Surfboards

Surfboards
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Geslacht
kies volgens
Ingedeeld naar
Merk
Prijs
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€7999
Tribord

Foam board 100 7'. Geleverd met leash en vinnen.

BEST BEOORDEELD
Vanaf
€19999
2 kleuren
Tribord

Surfboard 500 9' longboard met FCS-vinnen

11 Producten

Hoe kies ik de juiste surfplank?

Er bestaan verschillende criteria om een surfplank in de juiste maat te kiezen. De juiste plank kiezen is een heuse kunst, daarbij mag je dan ook niet over een nacht ijs gaan. Houd vooral rekening met je lichaamsbouw, je niveau en je surfspot.

Beginnende surfers

Ben je een beginner, neem dan een veilige en goedkope softtop surfplank uit onze Surf 100 reeks. Deze kwalitatieve en stabiele mini-malibu’s (reeds met tailpad en leash geleverd) komen in vier lengtes uitgedrukt in voet en inches: 6’, 7’, 8’ en 8’6”. De lengte van jouw plank hangt af van je gewicht. Bij twijfel neem je best een iets grotere plank, waarmee je sneller progressie kunt maken. Surf 100 6’: kinderen tot 25 kg en tot 40 kg bij iets meer ervaring Surf 100 7’: kinderen en volwassenen tot 60 kg Surf 100 8’: volwassenen tot 80 kg Surf 100 8’6”: volwassenen vanaf 80 kg. Je kan als absolute beginner ook voor een Bic-surfboard kiezen, waarbij opnieuw het gewicht belangrijk is: Surf Bic 7’3”: volwassen tot en met 60 kg Surf Bic 7’9”: volwassenen tot 80 kg. Als je in het begin niet te snel short gaat, zal je zeer snel en zonder al te veel moeilijkheden de prachtige sport van het surfen onder de knie krijgen.

Gevorderde surfers

Wens je na je eerste surfervaring verder door te groeien naar een shortboard of eerder stijlvol longboarden? Kies dan voor een evolutive surfplank: een groot uitgevallen shortboard, of een longboard van Tribord of Bic. Ons Tribord 500 gamma is uitermate geschikt om zowel meer short te gaan, of net soulvol met een longboard. Weeral geldt de regel dat hoe kleiner men gaat, hoe beter je beheersing van het surfen moet zijn om frustratie te vermijden. De Surfboard 500 retrofish 6’ met twinfins is ideaal om de zomergolfjes van onze Lage Landen te trotseren.

Ervaren surfers

Ben je na enkele jaren en veel oefenen klaar om agressief top-to-bottom te surfen? Of wil je een handgemaakt epoxy longboard om stijlvol de oceaan te bedwingen? Dan is ons Tribord 900 gamma ideaal voor jou. Al onze 900 surfboards werden ontworpen door de bekende Baskische shaper Jean Pierre Stark en hebben een unieke handgemaakte epoxy shape. De shortboards hebben tevens exclusief de PHENO-technologie: twee geïntegreerde carbonstringers die zorgen voor een betere en langdurige flexibiliteit van de surfplank.