Skimboards

Skimboards
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Geslacht
kies volgens
Ingedeeld naar
Maat
Merk
Prijs
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€2999
Tribord

Houten skimboard 500 voor kinderen, antislip pad, blauw.

(10)
BEST BEOORDEELD
€3099
Tribord

Schuimstof skimboard 100 voor kinderen 114 cm

(9)
4 Producten
3.5/5 Op basis van 19 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is bodyboarden?

Bodyboarden is een boardsport die veel weg heeft van surfen, maar die je hoofdzakelijk al liggend beoefent. Deze positie heet "prone". Een bodyboard is bovendien korter en wat soepeler dan een surfplank. Iedereen kan deze sport beoefenen en het plezier ervaren van een boardsport.


Laat je keuze afhangen van je niveau en het materiaal

Beginnende bodyboarders kiezen over het algemeen een veelzijdige plank: die is aangepast aan de liggende positie en biedt je de kans om de dropknee uit te proberen, waarbij je één knie op je plank houdt en je andere voet plat op je plank brengt. Fervente bodyboarders die reeds een favoriete positie hebben, kunnen kiezen voor een specifieke plank die hierop is afgestemd. Wanneer je een bodyboard kiest, hou je het beste ook rekening met het soort schuim dat werd gebruikt voor het ontwerp. PE-schuim is bijvoorbeeld ideaal om te bodyboarden in koud tot gematigd warm water, terwijl PP-schuim dan weer gemaakt is voor water met een temperatuur boven 20 °C. TriCore is het meest veelzijdige materiaal en is zowel geschikt voor koud als voor warm water.


Vul je bodyboarduitrusting aan

Naast de technische eigenschappen van een bodyboard is het ook belangrijk dat je een board kiest dat past bij je lichaamsbouw. Plaats het bodyboard rechtop naast je om de juiste hoogte te bepalen: het board moet tot net onder je navel komen. Om je bodyboarduitrusting aan te vullen denk je het beste aan enkele onmisbare accessoires zoals zwemvliezen en een leash.