aantrekkelijk omdat ze zo licht zijn, maar zijn helaas niet erg duurzaam. Steps in aluminium vormen een goed alternatief, omdat ze stabiel én licht zijn.


De juiste wielen

Om de juiste wieltjes te kiezen, moet je naar het profiel, de kern, de hardheid en de kogellagers kijken.


Profiel : we maken een onderscheid tussen wieltjes met een vlak profiel en een smal profiel. Een vlak profiel biedt een goede grip en zorgt ervoor dat het rubber langer meegaat, aangezien het niet loskomt van de kern. Met een smal profiel kun je in een oogwenk veel snelheid halen, omdat de weerstand veel kleiner is.


Kern : je hebt de keuze tussen vier verschillende wielkernen:

 • •  De "solid core" (massieve kern) gaat lang mee dankzij de massieve afwerking.
 • •  De "spoked core" (kern met spaken) is erg licht, maar daarom ook minder stabiel.
 • •  De "hollow core" (holle kern) is gelijkaardig aan de kern met spaken, maar is stabieler dankzij de gemiddelde dikte.
 • •  Tot slot is er de kunststof kern, die veel lichter is dan de andere modellen. Toch heeft ook deze kern nadelen. Het kunststof is immers niet bestand tegen harde schokken.

 • Hardheid :de hardheid van de wielen wordt met een durometer gemeten. Deze kan gaan van 0 tot 100 A, waarbij 100 A de maximale hardheid is. De meest gangbare steps hebben wielen van 85A. Harde wielen hebben als voordeel dat ze maar langzaam afslijten. Ze zijn erg glad en snel. Zachte wielen slijten dan weer veel sneller, maar bieden wel een erg goede grip.  Kogellagers: vandaag worden er meestal ABEC-kogellagers (Annular Bearing Engineering Committee) gebruikt voor moderne steps. Hoe hoger het ABEC-nummer, hoe preciezer de kogellager is. Voor kindersteps worden doorgaans ABEC 5- tot 7-lagers gebruikt.


  Remmen

  Om ervoor te zorgen dat je kind snel en veilig kan stoppen in gevaarlijke omstandigheden, zijn kindersteps uitgerust met remmen. Modellen met kunststof wielen hebben meestal een rem achteraan, terwijl kindersteps met luchtbanden naast de achterrem ook een handrem aan het stuur hebben.


  Voetenplankje

  Het is belangrijk dat het voetenplankje uit een antislip materiaal bestaat. Op die manier vermijd je dat je kind eraf glijdt en kwetsuren oploopt. Daarnaast raden we af om een step met een te smal voetenplankje te gebruiken. Aangezien kinderen hun evenwicht meestal nog moeten zoeken, biedt een breder voetenplankje de nodige veiligheid.


  Reflectoren

  Om ervoor te zorgen dat je kind goed zichtbaar is in het donker en bij slecht weer, moet de step voldoende reflectoren hebben. Is dat niet het geval, kan kun je er zelf leuke reflectoren opkleven.


  Beschermingsmateriaal

  Naast een fluohesje heeft je kind voldoende beschermingsmateriaal nodig. Deze uitrusting bestaat uit een helm, handbescherming en gewrichtsbeschermers voor de ellebogen en knieën.


  Kindersteps bij DECATHLON


  DECATHLON heeft een breed aanbod aan kindersteps voor alle leeftijden. Zoek je een eerste step met drie wieltjes, een elegante felgekleurde meisjesstep of een coole jongensstep? Aan jou de keuze!


  Wil je graag meesteppen met je kind, dan vind je hier ook een goed volwassenenmodel. Naast onze klassieke steps met aangepaste designs voor kinderen en volwassenen, hebben we ook een brede keuze aan stuntsteps voor gevorderde freestylers.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken